Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jehova Tanúi miatt miért kell...

Jehova Tanúi miatt miért kell választanom a szüleim és a vallás között?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és a szüleim nyomására 15 évesen keresztelkedtem meg. De soha nem akartam ezt, viszont a szüleim belekényszerítettek. Elköltöztem mert nem tudtam tovább így élni, de ki is akarok lépni mert csak azért járok még az összejövetelekre, hogy az anyukám ne tagadjon ki. De legszívesebben már réges régen beszéltem volna a vénekkel, hogy közösítsenek ki mert én ezt nem vagyok képes csinálni. Két tűz között vagyok, mit tegyek? Ha kiközösítenek a szüleim soha többé nem beszélhetnek velem. Viszont ráismertem mi megy ott. hierarchia, hatalmi harc, hogy engedelmeskedni kell a véneknek, nem lehet párom, nem lehetnek barátaim, nem lehet életem mert csak a Tanúkkal való szoros kapcsolatot támogatják- Mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a szüleimet de ez így nem élet
2019. febr. 3. 17:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj többet egy összejövetelre se.
2019. febr. 13. 18:17
 22/23 anonim válasza:
58%

A gyülekezet, a hit az mind saját választás, saját akarat, amit Jehova adott nekünk.

Te döntöd el, te érzed és tudod hogy miben hiszel, mit érzel helyesnek és hogy hova tartozol. A szüleid is a gyülekezet tagjai tehát a Jehova hitet tekintik a magukévá, meg kell érteniük hogy nem nekik hanem sajátmagadnak kell eldöntened hogy hogyan akarsz élni.

Attól méghogy kilépsz a gyülekezetből, Jehovát még ugyanúgy hiszed (gondolom), nem Jehovát tagadod meg, hanem a vének felfogását ezzel kapcsolatban, és a hitterjesztésének módját.

A szüleidnek pedig a gyereke vagy, nem nekik fordítasz hátat hanem a gyülekezetnek, nem nekik mondol ellent.

Ha ők nem így gondolják az az ő dolguk.

2020. okt. 12. 13:38
 23/23 anonim ***** válasza:
Ez nem egy vallas, ez egy nagyon kartekony szekta. >:-/
2022. dec. 28. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!