Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkednek így a...

Miért viselkednek így a szüleim a húgommal?

Figyelt kérdés
Három testvérem van, mindhárom lány. 35,24 és 17 évesek(a 35 és a 17 éves csak féltestvérem és a nővérem sosem élt velünk). Már kiskorunkban is feltűnt, hogy a szüleim teljesen máshogy viszonyulnak hozzám és a fiatalabb húgomhoz, mint az idősebbhez. Vele sosem törődnek úgy, az ő sikereinek nem örülnek annyira, nem nagyon segítenek neki, ha szüksége van valamire. Velem és a másik húgommal sokkal közvetlenebbek, többet foglalkoznak velünk mint vele. Látom, hogy ez neki rosszulesik, és hogy bántja ez, úgy érzi mintha ő kevesebb lenne nálunk, pedig nem. Beszéltem már vele erről, de nem nagyon nyílt meg. A szüleimmel is próbáltam már párszor beszélni, de ők mindig azt mondják, hogy ez butaság, és elviccelik a dolgot, nem lehet komolyan beszélni velük erről. Mikor kisebbek voltunk, akkor még nem látszott, hogy ez ennyire bántja, de az elmúlt pár évben nagyon látszik rajta, hogy ezek a dolgok rosszul esnek neki. Szerintetek miért ilyenek vele és mit tehetnék, hogy jobb legyen a helyzet?

2018. nov. 29. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudod, mi történt a régmúltban, amiért ilyenek. Főleg hogy nem is akarják elmondani.

Amit te tehetsz, hogy rendesen bánsz a nővéreddel, és esetleg tőle megtudsz valamit.

Olyan történetek szoktak előjönni, ha hasonló esetben mégis kiderül valami, hogy például fiút vártak és nagyon csalódtak, vagy egyáltalán nem várták a gyermeket, vagy a nagyszülők haragudtak a gyerek miatt, vagy nagyon nehéz szülés volt, vagy valamilyen életesemény miatt nem tudták rá aktuálisan figyelni (betegség, költözés, munkanélküliség). Sorolhatnám még az okokat. Esetleg beszéltesd a szüleidet azokról az évekről, amikor a nővéred született és kisgyermek volt, hátha valamit egyszer mégis elkotyognak.

2018. nov. 29. 18:01
 2/3 anonim ***** válasza:
74%
Itt pedig csak a nyílt beszéd tud segíteni. Családilag leülni és átbeszélni. Biztos van valami a háttérben, amiről te nem tudsz (és lehet a testvéred sem, de nem feltétlenül az ő hibája), legalábbis én így gondolom.
2018. nov. 29. 18:02
 3/3 A kérdező kommentje:

Igazság szerint tényleg úgy volt, hogy fiú lesz...

A nővérem apaiágról féltestvérem, és bár szoktunk vele találkozni, inkább csak ismerősnek mondanám, ez nem olyan igazi testvéri kapcsolat, anyukánk például szinte alíg ismeri. A húgomat és engem kiskorunk óta a mostoha apánk nevel, a fiatalbb húgom már tőle van.

2018. nov. 29. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!