Anyámék folyton nyaggatnak hogy mennyek el dolgozni 17 évesen. Mi a véleményetek? (Többi lent)
Most 16 éves vagyok és gimnáziumba járok, de folyton nyaggatnak a szüleim hogy jövőre menjek el dolgozni iskola mellett hogy tudjak magamnak venni bármit amire vágyok. (Nem vagyunk túl gazdagok)
De én félek attól hogy a tanulás rovására menne. Jogász szeretnék lenni. Mi a véleményetek, szerintetek iskola mellett egy 4 órás munkát tudnék végezni mondjuk valami gyorsétteremben úgy hogy nem romlana le az átlagom? Előre is köszi, csak értelmes válaszokat várok.
Mi sem voltunk tehetősek. Gimnázium 3. osztály óta dolgoztam, nem csak hétvégén hanem hétköznap is mentem suli után. Volt, hogy az utolsó óráról hamarabb elengedett a tanár, mert Budán dolgoztam a Matávnál (akkor még volt) mint adatrögzítő. Estig voltam, utána hazajöttem és tanultam. Sok más adminisztratív munkám volt az évek alatt, sosem dolgoztam gyorsétteremben, nem is akartam.
Nem ment a tanulás rovására, leérettségiztem és egyetemet is végeztem. Szerintem sok gyerek csak kifogásnak használja a tanulást, az egyetemet munka mellett végeztem.
Remélem megfeleltem az elvárásaidnak és kellőképp értelmes válasszal tudtam szolgálni. Te vajon meg tudsz felelni minimális elvárásoknak?....
Te tudod, mennyire megy a suli, mennyi tanulásra van szükséged, illetve mik azok a dolgok, amiket nem tudnak megvenni a szüleid.
Szerintem napi 4 óra sok. A legfontosabb a jövődre nézve, hogy jól menjen a tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!