Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van joga az anyámnak...

Miért van joga az anyámnak belenézni az utazótáskámba?

Figyelt kérdés

Amikor elmegyek egyetemre, akkor szeretem bezárni az itteni szobámat, nyugodtabb vagyok. De ez őt nem állítja meg, előkapja a pótkulcsot, bemegy és tesz-rendez amit akar.

Nehezen tudom elmondani bárkinek, mert ilyenkor mindig megfulladok a könnyeimbe, ezért leírni sokkal könnyebb. Tényleg joga van mindehhez? Bármi válasz megnyugtatna.

20/L

2019. febr. 9. 15:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
54%

"Nem mellesleg ha pl tűz üt ki veszélyes is."

Ez nettó baromság, már miért lenne veszélyes? Akkor az, ha bent lenne, és magára zárná az ajtót. Na, utóbbit pl. kollégiumban sokszor tiltják is, hogy éjszakára magadra zárd. De ha nincs bent, akkor nincs ilyen.

Kérdező, én legközelebb úgy mennék haza, hogy veszek egy új zárat, vagy egy reteszt lakattal és felszerelném. Akkor sokra nem megy a pótkulcsával.

2019. febr. 9. 17:11
 12/33 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez már egy nagyon komoly ötlet:D

De szomorúan veszem tudomásul, hogy a fő kérdésre nemigen válaszoltatok.:(

2019. febr. 9. 17:17
 13/33 anonim ***** válasza:
25%

11!

Mondjuk azért, mert a bent levő cuccokat zárt ajtón keresztül nem lehet kihozni? Ha meg ott üt ki a tűz, nehezebb eszre venni?

Mellesleg ha az én gyerekem az én házamban bárhol zárat cserélne, már kereshetne is magának máshol lakhatást. Ezt nem uugy szokás elintézni, hanem le kell ülni és megbeszélni. Nyilván az anyja azt hiszi, rejteget valamit, azért zárja be az ajtót. Minek kellene amúgy zárni, ha nincs otthon?

2019. febr. 9. 17:54
 14/33 anonim ***** válasza:
59%

Ismerős helyzet. Nekem is mindig feltúrta a szekrényeim, belenézett a táskámba, kabát zsebembe. Úgy gondolta hogy neki ehhez joga van, mert az anyám. Hát nem,mindenkinek jár a privát szféra, főleg ha már nagykorú.

Megpróbálhatsz beszélni vele erről, de előre szólok, hogy nem fogja érteni, hogy mi a gondod. Valószínűleg őt úgy nevelték, hogy nem volt magánélete ezért eszébe sem jut, hogy neked szükséged lenne rá.

Gondolom még jó pletykák is, elmondka az intim dolgaidat is mindenkinek aki szembe jön, mert nem tudja, hogy hol a határ ezen a téren.

2019. febr. 9. 22:03
 15/33 anonim ***** válasza:
37%

Nekem csinálták addig amig belenyultak az egérfogoba és társaiba.. Aztán leléptem,már nincs kapcsolat még a cimet se tuják se telefonszámot semmit..

36N

2019. febr. 9. 22:19
 16/33 anonim ***** válasza:
18%

Kérdésre válaszolva:

Joga nincs, de neked sem ha elmúltál 18 az ő lakásában lakni. Neki joga van kirakni, akár a szobádról az ajtót is levetetni, HA ahhoz van kedve.

Te ott, mint 18 elmúlt felnőtt ember csak szívességi lakáshasználó jogkörrel bírsz.

De a cuccod magán tulajdonodat képezi, abba nincs joga belenézni, sem elpakolni HA beleegyezett az ott lakásodba. De a szobádba bemehet, azt csinál ott amit akar az Ő saját házában.

Normális családban ez megbeszélés kérdése, de mivel ti mindketten betegek vagytok (mániákus turkáló anyád, te meg kényszeres) így tök m1.

Én tesóm anno mig otthon lakott a szobáját szintén kulcsra zárta, és azon belül még a szekrényét is LÁNCCAL és LAKATTAL zárta le a család elől.

Hát nem is lett sokkal normálisabb felnőtt belőle....

2019. febr. 9. 22:33
 17/33 anonim ***** válasza:
46%

LÁNCCAL és LAKATTAL zárta le a család elől. Enek oka volt sejtem.. Én is zártam miután elvették a pénzem,és amit kaptam ékszert eladták piára..

36N

2019. febr. 9. 22:51
 18/33 A kérdező kommentje:
Már boccs de miért lennék én kényszeres beteg?! Meg hogy anyámra mit mondtál, azt már fel sem merem vetni.
2019. febr. 10. 00:06
 19/33 A kérdező kommentje:
És nem akarok feltételezni rólatok semmit (vagy de), de attól hogy ti olyanok vagytok amilyenek, azt nem kell rám és a családomra is ráfesteni heló:) Messze vagyunk mi a tökéletestől, de ti...ti még jobban.
2019. febr. 10. 00:10
 20/33 anonim ***** válasza:
26%

Gondoltam, hogy a kritikát nem fogadod el.:)

Semmi oka nem volt az én tesómnak leláncléni, jómodú család vagyunk, mindene meg volt neki is.

Senki nem ment SOHA a szobájába, max takarítani, ágyneműt húzni vagy ha ő kérte.

Szóval ez nem jött be.;)

Ha pedig anyád baját kikéred magadak, miért jöttél ide fel pocskondiázni?

Vagy csak troll kérdés?:D

2019. febr. 10. 00:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!