Mit tehetnék, hogy anyukám ne legyen ennyire szigorú és ne féltsen túlságosan?
Nemrég volt egy csaj, aki a barátnöm akart lenni, de egy tisztességes randit nem tudtunk összehozni, mert ő is erre fogta mindig, hogy az anyja félti, sehová nem engedi, a telefonját gpsen követi stb. Aztán nem is lett semmi az egészből, pedig a csaj 18nak vallotta magát, nem is 17nek.
Majd megjelennek az észosztók, hogy várd meg a 18at és költözz el stb.
Én inkább már kezdeném rászoktatni a szülőket, hogy ki-kimaradok, nem engedélyt kérek, csak tájékoztatok, stb. Korrektül, nem átesve a ló másik oldalára, de éreztetve, hogy nem viseled a kontrollmánia béklyóját. Sajnos az én 18 évesem semmit nem tett, hagyta magát befenyíteni. Te ne légy olyan.
Hali. Azt tudom tanácsolni hogy ha nem lehet vele megbeszélni akkor menj el úgy hogy nem engedte meg. De tudjon róla, és ne is csinálj hülyeséget! Csak valami közeli helyre menj el és nappal, hogy megszokja! :D
Az én anyám szerencsére nagyon engedékeny ilyen téren, oda megyek barátnőkkel ahova akarok. De például azt nem szereti ha egyedül vagyok otthon, vagy hogy nélküle menjek valami hivatalosabb ügyet intézni, vagy orvoshoz stb. Ez szerintem érthetetlen. A megoldás hogy nem kell neki szólni, vagy ha nem engedi meg akkor is el kell menni.
De ha szeretnél venni valamit és nem engedi meg, mit tud csinálni? Nem ad rá pénzt. Arra való a diákmunka. Kifizeted magadnak és akkor nem tudja megtiltani. Ilyen egyszerű.
Lehet eleinte kiakad, de majd megszokja. Muszály néha (ésszerű kereteken belül!) a saját fejed után menni, különben olyan leszel mint az egyik fenti válaszoló kolléganője.
Kérdező, az #1-es jól leírta a megoldást. Az én párom is 17L volt amikor összejöttünk, és pár hét alatt (persze némi feszkó meg prüncögés árán - de a szabadság nem sült galamb, hogy az ember szájába repüljön) tökéletesen elfogadtatta otthon, hogy hétvégente nálam alszik pl.
#2, én az ilyen férgeknél azért nem hagytam volna ki a büntetőfeljelentést:
"Személyi szabadság megsértése
194. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
8as, te valami kákán csomót kereső kiforgató vagy, vagy valami hiányt kompenzálsz ezzel az észosztással?
Tudod: nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!