Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Büntudatot érzek a boldogságom...

Büntudatot érzek a boldogságom miatt, miközben anyukam az alkoholista apámmal él. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, fél éve házas. Ennek köszönhetően már nem élek otthon, így nem kell napi szinten érzékelnem az alkoholista apám jelenlétét. Mindig úgy képzeltem, ha saját családom lesz, férj és gyerekek, végre megszabadulok ettől a tehertől, mert kéthavonta egyszer talalkozunk, olyankor általában normális. De nem tudok szabadulni ettől a lelki tehertől. Élem az életem, próbálok úgy csinalni mintha ez a dolog engem nem erintene, de közben nagyon is erint, mert ott az anyukam, akit szeretek es feltek, akinek ugyanugy napi szinten el kell viselnie az alkoholista, agressziv ferjet. Neha azt gondolom, anyukam se erdemel sajnalatot, mert maganak koszonheti ezt a helyzetet, hogy nem valt, valik el tole... de kozben csak sajnalom. Hogyan tehetnem helyre magamban ezt a dolgot? Buntudatot erzek, hogy en elem a boldog csaladi eletem, kozben anyukam a pokolt eli at nap mint nap. Koszi!

2018. dec. 7. 15:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azon lehet segíteni, aki maga is akarja, hogy segítsenek. Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Anyád már rég el kellett volna váljon, hogy ehhez gyenge jellem, gyáva, erről nem tehetsz. Felnőtt ember, ha neki ez élet, élje így.
2018. dec. 8. 03:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Ne érezz bűntudatot, becsüld meg azokat a pillanatokat amik neked jutottak boldogság terén, mert minden elmúlik egyszer a boldogság is, és ha nem mersz boldog lenni akkor amikor lehetnél, azzal magaddal tolsz ki, mert nem biztos hogy lesz helyette másik lehetőséged.
2018. dec. 8. 11:46
 13/14 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a helyzet nálunk, annyi különbséggel hogy én egyedül költöztem el mert nem bírtam ami otthon ment a pia miatt. Jól keresek , eltudnám tartani anyukám fel is ajánlottam neki hogy jöjjön hozzam amíg nem talál munkát én eltartom nem lesz ebből baj (nem dolgozik) és nem akart jönni... felajánlottam nézzen egy szakmát amit akar tanulni kifizetem segítek elindulni , persze persze ez milyen jó ötlet és utána el is költözik a férjétől persze nem lett belőle semmi . Évekig nekem is lelkiismeret furdalásom volt miatta de ha ő nem akarja hogy segítsek akkor miért erezzem magam -rosszul? Nálatok is hasonlo a helyzet. Ha anyukád változtatni szeretne, fordulhatna hozzad de nem teszi
2018. dec. 19. 01:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Más ember önsorsrontása nem a te életed, nem a te sorsfeladatod. Nem kell lelkifurdalni miatta. Nem kell a nyűgjét magadra venned. Ha kér segítséget, add meg neki. Ennyit tehetsz.
2018. dec. 19. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!