Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a teendő, ha a megítélt...

Mi a teendő, ha a megítélt láthatási időben az Apuka mégsem viszi el a gyerekeket és ezt utolsó pillanatban közli nem is velem, hanem a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Minden ilyen után gyámügyre kéne mennem vagy ki hogy csinálja? Nemrég lett ítélet. Bosszant, mert másképp terveztem a hétvégét de tegnap este közli a gyerek, hogy az apja vmi rendezvényre megy ezért csinálják masképp.... Akkor meg vinné, amikor hivatalosan nem.lenne láthatás, mert hogy akkor ér ŕá....
2018. dec. 21. 08:42
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
63%

Ezt még leírom és ezzel kiszálltam:

ÉRTSD MEG, nem a Kérdezőt bíráltam, csak leírtam, hogy nálunk mi volt és az hogy vált be.

Ha ebből neked az jön le, hogy ez "fényezés" (?) akkor gondok vannak veled!

És ha ebből azt szűrted le, hogy milyen szuper valaki vagyok, (vagy szuper valakinek "fényezem magam") annak őszintén örülnék, ... ha érdekelne a véleményed!

2018. dec. 21. 13:10
 22/40 A kérdező kommentje:
14# én értelek, ezt kb fél évig csinaltuk (volna) ítélet előtt. Ez azért nem működött mert vagy ki se mozdultunk heteken át mondván hagyjuk meg a lehetőséget hátha pont akkor akar jönni, vagy ha véletlenül már szervezve volt vmi akkor tuti az volt hogy PONT akkor vitte volna de igy nem tudja. Szoval ez hosszú távon nem működik, mert aki vár az soha nem tud majd semmit szervezni.
2018. dec. 21. 13:24
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
én is azzal az anyukával értek egyet, aki azt mondja, hogy szervezd úgy az életedet, mintha nem is lenne az apuka. Ha programot szervezel a gyerekkel, és apukának pont az a nap lett volna jó, hát így járt. Az ő napjaira pedig, ha lehet, akkor szervezz be egy nagymamát vagy legyen valami más lehetőség (játszóház vagy nem tudom, mi, találj ki valamit), ha neked is lenne programod. Sajnos hozzámentél egy teljesen megbízhatatlan emberhez, és igen, még viselned kell a döntésed következményeit egy ideig. Ez van.
2018. dec. 22. 20:18
 24/40 anonim ***** válasza:
24%
Apuka szivat te meg nem mersz ki állni magadért..
2018. dec. 22. 20:33
 25/40 anonim ***** válasza:

Mi van az ítéletben?

Amúgy köteles téged értesíteni, mivel a gyerek kiskorú. A mindennapi élet harmóniáját felborítja. Nem tudsz velük programot szervezni, mert az apuka a saját szeszélyei szerint rendelkezik az időtökkel. Sms, email, gyámhatóság. Ha saját hibájából nem él a jogával, a láthatás pótlása sem mindig lehetséges. Nem tehet azt , amit akar, köteles a bírói ítéletet betartani.

2018. dec. 23. 05:59
 26/40 anonim ***** válasza:
49%

Hát én elvált szülők gyerekeként jobban értékeltem, amikor apám nekem szolt, hogy nem tud jönni, mint amikor anyámon keresztül tudtam meg....

Amúgy meg úgy kell szervezni, hogy a láthatás napjait szabadon hagyja az ember, tehát nem szervez oda programot, de ha apuka mégsem jön, akkor el lehet menni ide-oda. De abba se hal bele a gyerek, ha épp otthon magadnak játszani, pihenni.

Ha annyira szükséges a "gyerekmentes szabadnap ", akkor lehet láthatási időn kívülre egy bébiszittert beszervezni és már meg is van oldva. Mindegy, hogy milyen az apuka, nem kell szidni, nincs értelme, ha o nem eleg felnott a feladsthoz, akkor evidens, hogy a h anya kell hogy megoldja a dolgokat.

2018. dec. 23. 08:14
 27/40 A kérdező kommentje:

Az ítélet szerint 24 órával előtte köteles engem értesíteni. Nyilvan szóljon a gyereknek is, de nekem IS! Most Karacsony előtt érintett ez rosszul, se ajandekot csomagolni se semmit nem tudok.

A gyerek előtt sosem szidom - a gyerekek épp eléggé kivannak tőle, hogy le se sz..ja őket...

2018. dec. 23. 09:18
 28/40 anonim ***** válasza:
érdekes, hogy néha egy, néha több gyerekről beszélsz. ez nem teljesen világos.
2018. dec. 23. 09:25
 29/40 anonim ***** válasza:
90%
Öööö...Miert nem tudsz ajándékot csomagolni ? Nem olyan bonyolult az. Gyérek az egyik szobában, te a másikban. Vagy amikor alszik.
2018. dec. 23. 09:55
 30/40 anonim ***** válasza:
36%

"Hát én elvált szülők gyerekeként jobban értékeltem, amikor apám nekem szolt, hogy nem tud jönni, mint amikor anyámon keresztül tudtam meg...."

Öszintén szólva egy KILENC éves gyerek esetében az a normális, ha az anyának szól az apa, hogy nem tudja elvinni - a gyereknek IS mondhatja, de nem az az elsödleges.

Amúgy meg úgy kell szervezni, hogy a láthatás napjait "szabadon hagyja az ember, tehát nem szervez oda programot, de ha apuka mégsem jön, akkor el lehet menni ide-oda. De abba se hal bele a gyerek, ha épp otthon magadnak játszani, pihenni."

Ebben is el vagy tévedve, a láthatáskor a másik szülö dolga lenne a gyerekre felügyelni, emellett adott esetben a gyerekkel élö szülönek is azért lehet szabadideje, márcsak azért is, mert egy hónapban (ami 30 nap) 26-28 napon keresztül napi 24 órában a foglalkozik a gyerekkel, és kettö-négy napja azért lehet gyerek nélkül is.

"Ha annyira szükséges a "gyerekmentes szabadnap ", akkor lehet láthatási időn kívülre egy bébiszittert beszervezni és már meg is van oldva. Mindegy, hogy milyen az apuka, nem kell szidni, nincs értelme, ha o nem eleg felnott a feladsthoz, akkor evidens, hogy a h anya kell hogy megoldja a dolgokat."

Azért a bébiszitter nem ingyen van, és ha az apuka az általnosan megszokott 10-20 ezer Ft-ot fizeti a gyerek után, akkor az anya eleve túl van terhelve anyagilag (IS).

2018. dec. 23. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!