A szüleim miatt elég korlátozottan kell, hogy éljek, mit csináljak?
Most leszek 17 éves és valahogy nem értik meg, hogy ebben a korban már viszonylag önálló a legtöbb ember.
Most arra gondolok, hogy nem engednek el este, se házibuliba, de most, hogy hamarabb sötétedik olyan 5körül haza kéne érnem..
Egy hónapja oszt.kirándulás volt 1éjszakás, és nem engedtek el, mert egy viszonylag kisvárosban volt, merthogy milyen ‘veszélyes’
Próbálom nekik elmagyarázni, beszélni velük de nem nagyon megy.
Mit tegyek, így túl sok dologból maradok ki..
Ezeket fogják neked írni válaszként:
ülj le beszélni velük
költözz el amint tudsz
vedd meg a mérgező szülők című könyvet.
Ilyenkor valahogy mindig lemarad a másik oldal.
Megcsinálod a házimunkát rendszeresen úgy, hogy nem megkérni kell, hanem magadtól végzed el? Jó jegyeket viszel haza, megtanulsz mindig időben?
Az önállóság a kötelességek elvégzésével kezdődik...
Nevetséges, hogy egyből a támadás jön..
Igen jó jegyeim vannak, és igen általában megcsinálom amit kérnek:), nem azért nem engednek el mert ‘rossz’ vagyok, hanem mert túlságosanis féltenek
Itt a gyakorin úgy tűnik, mintha a fiatalok többségét a szüleik bezárva tartanák tizenéves korukban. Holott a valódi életben az ellenkezőjét tapasztalom. Vagy ennyire kettészakadt ebből a szempontból is a társadalom?
Kérdező, ha nem kamuzol, akkor ez szélsőséges eset. Vagy fokozatosan, sok év munkájával felpuhítod a szüleid ellenállását (akkor ezt már 3-4 éve el lehetett volna kezdened), vagy összeszorított foggal kibekkeled, amíg nem tudsz elköltözni (itt nem elsősorban a nagykorúságra gondolok, hanem, hogy el tudd tartani magadat) és akkor úgy tűnsz el otthonról, hogy elérhetőséget sem hagysz magad után.
Sok dolog nem derült ki körülményeidből. Pl. van-e testvéred, mekkora településen laktok, szüleid mennyire élnek zárkózottan. Mozaikcsalád vagytok-e vagy sem.
Az osztálykirándulást értem legkevésbé (elsősorban emiatt gondolok kamura), hisz akkor a kísérő tanároké a felelősség, hogy mindenkit épségben hazavigyenek.
Én is hasonlóan nevelkedtem.
Édesanyám külföldön dolgozott így a nagyszüleim neveltek fel.
Nagymamám vette ki a nagyobb részt a nevelésből, akit mérhetetlenül szeretek, és hálás vagyok neki, de kissé időt múlt volt az az elv, amit át próbált adni.
Anyukám mégha távolról is, de igyekezett rajtam tartani a szemét.
Egyetlen gyermek voltam a családban, így valamelyest érthető, hogy mennyire figyeltek rám és féltettek. Szóval, bizony vannak olyan családok, akik igenis nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekeik biztonságára és megfelelő nevelésére.
Mindenekelőtt, tudnod kell, ők ez bizonyára azért teszik, hogy jó ember légy a felnőtt korodra !
És igen, a beszélgetésen kívűl más gyógyszer erre nincs.
Hiszen, az otthonról való meglógással és hasonlókkal csak a viszonyotok romolna. Az apák általában könnyebben gyengülnek el, úgy értem engedékenyebbek, ezért én javaslom, a könnyebben “ellágyulóval” beszélj előbb mindig, arról hogy mit szeretnél, és igenis kötelességed a tudatukra adni, ha ő bennük ez nem fogalmazódik meg, hogy nem tarthatnak bezárva, mert figyelembe kell venniük a mai társadalom gyors fejlődését, és mint gyermek és lassan fiatal felnőtt, a korosztályodhoz mérten kell élned, persze okosan, mert nem szándékod rossz ügyekbe keveredni.
Szerintem próbáld meg, és mindig add a tudatukra, hogy megbízhatnak benned, mert kis győzködéssel rávehetőek lesznek, és picivel engedékenyek, szerintem. (Nekem ez mindig be vált )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!