Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minden szülő ilyen vagy csak...

Minden szülő ilyen vagy csak én születtem sz*r helyre?

Figyelt kérdés

Szóval 16 éves vagyok, őszinte leszek, nagyon lusta vagyok és félévkor megbuktam, 3 tantárgyból(sok hiányzás betegségek miatt és nem voltak jegyeim)

Anyámat veri apám

Engem is vert és az öcsémet is veri. Szólni akartam a gyámügyre de nem engedte anyám. Anyám lelkileg kikészít. (nem kapsz enni, nem te fizeted, ki fogsz takarodni a házból stb. Ha meg eszek akkor egyből ordibál és kiveszi a kezemből. Meg hülye kis csitri vagyok szerinte stb.)

A családgondozómnak én lettem beállítva mint sz*r neveletlen kölök.

Kék vonalnál kapok segítséget de hiába aha mindig én vagyok sz*rként beállítva.

Minden szülő ilyen vagy csak én vagyok szerencsétlen és rossz helyre születtem?!

2019. febr. 16. 19:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

Javaslom holnap reggel szedd össze, hogy melyik tantárgyból mennyire állsz sz-ul, a bukások javításán felül melyik tantárgy a legfontosabb neked, melyik érdekel...

Igen, ehhez kell papír, toll hogy összeírd ezeket. Na meg nyugalom.

Nem hiszem, hogy nem hagynak békén, ha leülsz tanulni, de ha így van, menj ki a parkba vagy valahová délután. Az időjárás egyre jobb.

A jövő héten pedig jelentkezz a tanáraidnál, hogy megbeszéld velük a javítási lehetőségeket. Korrep, stb...

Ha van barátod a suliban, megkérdezheted őt is hogy tud-e segíteni.

Sajnos a mai magyar helyzet nem afelé tendál, hogy akárki egyedül, szegény(vagy simán rossz) családból származva kiemelkedhessen a szból és esetleg pl diplomát szerezhessen. Ezt nem szeretném bővebben részletezni.

Ezáltal arra utalok, ha nem tud/akar a tanár/haver/család segíteni és nincs pénzed magántanárra, teljesen magadra vagy utalva. Egyébként sajna a magántanár is lutri. Na meg drága.

Nézd pozitívan a dolgot: VAN esély kitörni. :)

2019. febr. 16. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudna beszólni ha nem lognál a suliból
2019. febr. 17. 00:30
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
tanulj,ne logj ,azon tudsz változtatni ,mig szüleiden nem .ne találj kifogást hogy miért logsz sulibol.csak a tanulás és késöbb a munka az amivel tudsz változtatni a helyzeteden.
2019. febr. 17. 07:46
 14/14 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy végigolvastam, arra gondoltam, ilyen szülőkkel nem is csoda hogy megbuktál. Mivel még csak 16 éves vagy, ezt az évet muszáj nappali tagozatos oktatásban lehúznod, tudniillik annak a tanévnek a végéig vagy tanköteles, amelyikben betöltötted a 16-ot. Próbálj meg munkát keresni, s akár ily módon is elköltözhetsz otthonról. A munka mellett is lehet tanulni. Az esti tagozaton nem annyi a követelmény, s mivel eddig nappalis voltál, talán még előnnyel is indulsz a többiekhez képest. Ha valamilyen tantárgyból továbbra is gyenge vagy, a fizetésedből tudod fedezni, hogy magántanárhoz járj. A nem nappali tagozaton szerzett érettségivel is tudsz egyetemre menni. A gimnáziumi tanárok szeretik azzal ijesztgetni a tanítványaikat, hogy jeles tanulóknak is vannak sikertelen vizsgáik a főiskolán/egyetemen. Pedig ez hülyeség. Ha valaki rosszul vizsgázik, annak az lehet az oka, hogy nem az érdeklődésének megfelelő szakot választotta. Ha matekból buktál meg, evidens, hogy nem jelentkezel mérnöknek vagy programozó matematikusnak. Ha nyelvből, nyilván olyan szakra nem mész. Bármilyen tantárgyat el tudsz kerülni, amiben gyenge vagy, vagy amit utálsz. Mondom ezt úgy, hogy a harmincas éveim vége felé több diplomás nő vagyok és a fizikával vért izzadtam, s az osztályfőnököm azt rebesgette, hogy milyen fontos tantárgy. Már a felvételi lap kitöltésekor kiderült, hogy füllentett a Tanárnő, mert mindenki olyan tantárgyat írhatott be, aminek az osztályzata az adott tanuló számára kedvező volt. A magyar nyelvet és az informatikát nem tudod elkerülni, mert szakdolgozatot kell írni, de ha a helyesírásban vagy gyenge, a Témavezetőnek kötelessége ellenőrizni, mielőtt beadod a munkádat. Informatikából sem eszik olyan forrón a kását, mert a Word szövegszerkesztő (meg esetleg az EXcel táblázatkezelő) használatát kell ismerned. A helyesírási hibajavító használatára azonban nem szabad hagyatkozni, mert van jó pár olyan szó, ami adott szövegkörnyezetben hibás, de a hibajavító nem húzza alá, mert minkét szó értelmes. (Gondolok ilyenekre, mint kell-kel, toll-tol, mellett-mellet stb.) De a vesszőhibákat is aláhúzhatja olyan helyen, ahol nem kellene, úgyhogy a nyelvtani szabályokat kell ismerni. Ha nyelvből vagy gyenge, akkor tanulhatsz más nyelvet, mint amilyet eddig tanultál, s később lehet, hogy megérsz majd arra is, amit eddig tanultál. :) Én tehát azt javaslom, ha ilyen a családi háttered, keress munkát, s amellett tanulj. Ha a szüleiddel maradsz, akkor még két évig ugyanabban a kakiban fogsz csücsülni. Ha viszont elszakadsz tőlük, lehet, hogy a jegyeid is jobbak lesznek, mert nem kell tovább hallgatnod anyud szekírozását, s tűrni apád verését.
2019. febr. 17. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!