Elegem van a proli családomból. Mit tegyek? Hogy lehetnek ennyire prolik?
A szüleim elváltak, anyámmal odaköltöztünk az ő szüleihez.
A legnagyobb baj anyámmal van. Konkrétan nem dolgozik. Amíg iskolás voltam, addig egyáltalán nem dolgozott. Akkoriban volt az, hogy kb 5000 forintért bárkit rokkantosítottak. Miután végeztem az iskolával akkor azért már csak-csak munkaképes lett (ugrott ugye a családi többek között). Most pár évre rá úgy néz ki a dolog, hogy...
Nem viccelek! Kb 2 heti munkára jut neki fél éves táppénz. Itt fáj-ott fáj. Egy kis "nátha". Most a hasa fáj. Igazából kézzel fogható baja nem igazán van. 37.2 "hőemelkedésre" azt mondja az orvosnak, hogy 39 fokos láza volt. Mert neki ugye táppénz kell.
Borzasztóan buta! Tudom, nem illik a szülőre ilyet mondani. De ő az, aki konkrétan semmihez sem ért. De tényleg! Semmihez. Persze ő x helyre nem megy ám dolgozni ennyi pénzért. Y hely is derogál. Ő műszakozni sem fog. Neki semmi sem felel meg.
Most azon a véleményen van, hogy nem annyira akar már dolgozni, mert majd én úgyis fogok, és majd velem fog élni. Most az ő szülei tartják el őt minden téren. Gyakorlatilag ételt sem vesz magának.
Na, és hát ez az amiből én nem kérek. Nem fogom őt kvázi eltartani.
Amikor felvetem az elköltözés ötletemet, akkor kb hisztérikus ordibálás lesz a vége. Konkrétan nem tudok ép ésszel beszélni vele.
Egy kolonc mindenki nyakán igazából. Semmit nem csinál. Sehova nem megy. Otthon van csak, aztán vegetál.
Egy igazi proli egyébként minden vonatkozásban. Mérhetetlenül igénytelen, sokszor el is titkolom mások elől, hogy az anyám.
2-3 Hétig ugyanaz a ruha. Mindenféle kosz beleszáradva. 3 havonta hajmosás. Ha valamiért kimerészkedik a városba, akkor is olyan göncökben, hogy volt aki hajléktalannak nézte. Ez nem vicc sajnos, megtörtént eset :( Annyira brutálisan igénytelen, hogy hajléktalannak nézték.
18 év alatt nem sikerült egy műfogsort csináltatnia magának.
Semilyen kultúrája nincs. Nem lehet vele vitázni dolgokról. Nem tud érvelni. Ha nem tetszik a másik véleménye jön a rikácslás, bammmegezés.
Ezeket adjátok össze. Konkrétan félek, ha jön egy rokon látogatóba.
Úgy néz ki a lakrésze is mint valami lerakat. Földön állnak a könyvek, újságok. Olyan mértékű a kosz, hogy vésővel kellett lereszelnem a sarokból. Indokolatlan tárgyak indokolatlan helyeken. Földön pl 20 db műanyag fogas. Csak úgy.
Ablakon ki sem látni, mert SAJÁT ÁLLÍTÁSA SZERINT 5 éve nem pucolta meg.
Semmit nem csinál. Tényleg. Van, vegetál. De azt nem képes felfogni, elfogadni, hogy én nem fogom eltartani őt.
A szülei sem sokkal jobbak. De lényegesen elviselhetőbbek. De nem is velük van a probléma, hanem azzal, hogy az anyám azt akarja, hogy lakjak vele mindig, és majd tartsam el.
1. Nézz utána a proli szó jelentésének. Attól, hogy manapság nem tudják használni, még nem azt jelenti, amit belemagyaráznak [link]
2. Ha 2 hétet dolgozik, nem lesz fél évig táppénzen
3. Fogalmad sincs, hogy mi volt a menete régen a rokk.nyugdíj megállapításának.
4. A családi pótlék nem akkor összeg (főleg 1 gyerek után), hogy a megyszűnése után hirtelen dolgozni akarjon valaki.
5. A pejoratív értelemben vett, manapság használatos proli kifejezés inkább rád illik.
6. Anyádnak mentális problémái vannak, valószínűleg már jó régóta, csak mindig le lett ugatva és senki nem foglalkozott vele, nem segített neki. Ez a ti szégyenetek, nem az övé.
7. Takarítani te is tudnál, mondjuk be lehetett volna segíteni neki már korábban is, lehet, hogy nem sokallt vona be attól, hogy mindent neki kéne csinálni.
8. Ekézés helyett inkább próbálj segíteni neki talpra állni, lehetőleg ne abban a "proli" stílusban, amit itt előadtál.
Kb 2 heti munkára jut neki fél éves táppénz.
ezt max az veszi be, aki nem ismeri a kutyatartási rendeletet (Betv, ami a táppénzt szabályozza)
HAzudj kisebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!