Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik sok szülő...

Miért viselkedik sok szülő ilyen undorító módon?

Figyelt kérdés

Pl, mikor beteg a gyerekük azt mondják neki, hogy szimulál, nem foglalkoznak vele ha rosszul van, nem kérdezik meg sosem, hogy hogy van, nem veszik komolyan a mentális problémáit, stb.

Ilyen emberek minek vállalnak gyereket? Hogy képes valaki így viselkedni a saját gyerekével? Van köztetek olyan akinek így viselkedtek/viselkednek a szülei, akár fiatal felnőttek, vagy tizenévesek?

2018. dec. 15. 16:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%
Mi van? Megint félholtra vertek és bevittek az wgyetemre?
2018. dec. 15. 16:55
 2/16 A kérdező kommentje:
Az elfelejtettem tisztázni, hogy az én szüleim a legkedvesebb, leggondoskodóbb, legszerethetőbb emberek, akiket csak el lehet képzelni, éppen ezért tettem fel ezt a kérdést, mert tőlem hála Istennek az ilyen szülői viselkedés teljes mértékben távol áll, és érdekel, hogy miért ilyen egy szülő, vagy esetleg egy olyan ember leírása aki él/élt ilyen szülővel.
2018. dec. 15. 16:59
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

"Ilyen emberek minek vállalnak gyereket?"

1. Mert "így szokás". Mert nekik az a fontos, hogy megfeleljenek a többi hasonszőrű egyszerű ember véleményének, és egyáltalán nem az, hogy a gyereknek jó legyen.

2. Mert csak annyit tudnak, hogy gyereket kell csinálni, de hogy hogyan lehet egy gyereket jól felnevelni, arról fogalmuk sincsen, nem is hallottak róla, és mert őket is ilyen szeretetlen, elhanyagoló módon nevelték fel a szüleik.

3. Mert megcsinálni könnyű volt a gyereket, de csak azután jöttek rá, hogy rengeteg pénzbe és munkába kerül a gyerekvállalás, ezért most becsapva és csalódottan érzik magukat.

2018. dec. 15. 17:33
 4/16 anonim válasza:
54%
21 vagyok most költöztem külön. Kb 10 éves korom óta minden nap megkaptam, hogy egy szar, K*írva vagyok.
2018. dec. 15. 17:33
 5/16 Drazicc ***** válasza:
75%
Na nekem meg fordítva volt, szüleim hipohonderek, ha egyet tüsszentettem már mondták hogy megfáztam meg ilyenek, 17 és koromig nem engedtek bulizni mert féltek, hogy valami bajom esik, sosem voltam egy anyuka szoknyája mögé bújó gyerek ezért rohadtul zavart ez, de hát ez a múlt, legalább tudjuk, h milyenek ne legyünk mi...
2018. dec. 15. 19:04
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Mert ők is így nevelkedtek, ezt a mintát hozták otthonról.
2018. dec. 15. 19:05
 7/16 anonim ***** válasza:
36%
Nem unod még hogy ötvenszer megkérdezed ugyanazt?
2018. dec. 15. 19:13
 8/16 anonim válasza:
65%

Dettó az én szüleim, "direkt nem öltöztem fel, hogy ne kelljen iskolába menni", ahol nem mellesleg iskolaelső voltam. De megkaptam, hogy szimulálok és be kellene gyógyszerezni, mert meghülyültem. Az napi párbeszéd volt, hogy "szájon váglak összerverlek".

A világ legnagyobb bűne volt, ha a "piszok" le mert betegedni.

Szimplán utálnak és még ez a teljesítmény se volt elég, ez volt a heppjük, szerintem az se érdekelte volna őket, ha összeesek a suliban, vagy kórházba kerülök.

Nem vucc, az ilyenektől el kellene venni a gyereket...

2018. dec. 15. 19:35
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

Ugye tudod, hogy az éremnek 2 oldala van? Itt a gyakorin a gyerek mindig jó, kedves, csendes, míg a szülő verekszik, undorítóan viselkedik.

Szomszédom 16 éves lánya is panaszkodik a gyakorin, hogy az anyja állandóan kiabál vele, szimulánsnak tartja, elzavarja suliba, dolgoztatja. Mindenki az anyát szidta, pedig az igazság az, hogy az anyjának már elege van a lányából. Állandó lógásai miatt igenis zavarja a suliba, ellenőrzi, hogy ott van, és nem a lóg megint. Napi szinten halljuk, hogy a lánya teletorokból ordít az anyjával, mert nem engedi, hogy a 19 éves pasija ott aludjon. Sokszor szimulál,így már nem is akarja elhinni, hogy beteg. Egyszer mondta nekem az anyja, hogy látni ha tényleg beteg a lánya akkor viszi is az orvoshoz. De a legtöbb "rosszul vagyok" esetek csak lógási lehetőség.

Az éremnek két oldala van. Tudom vannak ahol tényleg van ok a panaszra a gyerek részéről, de gyanítom, hogy itt a gyakorin a 80% nyafogó gyereknek nem árt a szüleit meghallgatni

2018. dec. 15. 19:59
 10/16 anonim válasza:
88%

Oké, elismerem, hogy vannak ilyenek is, barátnőm is ilyen volt.

Én viszont sosem kamuztam. Na mindegy.

2018. dec. 15. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!