Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van joga az anyámnak...

Miért van joga az anyámnak belenézni az utazótáskámba?

Figyelt kérdés

Amikor elmegyek egyetemre, akkor szeretem bezárni az itteni szobámat, nyugodtabb vagyok. De ez őt nem állítja meg, előkapja a pótkulcsot, bemegy és tesz-rendez amit akar.

Nehezen tudom elmondani bárkinek, mert ilyenkor mindig megfulladok a könnyeimbe, ezért leírni sokkal könnyebb. Tényleg joga van mindehhez? Bármi válasz megnyugtatna.

20/L

2019. febr. 9. 15:14
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
97%

Ez nem jogi kérdés. Egyszerűen szót kéne értenetek egymással.

Miért akar bemenni és miket rendezget ott?

Föltetted már neki ezt a kérdést? Ha igen, mit válaszolt?

Megj.: én sosem zártam a szobámat (nem is a saját szobám volt, hanem testvéremmel közös), a szüleim természetesen bejárkáltak, de sosem nyúltak a mi holmijainkhoz.

2019. febr. 9. 15:19
 2/33 anonim válasza:
89%

Így konkrét törvényt nincs ilyen esetre. De ha nem tetszik szerintem ülj le vele megbeszélni.

Ha az én anyám is ezt csinálná elkérném tőle a kulcsot hogy ne tudjon bemenni.

2019. febr. 9. 15:20
 3/33 A kérdező kommentje:
Nem tudok szót érteni vele, se megbeszélni. Vannak ilyen fajta emberek is.
2019. febr. 9. 15:22
 4/33 anonim ***** válasza:
93%
Hagyj ott az agyon egy csomag ovszert, meg egy bontatlan terhessegi tesztet, esetleg egy (tiszta) ferfialsot.
2019. febr. 9. 15:27
 5/33 A kérdező kommentje:
Oki:DDD Sose volt barátom, biztos lennének fejek:DD
2019. febr. 9. 15:35
 6/33 anonim ***** válasza:
76%
Így teljesen felesleges bezárnod a szobádat, ha van pótkulcs. Legközelebb ha otthon vagy vidd magaddal a pótkulcsot anyád tudta nélkül ha tudod hol tárolja. Aztán ha felháborodik akkor el lehet vele beszélgetni hogy mégis miért akar bemenni. Illetve ha van szenzitívebb holmid azt vidd inkább magaddal, vagy dugd el előle (akár a szobádon kívül is pl. egy olyan szekrénybe ahová évente egyszer néz be).
2019. febr. 9. 15:43
 7/33 anonim ***** válasza:
61%

A szobát bezárni, ha nem vagy ott, nem kell. Minek? Nem mellesleg ha pl tűz üt ki veszélyes is.

A saját lakásában oda megy, ahova akar, azt csinál, amit akar. Ez tény. Ahogy az is, hogy értelmes ember meghagyja a másik szamara a privát szférát. A 15 éves gyerekem szobájába is csak akkor megyek be, ha kell -felebreszteni, ha nem sikerült felkelnie az ébresztőjére, vagy a tiszta ruhát bevinni. Nem pakolok nála, nem rendezkedek. Ah ő szobája, az ok dolga -de az én házam

2019. febr. 9. 15:55
 8/33 anonim ***** válasza:
29%

En olyan ember vagyok aki olyan hogy amit kap azt ad, amilyrnek velem olyan vagyok en is. Tehat ha anyam ezt tenne en ugyan igy tennek, bejarkalnek a szobajaba es kuttalkodnek, szova tennem ha valami nem tetszik, felforgatnek mindent stb ahogyan o.

Amugy kar kulcsra zarni a szobadat ha van potkulcs, csord el a potkulcsot es legyen nalad ha vergodik akkor mond meg neki hogy a te cuccaidhoz semmi koze. Joga van bemenni vegulis mert az o haza tehat ez nem jogi kerdes, de elegge pofatlan plane hogy ennyire ertetlen is melle. Ne hagyj otthon olyan dolgot ami esetleg a te maganszferadhoz tartozik es maganugy vagy esetleg szerelmi ugy vagy valami, tulsagosan kivancsi lehet azthiszi titkolozol vagy csak szimplan hulye.

2019. febr. 9. 16:06
 9/33 anonim ***** válasza:
84%
Ostoba kontrollmánia ez az egész, javasolni kellene neki, hogy vegyen pár bulvárújság-előfizetést (jó kis napilapok is vannak, amelyek mindig más magánéletével foglalkoznak), kösse le magát azokkal, meg szappanoperákkal, VV & BB "valóság" show nézéssel (nem tudom vannak -e még ezek) és így hátha nem marad ideje a kutakodásra.
2019. febr. 9. 16:12
 10/33 anonim ***** válasza:
85%
Egy felnőtt ember magánszféráját igazán tiszteletben kellene tartani annyira, hogy békén hagyják a "fészkedet", még családon belül is (egyébként szerintem még egy gyereket is illene ennyire megtisztelni, ha már nem óvódásról van szó). Vannak emberek, akik ezt sajnos képtelenek felfogni, az én anyám is ilyen volt (pl. kopogás nélkül berontott a szobámba és rendezkedett, még abba se lehetett beleszólásom, hogy milyen kép kerül a falra - feltett oda egy neki tetsző borzalmat). Ameddig a szüleiddel egy fedél alatt kell élned, addig korlátozottak a lehetőségeid (az ilyen emberek jellemzően nem változnak meg). Emlékeztesd magadat arra, hogy ez az időszak is véges, és készíts egy tervet, hogy hogyan/merre tudnál kitörni ebből.
2019. febr. 9. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!