Édesanyám minden nap azt vágja a fejemhez, hogy miattam fog meghalni. Mit csináljak?
Az ilyen esetek többségében hajlandóság nincs a háttérben, mert ez egy egyszerű érzelmi zsarolás. Ha hagyod, akkor a fejedre fog nőni, mert tudni fogja, hogy ha ilyeneket vág a fejedhez, akkor majd minden úgy lesz, ahogy ő akarja.
Egyébiránt az öngyilkosságot elkövetők, vagy megkísérlők többségénél nem véletlen, amikor a közvetlen környezetük döbbenten áll az eset előtt, mert semmi előjel nem volt ilyenre.
Az én anyám is hasonló volt, igaz nála ritkán voltak az öngyilkossággal fenyegetőzés, mert ő inkább az önsajnáltatós részt választotta. Számomra sokszor megalázó volt, amikor valamit csinált, amiért jogosan összevesztem vele, és még a végén nekem kellett bocsánatot kérni tőle.
Aztán eljött a pillanat, amikor betelt a pohár. Ignoráltam a nyekergését. És tudod mi történt? Semmi. Velem már nem csinálja, mert látja, hogy akármit mond, vagy bőg, sajnáltatja magát hasztalan. Most a jelenlegi élettársával játssza el ezeket.
31/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!