Az mennyire normális, hogy az önszeretet fogalma csak 20 éves korom után vált világossá micsoda?
Nem tudtam milyen, az, hogy szeretjük önmagunkat, a cikiség érzése, fogott el, mintha egy önzőség lenne
Állítólag, jó családból származok, de borzalmas szorongás feszélyez van, hogy napokig
25f
Nekem nem tetszik az önszeretet szó. Mert szeretni csak másik embert/Istent lehet. Önmagadat nem, mert a szeretet önzetlen dolog.
Az önszeretet a beképzeltségre, önelégültségre utal nekem. Az önszeretet igenis káros az én szóhasználatomban. Tehát ez nekem olyan mintha visszafejlődtél volna.
Inkább fogadd el önmagad, és lépésről lépésre fejleszd testedet, lelkedet.
Hogy most tudatosult benned hogy létezik ilyen dolog az normális, ha eddig nem tudtad szeretni-elfogadni magad az nem normális. Ez két különböző dolog.
Nem egyszerű hogy képessek legyünk rá de nagyon fontos.
Kedves Kérdező!
Normális, hogy most vált világossá ez a fogalom. Elkezdtél ráébredni önnön létezésedre és az egyik dolog ebben az önmagunk ismerete és szeretete.
Tudod, minden dolog tud jó lenni és rossz is. A mértéke nem mindegy. Ha túlzottan szereted magad, azt nárcizmusnak hívják. Ha nem szereted magad, az komoly depresszió gyökere is lehet.
A szorongás abból fakad, hogy nem érzed magad biztonságban valami miatt - teljesen mindegy, hogy milyen családból származol, a félelem akkor is ott van az életedben.
Tudod, mi a félelem ellentéte? Nem, nem a bátorság. Hanem a szeretet. Ahol szeretet van, ott az ember biztonságban érzi magát, mert tudja, bármi történik, összezárnak és mindenből jó fog kijönni, amennyire csak lehet. Ha ez nincs, akkor félni fogsz. Bármitől. Ma már annyira általános a szeretet hiánya az emberi kapcsolatokban, hogy nagyon sokat azt se tudják, mit jelent.
Ahogy 3-as is butaságot írt az önszeretetről, bármennyire őszintén jót akart vele.
Kedves 3-as! Ha Jézus azt mondta, hogy úgy szeresd a felebarátodat, ahogy magadat, akkor hogyan lehetne rossz az önszeretet? Szerintem ezt gondold át újra! De nem akarok eltérni az eredeti kérdéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!