Miért van joga az anyámnak belenézni az utazótáskámba?
Amikor elmegyek egyetemre, akkor szeretem bezárni az itteni szobámat, nyugodtabb vagyok. De ez őt nem állítja meg, előkapja a pótkulcsot, bemegy és tesz-rendez amit akar.
Nehezen tudom elmondani bárkinek, mert ilyenkor mindig megfulladok a könnyeimbe, ezért leírni sokkal könnyebb. Tényleg joga van mindehhez? Bármi válasz megnyugtatna.
20/L
Ez nem jogi kérdés. Egyszerűen szót kéne értenetek egymással.
Miért akar bemenni és miket rendezget ott?
Föltetted már neki ezt a kérdést? Ha igen, mit válaszolt?
Megj.: én sosem zártam a szobámat (nem is a saját szobám volt, hanem testvéremmel közös), a szüleim természetesen bejárkáltak, de sosem nyúltak a mi holmijainkhoz.
Így konkrét törvényt nincs ilyen esetre. De ha nem tetszik szerintem ülj le vele megbeszélni.
Ha az én anyám is ezt csinálná elkérném tőle a kulcsot hogy ne tudjon bemenni.
A szobát bezárni, ha nem vagy ott, nem kell. Minek? Nem mellesleg ha pl tűz üt ki veszélyes is.
A saját lakásában oda megy, ahova akar, azt csinál, amit akar. Ez tény. Ahogy az is, hogy értelmes ember meghagyja a másik szamara a privát szférát. A 15 éves gyerekem szobájába is csak akkor megyek be, ha kell -felebreszteni, ha nem sikerült felkelnie az ébresztőjére, vagy a tiszta ruhát bevinni. Nem pakolok nála, nem rendezkedek. Ah ő szobája, az ok dolga -de az én házam
En olyan ember vagyok aki olyan hogy amit kap azt ad, amilyrnek velem olyan vagyok en is. Tehat ha anyam ezt tenne en ugyan igy tennek, bejarkalnek a szobajaba es kuttalkodnek, szova tennem ha valami nem tetszik, felforgatnek mindent stb ahogyan o.
Amugy kar kulcsra zarni a szobadat ha van potkulcs, csord el a potkulcsot es legyen nalad ha vergodik akkor mond meg neki hogy a te cuccaidhoz semmi koze. Joga van bemenni vegulis mert az o haza tehat ez nem jogi kerdes, de elegge pofatlan plane hogy ennyire ertetlen is melle. Ne hagyj otthon olyan dolgot ami esetleg a te maganszferadhoz tartozik es maganugy vagy esetleg szerelmi ugy vagy valami, tulsagosan kivancsi lehet azthiszi titkolozol vagy csak szimplan hulye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!