Elegem van a családomból! Mit tehetnék? 14/L
Tényleg nincs rendjén, hogy a nővéredhez hasonlítgat. Egy gyereket mindig önmagához kell mérni! Látja, hogy milyen a nővéred, és azt hiszi, hogy ezzel amit mond változtat a helyzeteden. Az meg főleg hihetetlen, hogy azt mondja, hogy magadnak vegyél meg mindent, mert van pénzed. Csak mert nem vagytok jó anyagi helyzetben, akkor is az ő feladata az ellátásod! Még kiskorú vagy, az ég szerelmére!!! Nem értem, hogy mi baja, ha ő veszi meg a nővéred ruháit, anyudnak nyilván több pénze van, akkor miért akad ki, hogy te nem olyan jobb minőségűbe jársz?! Vagy ha csak más a stílusod, akkor mi van? A testsúlyodról szólva, nem tudom, hogy mitől van, de az is lehet, hogy a lelkiállapotod miatt vagy teltebb. Igaz annak, ahogy kinézel, semmi köze ahhoz, hogy beleszóljon. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az anyukád egy kicsit csekély értelmű, hisz a bátyád esetéből tanulnia kellene. Nem látja, hogy tönkreteszi a lelkiállapotodat. Viszont! Tudom, hogy idegesítő, hogy szabályozni akar (az én szüleim is sokszor csinálják ezt velem),de ez azt mutatja, hogy félt, vagyis szeret, csak egy "kicsit" nem úgy mutatja ki, ahogy kellene... Szerintem azért néz téged levegőnek a mindennapokban, mert azt gondolja, hogy mivel ő jóval idősebb nálad, az anyád, "bölcsebb", te meg úgymond biztos nem mondassz semmi érdekeset, hisz még a nővéred is "jobb" nálad, szóval úgymond jelentéktelennek tart, szerintem. De szeret! Legbelül törődik veled... Egyébként nem a jegyek, és a kinézet dönti el, hogy ki a "jobb", csak az anyukád ezt nem látja. Gondolom mindegyik gyermekéből valami fényeset akar, ha nagy lesz... ez érthető, csak nem így kellene kezelnie.
És hogyhogy nem tudja, hogy pszichológushoz jársz?
Én nem tudom mit kell ilyen helyzetben tenni. Tanácsolni tudok! Ne tűrd, hogy ezt tegye veled! Szerintem szólj egy felnőttnek, akiben megbízol, hogy beszéljen vele. Más ötletem nincs, lehet, hogy nem fog jól elsülni a dolog, de akkor se hagyd!
Mindenképpen légy kitartó, és ne hagyd, hogy a düh a hatalmába kerítsen! Ne add fel, ez a legfontosabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam írni, de én is csak egy 14 éves lány vagyok. Ha akarsz, beszélhetsz velem privátban, de nem hiszem, hogy sokat tudnék segíteni. :( Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Szerintem szólj egy felnőttnek, akiben megbízol, hogy beszéljen vele."
Nem rossz tanács, kiegészítve azzal: nem elég, hogy te megbízol az illetőben, lehetőleg olyan legyen, akire anyukád "felnéz".
Tanult, szavahihető, de nem lekezelő, kioktató legyen az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!