Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van anyukámnak, ne...

Igaza van anyukámnak, ne költsem másét?

Figyelt kérdés

A párommal élek, korábban mindketten dolgoztunk, én utólag közös megegyezéssel visszamentem tanulni nappalira. Mellette diákmunkázok, ha épp úgy jön ki, de az nem hoz sokat, épphogy a kötelező kiadások kijönnek belőle (bérlet, élelmiszer), apró ahhoz képest, amit a párom keres.

Tartósan felvetetni magam a múlt félévben problémás volt az órarendem miatt (csak hétvégéket tudtam volna vállalni, azt meg a párom nem akarta), így alkalmilag mentem, ha épp hívtak, legutóbb januárban.

Anyuval mindent megbeszélünk, ha épp veszek valamit, azt is el szoktam mondani. Nem vagyok az a vásárolgatós, plázajárós típus, viszont szeretem a szép dolgokat, leginkább az egyberuhákat.

Jelenleg van körülbelül 20 ilyen ruhám, de ha látok egy szépet olcsón, többnyire megveszem.

Amiről úgy ítélem, nincs rá szükségem, eladom, ezzel jön be valamennyi, de azért nem fedez mindent, amit veszek magamnak.

Ebben a hónapban vettem egy sportcipőt, egy szandált, egy egyberuhát, kis kiegészítőket, illetve kozmetikumokat.

Anyukám viszont sokszor szóvá teszi, megvárnak azok a szép holmik, ha lediplomáztam, nem ér véget az élet 25 felett sem, minek szórni más pénzét. Amit elköltenék magamra, tegyem félre, hátha jön majd valami, amire szükség lesz, aztán meg majd mintha találnánk.

Spóroljak, jobban járok hosszútávon.

Nincsenek anyagi gondjaink, illetve van megtakarításunk, ami közös (még én is tettem bele anno, mikor dolgoztam).

2019. febr. 17. 13:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%
Utolsónál a pont. Amúgy meg szép hogy támogat a párod, de minek kell fölösleges dolgokra kidobni a pénzt? Pláne ha eltartanak?
2019. febr. 17. 15:49
 22/35 anonim ***** válasza:
72%
Egyetem (mérnök) mellett dolgoztam. Otthonról csak az albérleti díjat kaptam. Ez sem kevés, tudom. De ezen felül minden kiadásomra magam kerestem meg a pénzt diákhitel nélkül. Az egyetemen együtt laktam a barátommal, aki nem mellesleg elég gazdag volt. Úgy voltam vele, hogy majd közös kasszátunk ha elvesz, utólag senki ne vesse a szememre hogy ennyi meg annyi pénzébe kerültem. Soha, még egy dezodorra való pénzt sem kértem tőle. Igaz, azóta a férjem lett, de ugyanúgy dolgozotam mintha csóri lennék. Nekem kell az egzisztencia. Kell, hogy magam is elô tudjam keresni a megélhetésem. A gyerek egy évesen ment bölcsibe és a nagyiknis segítettek, én meg visszamentem dolgozni.
2019. febr. 17. 16:02
 23/35 anonim ***** válasza:
63%
Neked kell tudni, érezni. 21 évesen, ha csak barátról van szó, nekem a pofámròl lesült volna a bőr, ha elfogadok akár egy ezrest is. Idősebb fejjel, házasságban már tök más.
2019. febr. 17. 16:46
 24/35 A kérdező kommentje:
25 éves vagyok (nem írtam a korom korábban), 6 éves kapcsolat, 4 évet dolgoztam korábban, mikor már együtt éltünk.
2019. febr. 17. 16:48
 25/35 anonim ***** válasza:
28%

"Amit elköltenék magamra, tegyem félre"

Magyarul lopd meg a párodat kp.-vel is.

2019. febr. 17. 19:25
 26/35 A kérdező kommentje:
25, szerintem írtam, hogy közös pénz van, közös megtakarítással, hisz anno én is rendesen dolgoztam
2019. febr. 17. 19:30
 27/35 anonim ***** válasza:
17%

Nyilván nem a közös megtakarítást költöd, hanem az ő keresetét. A megtakarítás pont azért megtakarítás, mert az ember akkor nyúl hozzá, ha valami sürgős kiadása támad, vagy ha eljött az ideje abba a nagy dologba belevágni, amire félrerakta, de nem ruhákra szórja.

Én egy ilyen helyzetben nem érezném magam egyenrangú félnek. Talán édesanyád is ezért mondja, mert félt. Hogy benned kialakul valami gát emiatt, és kisebbségi komplexusod lesz, vagy hogy a párod egyszer majd a fejedhez vágja.

De ha ez így neked is teljesen rendben van, és a párodnak is, akkor kizárólag a ti dolgotok.

2019. febr. 17. 20:59
 28/35 anonim ***** válasza:
69%
20# természetesen a kérdező párjának nem KELL állnia a cuki ruhákat,és amiket még említettél, én sem várnám el a páromtól, de megteszi, mert akarja. Ha mindkettejüknek megfelel így, akkor hol a probléma?
2019. febr. 17. 21:19
 29/35 anonim ***** válasza:
60%
Jaj, ugyan már. Itt nektek kitartott az is, aki 3 gyereket nevel otthon, az is, akit meghívnak a péntek esti randin, vagy akinek fizetik a nyaraláson a részét. Elhiszem, hogy itt mindenki full feminista p..nci, és kikérik maguknak azt is, ha egy italt fizetnek nekik, de nem kell kitartottat kiabálni mindenkire, akit ÁTMENETILEG támogat a párja anyagilag IS. Mert gondolom a Kérdező diplomával a zsebében nem otthon fog üldögélni. :)
2019. febr. 17. 22:18
 30/35 anonim ***** válasza:
48%
Amikor otthon voltam munka nélkül, akkor eszembe sem jutott olyanokra költeni, pláne nem havonta, ami eleve ott van a szekrényben. Igaza van anyukádnak és igen, egy élősködő pénzköltő vagy.
2019. febr. 18. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!