Anyámék folyton nyaggatnak hogy mennyek el dolgozni 17 évesen. Mi a véleményetek? (Többi lent)
Most 16 éves vagyok és gimnáziumba járok, de folyton nyaggatnak a szüleim hogy jövőre menjek el dolgozni iskola mellett hogy tudjak magamnak venni bármit amire vágyok. (Nem vagyunk túl gazdagok)
De én félek attól hogy a tanulás rovására menne. Jogász szeretnék lenni. Mi a véleményetek, szerintetek iskola mellett egy 4 órás munkát tudnék végezni mondjuk valami gyorsétteremben úgy hogy nem romlana le az átlagom? Előre is köszi, csak értelmes válaszokat várok.
4 óra munka..... istenem, meg ne szakadj.
Tudjátok ebből is látszik milyen szinten álltok ti, tizenévesek. Engem lepontoztok a föld alá mert nem azt írom, hogy ne dolgozz egy percet sem, esetleg 2 órácskát. Szánalmas idióták vagytok.
És még te vársz értelmes válaszokat, nevetséges.
Anyagi helyzettől függetlenül kötelesek eltartani a szüleid 18 éves korodig. Gondolom nem éhezel, van tiszta ruhád, nem maradsz gyógyszerek nélkül, ha esetleg lebetegszel. Tehát a feltételek adottak, hogy leérettségizz. Hidd el a legtöbb szülő nem engedheti meg magának, hogy iphonet vagy márkás ruhát vegyen a gyerekének, ezt el kell fogadni. Nem attól leszel valaki! ;)
Szóval inkább érd be kevesebbel és tanulj! Az egyetemet meg letolod levelezőn, ha a szüleidnek nem áll módjukban támogatni.
Köszi a válaszokat azt hiszem megpróbálom.
Azoknak akik meg leszólnak a helyesírásom miatt csak annyit hogy nem magyar az anyanyelvem mert kárpátaljai vagyok. Próbáljatok ti ukránul írni hibátlanul.
Szard le a kötekedőket. Sajnos ezen a webszájton sok unatkozó, önbékétlen egyed alig várja, hogy hibát találjon s döfhessen. De ez az ő nyomoruk.
Én megértettem, amit írtál. Én válaszoltam korábban, hogy tapasztalj és aszerint dönts.
11. évfolyamban csak rajtad múlik, hogy a tanulás rovására megy-e. Én is jogásznak tanulok, suli mellett egy gyorsétteremben heti 20 órát dolgoztam, amiben volt egy hétvégi 8 órás műszak, 10-12 órázni kiskorúként nem tudtam. Nem ment a jegyek rovására, de sok középiskolás diák kollégámnak annál inkább, egyesek ki is estek a reggeli tanmenetből és átmentek esti felnőttoktatásra, bár teszem hozzá ők nem jogásznak készültek. Érettségire való készülés alatt értelemszerűen nem érdemes dolgozni ha nem muszáj.
Próbáld ki, hogy érzed. Ha jól állsz hozzá kiváló élettapasztalatokkal fogsz gazdagodni és mindenféle embert meg fogsz ismerni, és jót tesz a személyiségfejlődésednek, hogy egy valódi munkahelyen, valódi emberek fognak számítani rád és bízni a munkádban. És a pénz sem mellékes.
Utolsó
Ez jó ötlet erre nem is gondoltam.
Le tudnád írni hogy hogy csináltad?
Teszem azt hol adtál fel hírdetést, házhoz mentél-e stb.
Nem #16 vagyok de én is korrepetáltam gimibe és egyetemen is.
Suliba raktam ki hirdetést és úgy kerestek meg plusz a nyelvtanárom volt h engem ajánlott annak akinek nagyon nem ment se a német, se az angol... Mert engem meg már nem kötött le az órája. 🤣🤣
Ha mondjuk beszélsz ukránul anyanyelvi szinten (írtad h kárpátaljai vagy) elvállalhatsz fordításokat is. Mondanám a baby sitterkedést is de az legtöbbször lehúzós meló... (Ezt is csináltam anno).
Ha nem jön össze akkor még mindig melózhatsz a nyáron.
Sok sikert!
Köszi!
Hát az anyanyelvi szint kissé megkopott. De jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!