Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a teendő, ha a megítélt...

Mi a teendő, ha a megítélt láthatási időben az Apuka mégsem viszi el a gyerekeket és ezt utolsó pillanatban közli nem is velem, hanem a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Minden ilyen után gyámügyre kéne mennem vagy ki hogy csinálja? Nemrég lett ítélet. Bosszant, mert másképp terveztem a hétvégét de tegnap este közli a gyerek, hogy az apja vmi rendezvényre megy ezért csinálják masképp.... Akkor meg vinné, amikor hivatalosan nem.lenne láthatás, mert hogy akkor ér ŕá....
2018. dec. 21. 08:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
78%
Igen, érthető a kérdező is, ez egyértelmű. Az is, hogy apukára nem lehet számítani, ergo úgy kell mindig készülni, hogy apuka nem megy a gyerekért.
2018. dec. 21. 09:49
 12/40 anonim ***** válasza:
85%

10-es Téged legalább vígasztalt az anyukád. és tényleg, szerintem valahol ez a normális hozzáállás. Engem hasonló helyzetben nem vígasztaltak, hanem rátettek egy lapáttal, hogy látod, hogy apád ilyen meg olyan alak, és nem szeret téged. Ezt az érzést nem kívánom egy gyereknek sem, és én sem tudtam 10 évesen feldolgozni, hogy az imádott apám tojik a fejemre, és csak ígérget.

A kérdezőnek nehéz dolga van, és tényleg én is csak azt tudom mondani, hogy készüljön úgy, hogy apuka nem viszi a gyereket, és akármilyen nehéz is, ne szidja a gyerek előtt.

Meg még párszor átbeszélni apukával, hogy az anyuka is ember, nem egy gép, és nem játsszon már senki az idejével, mindent meg lehet beszélni, meg lehet oldani, át lehet tervezni, csak vegye már apuka is emberszámba az anyukát is meg a gyereket is.

Mert ne felejtsük el, hogy a gyerek is számított az apjára, és vele tervezte a hétvégét.

2018. dec. 21. 10:36
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez az apa részéről egy szemét szarozás.
2018. dec. 21. 10:44
 14/40 anonim ***** válasza:
31%

Annak idején amikor mi váltunk, nem volt megszabva kikötött láthatási idő. Abban maradtunk, hogy majd amikor alkalmas, jön a gyerekért, vagy a gyerekhez, de minimum 1-2 nappal előtte szóljon, ha el akarja vinni.

Az ötletszerű felugrás a gyerekhez sem zavart, ha éppen ráértünk akkor jó, ha nem, akkor így járt!

Nekem, amikor a válás mellett döntöttem sem voltak illúzióim a megbízhatóságát illetően, ezért is tartottam jobbnak, ha csak akkor hecceljük fel a gyereket, ha valóban jön. Az életemet a gyerekemmel akkor is meg kellett volna oldanom, ha véletlenül megözvegyülök, tehát erre rendezkedtem be.

A kötelező dolgoknak soha nincs jó vége, általában inkább teher, az arra hajlamosoknál.

Én nem mondom, hogy ennek kellene lennie mindenhol a követendő példának, de nálunk ez tökéletesen bevált. Ehhez persze az is kell, hogy egy viszonylag kulturált kapcsolat maradjon a válás után is a felek között.

2018. dec. 21. 11:12
 15/40 anonim ***** válasza:
94%
utolsó: csak azt felejted ki, hogy itt nem arról van szó, hogy az anya nem engedi el a gyereket láthatási idön kívül, hanem hogy az apa elöször beígéri, hogy viszi a gyereket, aztán az utolsó pillanatban lemondja. És az anya betervezett programja sem feltétlen szórakozás, hanem ahogy a 10-es írta, sok esestben plusz munka, hogy ne fusson ki a pénzböl és a gyereknek tudjon biztosítani szükséges dolgokat.
2018. dec. 21. 11:19
 16/40 A kérdező kommentje:

A gyerekeket akkor viszi amikor akarja, amikor menni akarnak. Sosem tartottam vissza őket de mivel dolgozom és szeretem tudni pár nappal előtte hol és kivel van a gyerekem, ezért én nem tehetem meg hogy fél órával munkába indulásom előtt agyalok hogy mi lesz, mert apuka nem jelzett vagy lemondta... Egyszerűen semelyik verzió sem működik, kommunikalni se lehet vele (régen se lehetett mondjuk), mert nem érti illetve tesz rá... Ezt fogjuk csinálni még 7 évig?? Mig nagykorú lesz?

Ráadasul a megbizhatatlansag meg a hozzaallas miatt már ők se akarnak menni, én viszont ugy erzem már nekem is jár egy kis pihenő, szóval ördögi kör :-(

2018. dec. 21. 11:28
 17/40 anonim ***** válasza:
5%
Hirtelen mindenkinek teher lett a közös gyerek? Láthatási jogról van szó nem kötelezettségről. Nyilván nem szép amit csinált a volt férjed (főleg a gyerkőccel szemben), de joga van hozzá.
2018. dec. 21. 11:33
 18/40 A kérdező kommentje:
Azert mert szeretne az anya havi 2 szabadnapot akkor mar az neked egybol "teher a kozos gyerek"??? Jesszus. Ilyen erovel le is mondhat rola az apa es akkor legalabb tudom mihez tartsam magam, ennyi.
2018. dec. 21. 11:37
 19/40 anonim ***** válasza:
25%

Látom nem értetted meg amit írtam!

Mivel nem volt kötelező jellegű a látogatás és magától jelentkezett, így nem volt az, hogy lemondta.

Ergo, a gyereket sem érte csalódás.

Ha meg mégis nagyon ritkán és váratlanul közbejött valami, megbetegedett és 39 fokos láza volt, vagy a munkahelye küldte valahova, azt a gyerek is megértette.

Az egész hadoválásomnak annyi a lényege, hogy úgy szerveztem az életem, mintha nem is lenne az apa.

De nem akarlak sem téged, sem mást erről győzködni, leírtam, hogy nálunk hogy volt és felőlem mindenki azt csinál, amit akar!

2018. dec. 21. 11:42
 20/40 anonim ***** válasza:
71%

"Látom nem értetted meg amit írtam!

Mivel nem volt kötelező jellegű a látogatás és magától jelentkezett, így nem volt az, hogy lemondta.

Ergo, a gyereket sem érte csalódás."

DE! A gyereket ÉRTE csalódás, mert az apa elöre megígérte a közös hétvégét és most mégis lemondta!

"Ha meg mégis nagyon ritkán és váratlanul közbejött valami, megbetegedett és 39 fokos láza volt, vagy a munkahelye küldte valahova, azt a gyerek is megértette."

A kérdezö szerint ez nem "ritkán és váratalnul" dolog, hanem az apa rendszeresen így viselkedik, amit a gyerek - teljesen jogosan - nehezen tud megérteni.

"Az egész hadoválásomnak annyi a lényege, hogy úgy szerveztem az életem, mintha nem is lenne az apa."

A kéredzö NEM TUDJA úgy szervezni az életét, mintha nem lenne az apa, mert ha arra számít, hoyg a gyerek otthon van, akkor az apa mégis el akarja vinni (azaz az anya hiába akar a gyerekkel közös hétvégi programot), ha meg elöre bejelenti az apa, hogy viszi a gyereket (az anya meg tud plusz munkát szervezni), akkor az utolsó pillanatban meggondoklja magát és mégsem viszi el.

Tulajdonképpen nagyon érdekelne, TE nagy okosan hoyg szerveznéd meg így az életet a gyerekkel (aki egyelöre még kicsi, 9 éves)!

"De nem akarlak sem téged, sem mást erről győzködni, leírtam, hogy nálunk hogy volt és felőlem mindenki azt csinál, amit akar!"

TE könnyen beszélsz ebben az esetben, mert láthatólag fel sem fogod, mit is ír a kérdezö, csak magad fényezed, hogy milyen szuper valaki vagy!

2018. dec. 21. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!