Mit tennétek, ha egy bántalmazó szülő ápolni akarná veletek újra a kapcsolatot?
45%-os. Te vagy abuza mert úgy írsz hogy több dolgot nem tudsz. Majd a te gyereked engedd oda ahhoz, aki téged bántott. Megteheted. De nekem ne mondd meg mit csináljak, köszi. ;)
74%-os válaszoló. NEM VÁLTOZOTT MEG. Iszik még mindig. Most volt 4 hónapig tiszta saját bevallása szerint. Aztán újból elkezdte. Kérlek te se tudd jobban. :) Börtönben is ült. Nem akarok ilyen ember a gyerekeim mellé. Ha ti megbocsájtanátok, az a ti dolgotok. De szerintem az a normális hogy nem engedem vissza az életembe. Másrészt először "vedd fel a cipőm", s majd utána légy okos! ;)
"NEM VÁLTOZOTT MEG. Iszik még mindig."
Jó, és én mit mondtam? Értelmezni tudod? Azt mondtam hogy amennyiben TÉNYLEGESEN abbahagyta a függőséget és megbánta amit tett.
Természetesen ha még mindig kétesen viselkedik és se engedném a gyerekemhez. :D Nulla százalékolhatsz azért mert azt mondtam hogy ÉN adnék egy esélyt annak aki tényleg próbál új életet kezdeni. xd
"A nagyszuloknek joguk van latni az unokaikat, ez torvenyben is benne van. Havi 1 lathatosagot kell biztositani."
Nem kell. Elmehet a nagyszülő a gyámhatóságra aztán majd ők döntenek. Ha örökre tönkre akarja tenni a gyerekével a kapcsolatot, akkor hajrá.
"De ha valaki alkoholizmus vagy bármi más függőség miatt bántalmazott de mindent újra kezdene és szeretne ahogy tudna, miért nem lehet neki esélyt adni?"
Fordítsunk a Kérdésen. Miért KELLENE esélyt adni valakinek, aki megkeserítette az életed? Miért kellene újrakezdeni valakivel, akivel soha nem is működött semmi? Miért kellene bevonni egy olyan embert az életünkbe, akire egyértelműen nincs szükségünk?
"Szerinted akinek volt egy hülye estéje, baleset miatt megölt egy embert autóval, azt azonnal akasszák fel?"
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Egy alkoholistának nem egy hülye estje van, hanem életvitelszerűen teszi tönkre a családja életét, az miért is megbocsájtható?
"Megértem ha molesztálja valaki a gyerekét, abból tényleg nem lehet kijönni, azoknak tényleg a legmélyebb mocsok jár."
És miért jár kevesebb "mocsok" annak aki az alkohol miatt lelkileg teszi tönkre az embert? Miért van elnézve az alkoholizmus?
"Miért KELLENE esélyt adni valakinek, aki megkeserítette az életed?"
Nem tudom. Talán csak nekem van túl jó szívem, hogy adnék még egy esélyt. Ha én lettem volna a rossz, és megbántam volna mindent, én is ezt szeretném, hogy valaki halljon meg. Hogy tudják meg hogy én is tudom, nem érdemlek semmit, mert sok rosszat tettem, de valaki talán mégis fogja tudni szeretni a jobbik énem. Talán pont azok, akiket régen semmibe vettem, és az lenne a legnagyobb boldogság.
"Miért van elnézve az alkoholizmus?"
Azért nézném el amiért azt is akik a drogból jönnek ki. Ez függőség. A függő ember sokszor magáról sem tud, nem hogy a környezetéről. Be vannak szűkülve. Ezt csak azok érthetik akik voltak már azok.
És nyugodtan ezt a kommentemet is húzzátok le, csak mert azt mondom, hogy van bocsánat. :D Tessék, itt van, szar ember vagyok akkor, ha lepontoztok ti biztos jobbak lesztek nálam. :)
"valaki talán mégis fogja tudni szeretni a jobbik énem. Talán pont azok, akiket régen semmibe vettem, és az lenne a legnagyobb boldogság"
Ez tényleg boldogság lenne neked? Hogy akiket tönkretettél, azok a nyakadba ugranak?
Nem tudom, ha én tönkretettem volna valaki életét, akkor őszintén bocsánatot kérnék, megkérdezném, mivel tudnám valamivel jobbá tenni, és utána eltűnnék az életéből, mert NEKEM is megalázó lenne naponta találkozni valakivel, akinek miattam rossz. Ha igazából megbántam, akkor a bűntudat elviselhetetlen lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!