Ti a családot vagy a nagyobb közösségeteket tennétek első helyre?
Egy ismerős családban hallottam egy elég megosztó vitáról, érdekelne más véleménye is.
Az apa, aki az önkormányzatnál döntő pozícióban van, olyan adót talált ki a többi önkormányzati kollégájával, amivel a felnőtt gyerekét is évi több százezer forinttal megadóztatja. A gyerek erre kiakadt, egyrészt mert év végén tudta meg, hogy jövő évtől megsarcolják több százezer forinttal (vállalkozó), másrészt mert az apja elég keményen kezelte a témát. Tudtommal az apa, mikor a gyerek megmondta neki, hogy ez nem volt szép, hogy direkt olyan bevételforrást kerestek, amibe ő is beleesik, elég nagy részben (mivel neki nincs olyan, hogy nem ad számlát, minden tisztán megy, nem mint pl egy fodrásznál, aki ha nem akar adózni, egyszerűen feketén dolgozik, és magas is a gyerek jövedelme), szóval szólt az apjának, hogy ez nem volt szép. Az apa erre agresszívan reagált vissza, hogy mit képzel a gyerek, ő nem foglalkozik a gyerek pénztárcájával, menjen akkor másik városba a vállalkozásával, és őt nem érdekli semmi, mert ő xy az önkormányzatnál, és neki ez az elsődleges feladata, nem a gyerek pénzét nézni... A gyerek elég hosszan leírta nekem a helyzetet, mennyire csalódott az apjában, amiért ilyeneket mondott neki. A plusz adót lenyeli, de se nem szóltak neki róla előre, se nem kezelte helyén az apja a konfliktust, lényegében nem bírt apaként funkcionálni még a vitában sem. Szerintem egy apa legyen elsősorban apa szerepben, a gyerekei érdekeit nézve, nem másokét. Csak másodsorban legyen önkormányzati alkalmazott és közszolga, de próbáljon ne a saját családja kárára tenni. A gyerek azt is említette, hogy egy pár éve adott 1,5-2 milliós anyagi támogatást, amit a nagyszülői ház eladásából nyertek a szülők, felhánytorgattak neki, mondván, abból sok évnyi adó kijön. Mikor a gyerek azt mondta, ez nagyszülői örökség volt, nem az önkormányzatnál a helye, az apja azt mondta, nem örökség, mert az nem az ő öröksége volt (tudni illik ehhez, hogy kitagadták a gyereket és a testvéreit ok nélkül az örökségből pár évvel ezelőtt, holott eddig jó volt a viszonyuk).
Ti szó nélkül eltűrnétek, hogy apátok az xy döntő pozícióban, és olyan rendeleteket hoz, hogy ti járjátok meg vele? Aztán ha sérelmezitek, hogy ez mi, akkor apátok nektek támad, hogy ő nem foglalkozik a ti pénzetekkel, ő elsősorban az xy pozícióban van, nem a gyerek érdekeit nézi? Ki túlozta el ezt a helyzetet?
#24, az apja is ezt javasolta (ezen sértődött meg végképp)...
De nekem van egy egyszerűbb ötletem is - vállalkozóként mellesleg. Hogy például be is fizethetné azt az adót, ha már egyszer tényleg ott él vagy/és dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!