Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te örökbe fogadnál más nemzeti...

Te örökbe fogadnál más nemzetiségű gyermeket?

Figyelt kérdés
2018. dec. 17. 17:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Ilyenkor mire gondolsz? Más nemzetiségű vagy más nagyrasszba tartozó? Legfeljebb az utóbbi lehet problematikus kérdés, mert a nemzetisége úgyis az lesz, amit én, mint szülő adok neki, amire nevelem. Egy másfél éves gyereknek nincs nemzetiségtudata, és a génjei sem kódolják a nemzetiségét. Persze ragaszkodhatunk hozzá, hogy igen, de akkor ilyen alapon a magyarság 90%-a "örökbefogadott" honfitárs, valamelyik erőltetett Habsburg betelepülési hullámból.
2018. dec. 17. 18:16
 12/27 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ mire gondolsz?

Nem hoznék kínából vagy afrikából cukimuki egzotikus babát. Drága örökbefogadni, szigorúak a szabályok, nem vagyok Brangelina hogy milliókat fizessek, esetleg x ideig kint éljek a gyerek szülőföldjén.

Plusz magyarországon is van sok örökbefogadható gyermek. Akiknek egy igen jelentős százaléka részben, vagy teljesen roma.

Hivatalosan erre sem tehetsz kitételt, de sokan beleírják, hogy világosbőrű babát szeretnének.

Na meg nem úgy működik mint a régi filmekben, hogy besétálsz egy árvaházba és mint egy menhelyen kiválasztod a neked tetsző gyereket.

Ha örökbefogadnék a részben roma származás nem lenne akadály. Családomban is vannak kicsit barnább bőrű emberek, lenne akire hasonlít, nem érezné magát egyedül.

2018. dec. 17. 18:23
 13/27 anonim ***** válasza:
45%

"Egy europid gyerek simán beolvad a magyarok közé, onnan szerintem célravezetőbb lenne örökbe fogadni."

Csak szólok -nagyon halkan- hogy a cigányok is europidok (indid alrassz)...

Kérdésre válaszolva: Magyarországon? KIZÁRT! Magyarok még egymást is utálják, nemhogy a külföldit!

2018. dec. 17. 18:36
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Én semmilyen gyereket nem fogadnék örökbe. Zsákbamacska, bármi lehet a génjeiben.
2018. dec. 17. 18:53
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
Igen, akár egy amerikait, akár afrikait is. Ázsiait azonban nem biztos...
2018. dec. 17. 19:08
 16/27 anonim ***** válasza:
61%

Most nem fogom az összes nemzetiséget felsorolni, szóval: csak fehéret, vagy sárgát.

Vannak olyan ismerőseim, akik például cigányt fogadtak örökbe, és (kapaszkodj meg) egyik gyerek sem tud viselkedni, pedig csecsemő koruktól magyar, kedves szülők nevelik őket. Valami mindegyiknél félrecsúszik (például: agresszivitás, lopás, drogok, hazudozás, stb). Ilyen probléma nincs a fehér örökbe fogadott gyereket nevelő szülőknél.

Úgyhogy lehet itt mutogatni, de én nem fogadnék örökbe olyan gyereket, amelyik a barna valamelyik árnyalatában pompázik, VAGY tudni lehet róla, hogy valamelyik nagyon közeli felmenője olyan volt.

Tudom, manapság nem ez a trend, de ha egyformák volnánk (azaz egyformán liberálisak volnánk), akkor idehaza is terrorveszély lenne - if you know what I mean.

2018. dec. 17. 19:20
 17/27 anonim ***** válasza:
30%
"Valami mindegyiknél félrecsúszik (például: agresszivitás, lopás, drogok, hazudozás, stb). Ilyen probléma nincs a fehér örökbe fogadott gyereket nevelő szülőknél." - Úgy értem, hogy a fehér gyerekekkel nincs gond, és a szülők sosem panaszkodnak rájuk. (Mielőtt valaki belekötne a mondatba.)
2018. dec. 17. 19:23
 18/27 anonim ***** válasza:
25%
Én befogadnék egy 30 éves hosszú lábú szőke skandináv ártatlan csajt.
2018. dec. 17. 19:36
 19/27 anonim ***** válasza:
93%
Igen, de első sorban Magyarországon néznék körbe, ha nem lehetne saját gyerekem.
2018. dec. 17. 20:00
 20/27 anonim ***** válasza:
97%
Én csak romát nem fogadnék örökbe. Ismerek kettő családot is, és az örökbefogadott (roma) gyerekeiket is... hiába a jó nevelés, most felnőttkorukra bűnözők lettek. Nem vagyok rasszista, de nekem, hogy a gyerekem roma legyen, soha nem kéne. Főleg mivel negatív tapasztalataim vannak a romákkal (kiraboltak az utcán, fenyegetőztek). Nem tudnám szeretetben felnevelni.
2018. dec. 17. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!