Első kutyának milyet ajánlotok benti tartásra, akit nem kell ölbe venni 2km után, hanem bírja a nagyobb távokat is?
Pár ötlet:
Törpe snauzer-ha kell pörögnek, jó kennelből véve nagyon jó a jellemük és az egészségük is rendben van még
Cairn terrier- nagyon jó kutyák, bohócok, de csak ha kellő határozottsággal vannak kezelve
Corgi- nagyon nagy formák, egészségesek, nem túltenyésztettek, eredetileg marhaterelésre találták ki a fajtát, szóval nagyon bírják a strapát
Retrieverek- labrador vagy golden akár
Agár- sok méret és fajta van, mind kanapé kutyák, de a nagy sétában mindig benne vannak
Boxer-bohócok de csak jó kennelből, ahol még vannak nem annyira nyomott fejű kutyák, mint ami ma divatos
De akár egy jó formájú keverék is jó lehet.
Bármilyen fajta lesz a nyerő, kutyasuliba járjatok vele, nektek és a kuttynak is csak javára fog válni!
Én az uszkárt ajánlom benti tartásra. Legalábbis ha én bent tartanék kutyát, akkor uszkárt választanék.
Hipoallergén a bundája, kedves, okos kutyák és általában a tapasztalatlan kutyások is jól boldogulnak vele. Kozmetikaigényes ugyan, de ha túrázni is járnál vele, akkor érdemes néha egyforma rövidre nyíratni a bundáját. Nem kell olyan fura "uszkárosra" kozmetikáztatni. Így nincs vele sok macera.
Terriert és tacskót semmiképpen nem ajánlanék olyannak, akinek nincs kutyás tapasztalata. A terrierek rettentő makacsak (egy jack russel-re szoktam néha vigyázni, nehéz vele). A tacskókat nem nagyon ismerem, de azt mondják, hogy velük sem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!