Ez volt a helyes dolog?
Írtam egy önéletrajzot, amit az iskolában kértek. Mondtam édesanyámnak, hogy olvassa el, aztán ez megtörtént, majd kihúzgálta belőle azt ami neki nem tetszik, és mondta, hogy írjam újra. (Másfél órát dolgoztam vele.)
Mit gondoltok erről?
Végigolvastam az önéletrajzodat.
Ha jól sejtem, ezt a gimnáziumi (középiskolai) felvételi miatt kellett írnotok.
Nos, szerintem teljesen korrekt.
Egy-két apróságot javasoltam volna másképp megfogalmazni, de az egész így ahogy van, teljesen vállalható.
Ezek után sejtheted, mi a véleményem édesanyád eljárásáról. Gondolom elég akarnok típusú ember, aki mindenkire ráerőlteti a véleményét.
Szerintem írd újra, és azt már ne mutasd meg neki. Ez az önéletrajz a te személyiségedet kell, hogy tükrözze, a te fogalmazásmódodat, a te gondolataidat.
Ez egészen más, mintha 10 év múlva egy multicéghez szeretnél bekerülni, és olyan önéletrajzot akarsz írni, hogy a lehető legjobb esélyed legyen rá.
Amit előttem kettővel leírt a válaszoló, azzal egyet tudok érteni.
Plusz megjegyzés, hogy rakd el a másolatát, mert 10 év múlva garantálom, hogy mosolyogni fogsz rajta.
Van egy tippem mit húzott ki anyukád... Az önéletrajzban nem kell szerepeljen a testvéred munkája, az főleg nem, hogy nem beszéltek vele...
Pár apró javítási javaslat: kedvenc tantárgyaIm x és y
Borzasztó sok verseny nem szép kifejezés, keress szinonimát
Itt is szoktam versenyekre járni - ennek így nem nagyon van értelme, tudom,hogy mit szeretnél vele de jobb ha átfogalmazod
Valóban a videojáték ipar az érdeklődési köröd? Nem inkább a videojátékok? Ha tényleg az ipar, akkor ellentmond az előtte lévő pár sorral
Illetve szerintem ha ezt el kell küldeni a bizonyos suliba, akkor inkább azt írd, hogy azért akarsz ott tanulni mert színvonalas iskola, színvonalas az oktatás, ne azt, hogy kedvesek a tanárok. Esetleg azt, hogy jók a továbbtanulási esélyek, megfelelően elindítanak a továbbtanuláshoz vagy egy szakmához (nem ismerem a sulit)
Ügyes vagy egyébként, és nagyon szép a kézírásod, de máskor ilyet azért ne tegyél ki a netre, ebből ki lehet találni, hogy ki vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!