Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apasági teszt mennyire változt...

Apasági teszt mennyire változtathatja meg az életeket? Alkoholista apa és lánya kapcsolata amibe becsöppentem? Hogyan kezeljem hogy ne használják ki a párom?

Figyelt kérdés
43 éves elvált nőként egy kiskorú gyerekkel ismertem meg a párom,aki sajnos alkoholista.Segíteni akarok neki,de túl sok minden érte az elmúlt évekbe,előző házasságából született egy gyermek aki jelenleg kamaszkorú és eddig arra használták az apját,hogy pénz kellett neki és nem a szeretetet.tehát érdekből tartották a kapcsolatot vele.Ez most,hogy én képbe kerültem,megszűnni látszik,viszont a kislánnyal is a kapcsolat is megromlik,mert nálam nem tudja ezt eljátszani.Szerencsére a párom tudja ezt,csak nehezen kezeli hiszen csak a lánya( habár felmerült az apaság kérdése) A párom már többször régebben felvetette de nem csinálták meg,mert drága...nem tudom erőltessem -e mert nem tudom milyen hatással milyen érzéssel lenne akár a páromra akár agyerekre ez az egész dolog. egy évet éltek együtt és a terhesség miatt vette el feleségül,és nem az az anya aki példamutató magatartással él azóta is.
2018. dec. 4. 08:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
95%

Azért alkoholista, mert egy gyenge, jellemtelen ember, az pedig csak egy kifogás az akaraterő hiányára, hogy "mert a család így meg úgy belehajszolta". De te sem vagy semmi, hogy képes voltál összeállni egy szenvedélybeteg emberrel, miközben kiskorú gyereked van, te anyák mintaszobra. Tudod, 43 évesen már lehetne annyi eszed, hogy a gyerek érdekeit nézed elsősorban, és nem teszed tönkre az életét "szerelemből", vagy mert viszket a nemi szerved.

A hab a tortán már csak az, hogy szerinted az a legnagyobb probléma, hogy a sikertelen párod legalább a gyerekét próbálja támogatni. Szerintem nincs hozzá semmi közöd, hogy ő a sajátjának érzi-e azt a lányt vagy sem, vagy csináltat-e apasági tesztet. Undorító, hogy duruzsolsz a fülébe, hogy nem is az övé a gyerek. A te gyereked sem az övé, de persze azt elvárod tőle, hogy ha már együtt éltek, a tiédet közösen neveljétek, meg ne csak a te fizud menjen rá.

De az a mondatot mindent megmagyaráz, hogy most, hogy te képbe kerültél, megromlott a kislánnyal a kapcsolat. Ne akard már ennyire látványosan lökdösni kifelé a fészekből az egyik kakukkfiókát, mikor a te oldaladon is ott csipog egy...

2018. dec. 4. 13:10
 22/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szép válaszokat!!! Tudjátok....én nem élek a nővel én a gyerekemmel élek egy lakásba amit én tartok fent és egyedül tartom el magam és a gyerekemet...jól élünk. Ő az utamba került,és igen,bevallotta hogy segítségre szorul,mert ezelőtt 14 évvel elvált egy nőtől akivel egy évet élt,mert rájött,hogy a nő ( az akkori 18 éves) még éli világát...ő pedig lesüllyedt. És igen,én pedig beengedtem a házamba,és együtt élünk 8 hónapja és igen változott rengeteget csak én nem ítélem el mint TI!!! ÉN ÉLTEM paoltába,milliók közt fényesen és NEM alkoholistával és nem volt jó mert érzelmileg nulla volt,de kitartottam mellette 25 évig!!!!! Most boldog vagyok egy olyan emberrel aki nem az én szintem---TUDOM---- de ő is egy ember talán megérdemel egy családot.És nem a pénze kell,mert jelenleg én többet keresek mint ő,és ez engem nem is érdekel,de egy volt feleség és egy kislány ne azért szeresse az " APJÁT" mert csak a pénzt látja. Évek óta csak a pénz a kapcsolat,semmi más.sajnos.lezüllött lepukkant életek....
2018. dec. 4. 14:27
 23/67 anonim ***** válasza:
91%
Őszintén remélem kérdező, hogy amikor felnő a gyereked, akkor rád sem nyitja többet az ajtót és soha az életben nem szól hozzád, amiért összeálltál egy ilyen nyomorult alkoholistával.. És még van pofád anyának nevezni magad, amikor önként és dalolva ennek teszed ki a gyereked mert viszked a ....-d.. Remélem ez csak valami kamu kérdés.
2018. dec. 4. 14:39
 24/67 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan, letezik olyan no, aki osszeall egy mar akkor is alkesz pasiva?
2018. dec. 4. 14:42
 25/67 A kérdező kommentje:

Rendesen nevelem a gyermekemet,kitűnő tanuló,mi ez elitélet ???????? Más mindenki tökéletes???? Nem viszketek,egyáltalán nem....SZERETETET KAPOK !!!!!!!!! ÉS A MAI VILÁGBA EZ NAGYON FONTOS!!!! RÁM FIGYELÉST,AMI AZT JELENTI,KIS APRÓ ÖRÖMÖT,AMI BOLDOGÍT ÉS ÖRÖMMEL TÖLT EL.

És nem csal meg,nem ül a facebookon,nem jár el sehova,mindent megbeszélünk,éjjel fogja a kezem amikor alszunk,foglalkozik velem-velünk....és igen iszik basszus.....és próbálom jó irányba téríteni,de még nem megy. És akkor nem kaphat időt? Rúgjak bele én is ? EZ A MEGOLDÁS????????

2018. dec. 4. 14:48
 26/67 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem anya lennél, azt mondanám, maradj mellette és ápold a lelkét, de így....Na mindegy, teljesen feleslegese erről vitázni veled. A kérdésed viszont értelmetlen. Majd ő eldönti mit akar, te meg támogasd a döntésében, ha már annyira szereted.
2018. dec. 4. 14:57
 27/67 A kérdező kommentje:
Igen,igazatok van. elhagyom!! elküldöm az életünkből.Igaz mindennap ő viszi a gyerekemet az iskolába és ő is boldog....de tényleg elküldöm aztán majd lesz egy párom aki nulla alkohol de full hülye,vagy nem fogadja el a gyermekemet vagy esetleg engem minden hibámmal együtt.
2018. dec. 4. 15:08
 28/67 anonim ***** válasza:
86%

Palotában, milliók közt fényesen éltél... :D Akkor most azért használod annyit a caps lock-ot, mert nincs ott valamelyik cseléd, hogy kikapcsolja?

Mindkét gyereknek hatalmas türelmet és kitartást kívánok. Az egyiknek azért, mert a bolond mostohaanyja ezerrel próbálja őt eltávolítani az apjától, a másiknak meg azért, mert az anyjának egy rongy alkoholista féreg is fontosabb, mint a gyereke.

2018. dec. 4. 15:12
 29/67 anonim ***** válasza:
86%
A te kölyködet ő viszi az iskolába, de a sajátjától minden erőddel igyekszel elmarni :D
2018. dec. 4. 15:13
 30/67 anonim ***** válasza:
84%
A kommenteid és kifogásaid alapján meg se lep, hogy normális embernek nem kellesz, csak egy ilyen lecsúszott jellemtelen akaratgyenge utolsó csövesnek. Legyél akkor csak boldog, aztán meg viseld szépen hamarosan a következményeit, meg fogod érdemelni, primitív ösztönlény tyúk. Egyedül a gyereket sajnálom, hogy ennyire leszarja az anyja és ilyen undorító mintát tanít meg neki, hadd csússzon majd le ő is ha felnő, de hát ez kit érdekel ugye, hiszen téged úúúúgy szeret a kis alkeszod.. Nevetséges és szánalmas.
2018. dec. 4. 15:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!