Hogy nem veszi észre egy szülő a vagdosást?
Én 40 leszek, de első ízben itt találkoztam az önvagdosás témával. Nos ez az, amikor idegbeteg fiatalok pengével vágásokat ejtenek magukon, mert azt hiszik az segít a vélt/valós problémáikon.
Ezt, hogy nem veszi észre senki a gyerekén?
- véres lepedő
- véres ruhák
- Melegben is hosszú ruha.
- Felszisszenés, amikor valami hozzáér a sebhez.
- Nem fürdik nyaraláskor.
Ezt hogy? Ha más nem a ruha, a fürdéskor ki/be is folyton burkában jár?
És mi van a barátaival? A tesitanárával? Tornán csak nem hosszú melegítőben fut 30 fokban is? Vagy úszáskor?
19
remélem majd akkor is így vélekedsz, mikor a te gyereked kerül hasonló helyzetbe. ;)
Normális családban a gyerek nem lesz önvagdosó,ez csak a tünet..
58N
Nekem normális családom volt, és imádtam nevetni. Csak volt bennem egy szorongás, amire semmi okom nem volt. A szüleim szerettek, a tesóm volt a legjobb barátom, a suliban is voltak barátaim - én voltam az, aki szeretett mindenkit megnevettetni -, nem piszkált senki, jól ment a tanulás.
Nem volt semmi oka annak, hogy folyamatosan gyomorgörcsöm legyen, de az volt. Ha otthon voltam, tévéztem, olvastam, mindig szorongtam, mintha másnap érettségi lenne. (Testi tünete a magas vérnyomás volt, az orvosok nézték, hogy semmi szervi oka, "idegi alapon" lehet.)
Mikor megvágtam magam, akkor volt egyedül, hogy lenyugodtam. Akkor gondoltam arra, hogy mindenki, aki jól van összerakva, így érzi magát, izgalom nélkül.
De nem csak vagdosás van, lehet karmolás, csípés, hajtépés, fej falba verése... nekem a kedvenc "vagdosás alternatíva" az volt, hogy kivettem valamit a mélyhűtőből, amit addig fogtam, míg nem fájt már a hidegtől a kezem, és akkor még egy kicsit kitartani, és akkor szintén jött az endorfin.
Jesszus de tudatlan és bunkó vagy.
Véres lepedő, ruhák: Ezek felületes sebek, pár zsepi megoldja a problémát.
Melegben is hosszú ruha: hány rocker flangál egész nyáron nyakig beöltözve.
Valaki a sebhez ér: nem mindenkit taperolnak random a rokonai.
Soha nem rángattak a csuklómnál, combomnál, csípőmnél fogva, hogy a leggyakoribb helyeket említsük.
Nyaralás: a vér gondolatától is rosszul vagyok, ennek ellenére nem strandolok mert undorodok a medencék és a benne levő félmillió ember gondolatától.
Fürdés: egyszer nem jöttek oda méregetni a szüleim a zuhany alól kilépve. Aki egy törülközőben libben ki általában az is a szobájába vonul.
Barátok, tanárok: nem csak a csuklót szokták vagdosni. Aki ott kezdi sokszor áttér más kevésbé látványos területre amikor valaki(k) észreveszi vagy gyanakodni kezd.
Érintett vagyok a témában.
Majdnem leírtam normálisan a gondolataimat, tapasztalatomat, de te egy annyira buta, korlátolt, ítélkező, szemellenzős személy vagy, hogy meg sem próbálom.
De nem csak te, hanem sok hozzászóló is akinek fogalma sincs az egészről.
Minden szavadat meg tudnám cáfolni, de felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!