Holnap futom életem első nagyobb távját. Tippeket tudnátok adni?
Holnap le akarnám futni a 30 km-t, eddig a legnagyobb teljesítményem 12 km volt megállás nélkül. Ez viszont a duplája. Tudnátok tanácsokat adni amik segíthetnek? Például hogy hogy ne törje fel a cipő a lábam, mit egyek előtte, mennyi vizet igyak. Reggel 6-kor indulnék, kaja után rögtön, mit kellene egyek ami egyszerű és nem szúr tőle az oldalam?
Előre is köszi ha valaki válaszol. :-)
Nem fogod kialudni magad, ha még ilyenkor fönt vagy!
Egyébként lehet, hogy én is csokit ennék, (bár nem értek hozzá) a gyümölcs lötyögne a hasamban.
30 km nagyon sok, biztos, hogy vállalod? Nem fokozatosan szokták az ilyesmit? Csak aggódunk érted. Nehogy bajod legyen!
Látom elkéstem, de azért itt hagyom, hátha máskor kell:
Én egyrészt dextrózt vinnék magammal gyors energialöketként, a csoki és a gyümölcsök túlságosan leterhelnék a rendszert azáltal, hogy az emésztéssel is foglalkoznia kell futás közben. Edzés előtt mindenképp ennék sok összetett szénhidrátot. Ha tervezel pihenőket beiktatni akkor is megpróbálkoznék összetett szénhidrátok/zabszelet bevitelével. Biztos, hogy széntablettából is vennék be párat, mert találkoztam azzal a jelenséggel, hogy szokatlan megeröltetésekkor és nagy távoknál az ember szó szerint össze***** magát.
Annyi vizet igyál amennyit igénelsz. Minimum két liter víz nélkül én nem vágnék neki, pláne ha meleg lesz. A legjobb eszköz ilyenkor egy ivózsák, de futottam már hátizsákba pakolt vizekkel is, ez utóbbi förtelmesen rossz érzés és idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!