Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik sok szülő...

Miért viselkedik sok szülő ilyen undorító módon?

Figyelt kérdés

Pl, mikor beteg a gyerekük azt mondják neki, hogy szimulál, nem foglalkoznak vele ha rosszul van, nem kérdezik meg sosem, hogy hogy van, nem veszik komolyan a mentális problémáit, stb.

Ilyen emberek minek vállalnak gyereket? Hogy képes valaki így viselkedni a saját gyerekével? Van köztetek olyan akinek így viselkedtek/viselkednek a szülei, akár fiatal felnőttek, vagy tizenévesek?

2018. dec. 15. 16:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
#9 Azért érzékeled a különbséget aközött, hogy valaki lóg a suliból, drogozik, iszik stb és emiatt cseszegetik a szülők(teljesen jogosan), meg aközött, hogy szimplán utálják és bántják, akár testileg vagy lelkileg, hiába tanul jól, viselkedik jól? Tudod mennyi ilyen nyomorék szülő van?
2018. dec. 16. 09:48
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
9. Nagyon érdekelne, miből jöttél rá, hogy a szomszédod gyereke írta ki azt a kérdést, amit itt olvastál :D
2018. dec. 16. 10:02
 13/16 anonim válasza:
83%

Én teljesen ilyen példa vagyok.. Szóval mikor mentők vittek a kórházba (koliból) akkor anyum egyből: fogadjunk nem találnak semmit, agybeteg vagy csak. Semmi baja a szivednek.. Sorolhatnám..

Minden nap megy a veszekedés.. Most osztálytársam ránk küldte a gyámügyest, így anyám engem fog beállítani hibásnak.. "Idegbeteg, elvették a telefonját és ezért verte be az üveget" miközben nekem jött a nevelőapám.

A betegséges sztori: "semmit nem találtak!!" közben a papíron sinus tachycardia van írva.

Anyám egy idegbeteg. Mindent felnagyít. Ma reggel is: ne a szárítóról vedd le a ruhákat" és innen indult ez az egész. Meg: "de jó lesz ha kiemelnek a családból" stb.

Vannak olyan esetek: "megöllek" "elvágom a nyakad" stb...

Bevallom kajak sokat lógtam. De nem azért mert nem volt kedvem suliba járni hanem nem olyan volt a lelki állapotom .

Vannak ilyen szülők.. :)

2018. dec. 18. 10:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Nalunkolyan nincs hogy nem.kerdezunk, nem foglalkozunk vele vagy nemerdekelnek a mentalis problemai. Inkabb olyan foreul elo, hogy megkerdezzuk hogy van es nem valaszol, nem az igazat mondja...hiaba faggatjuk sokszor nem derul ki mi a baja vagy van e egyaltalan.

Olyan viszont van, hogy "szimulal". Igaz ezeknek is van alapja, mert lehet piros a torka es faj, de ezert nem gondolom, hogy masfel hetig ne kellene iskolaba jarni. Es az is feltuno, hogy sokszor utolag kiderul masnap volt feleltetes, ropdoga, temazaro vagy kotelezo olvasmanybol dolgozatiras es erdekes modon a gyerek még kis e nyitotta a kotelezot, elozo este csak filmet nezett, baratokkal logott.

Miutan nehany ilyensorozatban elofordult azota meg szoktuk jegyezni, amikor jon, hogy neki mintha laza lenne es mar 36.7 vagy "anya faj a fejem en azt hiszem nem is birnam ma ki a suliban", hogy na kicsikenk elarulod mibol lesz szamonkeres?

Raadaskent, ha beteg is es nem teszunk megjegyzest 1 nap alatt mindig meggyogyul az orvoshoz alig akar elmenni, es masnap mar kuyta baja. (Pl. fejfajassal torokfajassal megy ki orakat setalni a hidegbe vagy ejjeli hasmenes utan reggel mar tejet iszik, delelott csipsszet majszolgat. :(

2018. dec. 24. 01:01
 15/16 anonim ***** válasza:
A szülők azért viselkednek ilyen "undorító" módon, mert a többségük megszokta hogy a gyerekük jobban tud hazudni, betegséget szimulálni, mint írni-olvasni.
2018. dec. 24. 07:18
 16/16 anonim válasza:
64%

8-as vagyok, most már 22, de még mindig nem én dönthetem el, hogy mikor vagyok beteg, hullabetegen is elküld... "csak eljátszottad egy hónapig, hogy köhögsz, hogy ne kelljen dolgozni menni. 1,5 éve majdnem megöltek a drága anyámmal, mert nem hitték el, hogy rosszul vagyok, közben leálltak majdnem a veséim... Akkpr is ment, hogy" menj csak kórházba, úgyis bekerülsz a pszichiátriára"....

Szánalmas roh@dékok...

Jaj az nálunk is megy, hogy "megöllek, szétverlek, agyonverlek, a mentő visz el".

2018. dec. 24. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!