Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy nem veszi észre egy...

Hogy nem veszi észre egy szülő a vagdosást?

Figyelt kérdés

Én 40 leszek, de első ízben itt találkoztam az önvagdosás témával. Nos ez az, amikor idegbeteg fiatalok pengével vágásokat ejtenek magukon, mert azt hiszik az segít a vélt/valós problémáikon.

Ezt, hogy nem veszi észre senki a gyerekén?

- véres lepedő

- véres ruhák

- Melegben is hosszú ruha.

- Felszisszenés, amikor valami hozzáér a sebhez.

- Nem fürdik nyaraláskor.

Ezt hogy? Ha más nem a ruha, a fürdéskor ki/be is folyton burkában jár?

És mi van a barátaival? A tesitanárával? Tornán csak nem hosszú melegítőben fut 30 fokban is? Vagy úszáskor?

2018. dec. 14. 23:10
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
72%

Te most arra gondolsz, hogy felvágják az ereiket? Mert azt észreveszik. Azonban azt, hogy vagdossa magát a gyerek, nem feltétlenül. Az én szüleim szerintem a mai napig nem vették észre a hegeimet- mondjuk nem világít, vagy valami.

Amikor megvágod az ujjad kenyérszelés közben, özönlik, szökőkút-effektesen spriccel a véred? Mert akkor fordulj orvoshoz, nem normális!

Azt mondja, fázik. Állj le vele vitatkozni, hogy lófaszt fiam, te nem fázol, te vagdosod magad!

Én tipikusan a 30 fokban is pulcsiban mászkáló lány vagyok... mert fázok. Senki nem néz rám, hogy TUTI VAGDOSSA MAGÁÁÁÁT!

Beköti? Letapasztja? Nem baszogatja?

Mondhat bármit. Megégette; beverte; agyonvakarta a szúnyogok miatt (és amilyen szúnyogok manapság vannak...)

Hát nem akar fürdeni. Ha lány, akkor meg épp mensizik. ENNYI

Az ilyen fiatalok nagyon rafináltak ám. Olvasnak a témában, tippeket kapnak egymástól, nameg a szülő most mégis miből gondolná, hogy a gyerek vagdossa magát?

- Mi volt a suliban, kicsim?

- Semmi. Dogát írtunk.

- Te vagdosod magad?!

Szóval... érted? Ez nem olyan egyszerű.

Létezik fürdőköpeny. Tudod, törcsi anyagú köntös...

A barátai támogtaják. Mert olyanokkal barátkozik. Aki depressziós, az nem az önfejlesztős, Vonzás Törvénye-csoport tagjait keresi. Hanem azokat, akik olyanok, mint ő.

Nem tesizik. Most komolyan... ez olyan bonyolult? Hány gyerek nem tesizik? "Nincs kedvem" " nem hoztam cuccot" "mensizek"....

2018. dec. 14. 23:29
 12/40 A kérdező kommentje:

11.-nek.

"Nem tesizik. Most komolyan... ez olyan bonyolult? Hány gyerek nem tesizik? "Nincs kedvem" " nem hoztam cuccot" "mensizek"...."

És ez így megy? Évekig?

2018. dec. 14. 23:32
 13/40 anonim ***** válasza:
59%

“Idegbeteg fiatalok”...

Ugye neked nincs gyereked és nem is tervezel?

2018. dec. 14. 23:33
 14/40 anonim ***** válasza:
86%

11-es vagyok

Szerintem minden osztályban van egy lázadó. Amúgy meg, felmentés, mert rossz térd, asztma stb... nem olyan nehéz ezt kijátszani.

2018. dec. 14. 23:40
 15/40 anonim ***** válasza:
93%

12: Én hál' Istennek "csak" egy tragédia lusta és önfejű, lázadó gyerek voltam, nem pedig depressziós, nem vagdostam magam. 10.-ben volt hogy hónapokig alig tesiztem.

A tanár mindig is szart mindenkire. A hiányzásokat se írta. Volt hogy 2 hónapig "menstruáltam". Nem érdekelte. Leültetett, a többiek meg ellötyögtek, mert ilyen volt az óra színvonala.

Van ilyen is. Nyilván szerencsére én a másik véglet voltam. De bele lehet gondolni, mi van, ha vagdosom magam? Neki aztán nem tűnik fel.

Vannak irtózatos osztályközösségek. Tudjuk mi az az iskolai bántalmazás, mi az a tanári elnyomás. Nagyon sok olyan osztály van, ahol senkit se érdekelsz. Általánosban ilyen osztályba jártam 4 évig. Az se keltett volna feltűnést ha az óra közepén félrelököm a tanárt és ott az osztály előtt mondom el, hogy a barátnőmet megerőszakolta valami állat, a szülők alkoholisták és lelkileg bántalmazzák.

Húgom most 8.os. Náluk nem nézi a tanár hogy hosszú vagy rövid felszereléssel tesizik. Ha nincs felszerelése, tesizhet úgy is, hogy leveszi a cipőjét, ha nem akar felszerelés hiányt kapni. Vagy pl. Nekik azt mondta a tanár hogy ha valaki úgy érzi, hogy nem akar/nem tud kötelet mászni, hozzon felmentést. Ugyanez minden megerőltetőbb dologra. Tavaly az egyik fiú az osztályában fél évig nem tesizett mert minden aktuális szarra hozott felmentést

Amúgy meglepődnél, mi mindenre lehet képes valaki, aki nem akar ezzel feltűnést. Azt pedig csak elképzelni lehet, milyen érzés az, ha valaki ezzel "lebukik" az osztálytársai között...

Ezért tesznek meg mindent, hogy senki se tudja meg.

a 7-es és 11-es válaszolókat tudom kiemelni. Ők a valóságot írták le.

2018. dec. 14. 23:52
 16/40 A kérdező kommentje:

14.-nek.

Most komolyan, van egy problémás gyerek, aki a problémáiról nem beszél a szüleivel, de ráveszi őket, hogy kenjenek meg egy sportorvost? És az a szülő, aki tesz a gyerekére, az meg majd pont ezt intézi el?

Nem létezik, hogy ÉVEKIG meg lehet úszni a tesis vetkőzést!

Apropó doki? Háziorvos? Iskolaorvos? Sportorvos? Ezek előtt csak vetkőzik a gyerek?

2018. dec. 14. 23:55
 17/40 anonim ***** válasza:
92%
De miből gondolod, hogy elsős kis pisis kora óta vagdossa magát? Mi van, ha csak középsuli utolsó félévében jött ki rajta valami olyan stressz, ami miatt ehez fordult? Muszáj neki már kiskora óta ezt csinálnia?
2018. dec. 14. 23:59
 18/40 anonim ***** válasza:
83%

Vagdostam magam, és nagyon egyszerű az egész.

Csuklón kezdtem, de akkor még nem tudtam erősen vágni, ilyenkor karkötő vagy karóra.

Felkarra szoktam át, nálunk tesin póló volt, nem ilyen tapadós, hanem pont leért könyökig.

Aztán combtő/csípő környékén folytattam, ott meg esélytelen volt, hogy bárki meglássa.

Semmi nem lett véres. Alkohollal letisztítottam a helyet, ahol vágni készültem, a pengét is, majd folyamat itattam fel a vért. A ruhám sem lett soha véres.

Mikor valami hozzáért a gyógyuló sebhez, jött az endorfin, ami eszméletlen jó érzés volt, nem volt ott szisszenés.

Strandon meg amúgy sem fürödtem soha, úszni nem tudok.

2018. dec. 15. 00:02
 19/40 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem 2-3 évnél tovább amúgy se csinálhatja, mert azok után vagy eljut az öngyilkosságig, vagy segítséget kap és egész egyszerűen leszokik róla és meggyógyul. Persze ez egy hosszabb folyamat.

1-2 évig meg simán el lehet játszani a fura gyereket, aki szégyenlős, aki vagy nem tesizik, vagy csak hosszú cuccokban stb.

Annyira nem nehéz.

Hiába próbálsz belekötni bármilyen ponton. A tények azt bizonyítják hogy igenis lehet ezt rejtegetni, és nem ritka.

2018. dec. 15. 00:11
 20/40 anonim ***** válasza:
9%

Azt hittem már 10 éve vége lett az emo műfajnak, a Tokyo Hotelnek és a tücsök arc és hajfestésnek.

Nekem sajnos nem volt normális gyerekkorom, de a kereszbe való nyírás a menőség jele volt, annyi sunnát/csókát kapott aki ilyen volt, amennyiszer bevágott az órája alatt. A kulcs az volt, hogy mindig, amikor megtette az 1 mm mély vágást, keresztbe, el kellett kezdenie nyavajognia és a menzás vajazókéssel kellett fenyegetőznie, hogy magán fogja használni, nem pedig a vajon. A "sebet" pedig látványosan takargatni kellett, hogy mindenki meglássa.

2018. dec. 15. 00:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!