Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldják meg felnőtt...

Hogyan oldják meg felnőtt gyermekeitek a lakhatást?

Figyelt kérdés

A gyermekeim már jócskán felnőttek, az egyik 29 éves, a másik 27. Hatalmas megpróbáltatás nekik a lakhatás megoldása és néha úgy érzem, ebben én is felelős vagyok, illetve mintha éreztetnék velem.

Az egyik egy nagyvárosban van, a másik külföldön több éve, mindkettő párkapcsolatban és mindkettő albérletben. Hatalmas összegeket fizetnek ki és az erőfeszítéseik ellenére sem sokat tudnak félretenni. Napi téma náluk a lakhatás gondja, ami nagyon rossz érzéssel tölt el, mert szeretem őket.

Az apjukkal külön váltunk pár éve, akkor egy másfél szobás lakásba költöztem, ott nem férnek el és nem is akarnak abba a városba jönni, ahol én lakom. A diploma megszerzéséig mindkettőjüket eltartottuk, az egyiknek már akkor is albérletet kellett fizetni, sajnos minden pénzünk ráment és hát a válás sem volt egy fáklyásmenet. A saját lakásom hitelét csak két éve bírtam kifizetni 50+ évesen. Mostanra jutottam el odáig, hogy nagyon kevés pénzzel tudom támogatni őket havonta, de ez csak csepp a tengerben.

Sajnos mindketten humán beállítottságúak, bölcsész diplomával, ami manapság nem igazán piacképes. Próbálkoznak képzésekkel, jobb munkahelyekkel, de a mai lakásárak mellett ez nem sokat javít a helyzeten.

Ti mennyiben teszitek felelőssé a szülőket, hogy képtelenek voltak nektek legalább az önerő árát összegyűjteni egy lakáshoz, vagy jobb élethez?

#felnőtt #lakhatás segítése
2019. febr. 16. 10:04
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
25%

#40 vagy

Egyetem mellett van lehetőség dolgozni* bocsi

2019. febr. 21. 08:41
 42/42 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy ez az ingatlangazdálkodás már generációkkal korábban elromlott a családotokban.

Kezdjük most ott, hogy mekkora lakásban nőttek fel, amiben (ha jól értem) 4-en laktatok?

A állam 10-15 évente jelentős ingatlanszerzési támogatást adott az elmúlt 75 évben, ezt ezek szerint MINDEGYIKET kihagytátok...?

(Mi mindet igénybe vettük és soha nem volt lakhatási gond a családunkban, pedig volt idő, amikor 90 nm-en 7-en laktunk 2 szobában, vagy az egyik szoba ebből ki is volt adva.)

2019. márc. 8. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!