Normális ha egy 8 éves gyermek telefonjában a szülei nevei hivatalos formában, teljes kereszt és vezetéknévvel szerepelnek?
Elnézést, hogy én is OFF-olok, de nekem sem tetszik a "haladni kell a korral" felfogás, amivel egyes szülők igazolják a gyerekük iránti túlféltésüket (no offense). Ha a gyerek rosszul van, ott ügyeletet, mentőt kell hívni. Iskolaidő alatt a tanárnak/igazgatónak volna kötelessége a szülőket értesíteni, nem a gyereknek telefonálgatni, nyári táborban szintén. Egyedül meg ha nem muszáj, ne nagyon mászkáljon a gyerek, pláne ne egy drága telefonnal.
Előfordulhat, hogy a gyereket bántják a suliban, de mennyivel jobb az, hogy még az osztálytársak mindezt videóra is veszik, és blackmailezgetik a gyereket?
Engem sokat bántottak a suliban, és utólag nagyon hálás vagyok, hogy senkinek nem volt mobilja. Nővérem meg kicsiként párszor összetörte magát, a szüleim kb. rögtön kapták a hívást a Matáv idejében.
Múltkor láttam riportot egy meg nem mondom, melyik hazai iskoláról, ahol a tanidő alatt a diákoknak mind le kell(ett?) adniuk a telefonjukat. Volt akinek tetszett a kezdeményezés, mert így valóban egymással, meg a sulis dolgokkal tudtak foglalkozni, a szülők többsége azonban kiborult. Nem tudom, mi lett az ügy folytatása, de szerintem is ez lenne a normális. Ez a kérdés is olyan, hogy a szülőnek előbb a gyereket kellene erről megkérdeznie, nem az internet népét.
Én abból indulok ki, hogy ha a férjem a hivatalos nevemen írna be a telefonjába, az nagyon furán érintene. Azt gondolom nem egy ismerős vagyok számára a sok közül, ahogy a gyerekem számára sem. Ha majd a gyerekeimnek lesz telefonjuk, én sem vezeték- és utónevükkel fogom beírni őket az enyémbe, hanem úgy, ahogy szólítom őket (nyilván nem csillagvirágként, de a becézett keresztnevükön).
Nekem visszafelé is ez tűnik "normálisnak".
De ahogy a fentebbi válaszokban olvastam, rájöttem, hogy bizonyos helyzetekben racionális lehet inkább nem egyértelműsíteni a kapcsolati viszonyokat, mert tényleg ezzel is vissza lehet élni.
Olyan szempontból nem szerencsés, hogy ha a telefont ellopják, elveszik, eltűnik (márpedig a kisgyerekek elég gyakran elhagyják), akkor ha van becsületes megtaláló, nem fogja tudni, mégis kit hívjon a névjegyzékből. Vagy ha mondjuk a gyerekkel történik valami, és nem tudja elmondani, kiket kell hívni, akkor sem fogják tudni kideríteni.
Egyébként helyzetfüggő.
Ha pl. azért vannak hivatalos formában beírva a szülők nevei, mert a 8 éves gyerekek már gáznak érzik egymás előtt, hogy a szüleiket anyunak és apunak hívják, na ott már komoly gondok vannak.
Bár teljesen nem tudom magamat a helyükbe képzelni, nekünk 8 évesen még nem volt saját mobiltelefonunk, az ősi kétezres években még örültünk, ha 12 évesen kaptunk egy nyomógombost. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!