Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy anyukám ne...

Mit tehetnék, hogy anyukám ne legyen ennyire szigorú és ne féltsen túlságosan?

Figyelt kérdés
Anyu nagyon félt, nem látja be, hogy már nagy lány vagyok és tudok vigyázni magamra meg stb. Mit tehetnék? Nagyon rossz ez így. 17/L

2019. febr. 7. 00:15
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

Nemrég volt egy csaj, aki a barátnöm akart lenni, de egy tisztességes randit nem tudtunk összehozni, mert ő is erre fogta mindig, hogy az anyja félti, sehová nem engedi, a telefonját gpsen követi stb. Aztán nem is lett semmi az egészből, pedig a csaj 18nak vallotta magát, nem is 17nek.

Majd megjelennek az észosztók, hogy várd meg a 18at és költözz el stb.

Én inkább már kezdeném rászoktatni a szülőket, hogy ki-kimaradok, nem engedélyt kérek, csak tájékoztatok, stb. Korrektül, nem átesve a ló másik oldalára, de éreztetve, hogy nem viseled a kontrollmánia béklyóját. Sajnos az én 18 évesem semmit nem tett, hagyta magát befenyíteni. Te ne légy olyan.

2019. febr. 7. 00:25
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Előző nálunk kolleganő 31 jol hallod,és azért megverték mert beszélgetett a kollégáival,nem volt lakáskulcsa,a kártyáját anyu orizte az igazolványait alig adták oda neki.. Szerencsére már eltudott menekülni tőlük,segitettünk neki a főnőkkel,de borzadály milyen szülők vannak,többek közt jehovások,agybajosok,vallássérültek,kontrollmániások,idegbetegek,irigyek,frusztráltak,sorolhatnám...
2019. febr. 7. 00:41
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ha olyan nagylány vagy, akkor gondolom a magad eltartását és a lakhatásod sem a szüleiddel finanszíroztatod, kislányként igaz?
2019. febr. 7. 06:28
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Persze hármas, mert te már 14 éves korod óta dolgozol és eltartod magad? Hagyjuk már ezt az álszent dumát. A kérdező csak egy kicsivel több szabadságot akár, szó sem volt semmi meredek dologról.
2019. febr. 7. 06:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb akadályok magunk vagyunk és a félelmeink. Egy érzelmi zsaroló cirkuszoló anyucitól úgy félünk, mint ördög a tömjénfüsttől. Ahelyett, hogy eléállnánk és korrektül megbeszélnénk, hogy mit szeretnénk. Ehelyett inkább félünk. Holott mi tőrténhet? Néha durcizik anyuka? És? Ingyen van nekim nem fogja a saját gyerekét megölni vagy fizikailag bezárni. Nem kell a szülői harag és intolerancia témát túlértékelni, jobban félni, mint amekkora valós fenyegetettség. Nálunk is voltak korlátok. De sok sok kitartó, nem feladó kommunikációval ezeket le lehetett bontani.
2019. febr. 7. 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hali. Azt tudom tanácsolni hogy ha nem lehet vele megbeszélni akkor menj el úgy hogy nem engedte meg. De tudjon róla, és ne is csinálj hülyeséget! Csak valami közeli helyre menj el és nappal, hogy megszokja! :D

Az én anyám szerencsére nagyon engedékeny ilyen téren, oda megyek barátnőkkel ahova akarok. De például azt nem szereti ha egyedül vagyok otthon, vagy hogy nélküle menjek valami hivatalosabb ügyet intézni, vagy orvoshoz stb. Ez szerintem érthetetlen. A megoldás hogy nem kell neki szólni, vagy ha nem engedi meg akkor is el kell menni.

De ha szeretnél venni valamit és nem engedi meg, mit tud csinálni? Nem ad rá pénzt. Arra való a diákmunka. Kifizeted magadnak és akkor nem tudja megtiltani. Ilyen egyszerű.

Lehet eleinte kiakad, de majd megszokja. Muszály néha (ésszerű kereteken belül!) a saját fejed után menni, különben olyan leszel mint az egyik fenti válaszoló kolléganője.

2019. febr. 7. 08:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az #1-es jól leírta a megoldást. Az én párom is 17L volt amikor összejöttünk, és pár hét alatt (persze némi feszkó meg prüncögés árán - de a szabadság nem sült galamb, hogy az ember szájába repüljön) tökéletesen elfogadtatta otthon, hogy hétvégente nálam alszik pl.

#2, én az ilyen férgeknél azért nem hagytam volna ki a büntetőfeljelentést:

"Személyi szabadság megsértése

194. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2019. febr. 7. 08:57
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
nem 4es, viszont a kérdező már nagylánynak tartja magát. Nos, ezzel a nagylánysággal kötelességek is járnak nem csak jogok. Vagy ha bulizni akar akkor nagylány, ha dolgoznia kéne akkor meg kislány vagy hogy van ez?
2019. febr. 7. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8as, te valami kákán csomót kereső kiforgató vagy, vagy valami hiányt kompenzálsz ezzel az észosztással?

Tudod: nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.

2019. febr. 7. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#8 Biztos iszonyat sz.r fiatalkorod lehetett, hogy nem vagy képes együttérezni a kérdezővel. Voltál egyáltalán fiatal? Se a kérdező, se az anyja nem halna bele, ha a lány elmehetne szórakozni (nyilván kulturált körülmények között, az ésszerűség szabályait betartva). Nem 12 éves már, nem kell fogni a kezét, se bezárni, mert annak csak rossz vége lesz, ha pl. elszökik otthonról és azt se tudja a szülő, hogy merre van.
2019. febr. 7. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!