Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim nagyon régimódiak, konzervatívak? 19f

Figyelt kérdés
40 év különbség van a szüleim és köztem, késői gyerek vagyok. És hát nem nagyon értjük meg egymást, ők nem értik, hogyan tudok órákig xboxozni, meg azt hiszik hogy az ő egyetlen kicsi fiúk egy szent, és el sem tudnák képzelni, hogy én pl bulizok vagy cigizek. Semmi újdonságot nem szeretnek kipróbálni. Előitéletes, pesszimista gondolkodók. A közeljövőben elköltözök, de akkor is valamilyen kapcsolatot akarok tartani a velük, mégis csak a szüleim.

2019. jan. 19. 15:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kb havonta egyszer ha rágyujtok, a hangsúly nem azon volt, hogy cigizek, hanem ők ezt nem tudnák elképzelni, rólam, azt hiszik "szent" vagyok. Sport múltam is van, nem vagyok "kocka", a hangsúly itt is inkább azon van, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartják, hogy egy felnőtt ember is játszhat egyet a haverjaival, mert szerintük az ördög találmánya. Sőt gyerekkoromban mindig dolgozni vitt az apám, 12 éves korom óta végig dolgoztam a nyári szüneteket. Persze én is azt mondom, ne otthon ülljön a gyerek, de azért hagyhatott volna élni. De az előző kommentek alapján igazatok van, megváltozni nem fognak, el kell fogadnom, hogy ilyenek a szüleim és kész.
2019. jan. 20. 10:00
 12/13 anonim válasza:

Csak egyet tudsz tenni, ha te elfogadod őket. Régen más világ volt, az akkor élő emberek is mások voltak, azóta a világ hirtelen sokat változott, de az emberek nem tudnak ennyit. Akkoriban sokan ilyenek voltak, nem mindenki tudott vagy inkább akart alkalmazkodni a változásokhoz, fogadd el, hogy ők ilyenek, szeresd így őket. 50 év múlva te is ugyanebben a cipőben jársz majd, Az hogy előítéletesek, az az ő bajuk, a pesszimizmus meg az aggódás az tényleg nem jó, de még ez is változhat, ha jó példát mutatsz.

A lázadás nem segít, a szembenállás mindig harchoz vezet, az pedig ellenállást hoz, és csak erősíti az ellentétet. Inkább mosolyogva hallgasd meg őket, megmondhatod, hogy ezt te máshogy látod, de vitába ne szállj be, akkor se, ha esetleg provokállnak. Nem fognak megérteni, ahogy te sem őket, ne is várd el, engedd meg nekik, hogy máshogy lássák a világot, mint te. Hidd el, ha te elfogadod őket, ők is jobban el fognak. Ennél többet sajna nem tehetsz.

Az x-box pedig instant boldogág és sikerélmény, ha túl sokat játszol, akkor az életedből ezek hiányoznak, de ne ezzel pótold, mert ez olyan gyorsan jövő örömérzés, de sajna gyorsan el is múlik. Helyette van, amibe több energiát kell fektetni, de tovább is tart, keress valami hasznosabb hobbit, a sport is lehet az, ha jól választod meg, Keress olyan barátokat, barátnőket, akik megértenek.

És ha tanulsz, az én meggyőződésem az, hogy tanulni azt kell, amiben jó vagy,az ad sikerélményt, nem pedig azt kozmetikázni, amiben gyengébb vagy. Sikeres az lesz, aki jobban ért valamihez mint mások, nem pedig az, aki mindenben átlagos tudású.

2019. jan. 23. 15:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Ördögtől való.. Vallásosak.. :( Nálunk a fehérneműm volt ördögtől való,Jehovás szektásokhoz születtem.. Nem is laktam sokáig otthon..

36N

2019. jan. 23. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!