Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen viselkedéssel a szülők...

Ilyen viselkedéssel a szülők mit gondolnak?

Figyelt kérdés

Az én szüleim velem cseppet sem megértőek és úgy bànnak velem mint a kutyával és még éreztetik velem, hogy nagyon rossz ember vagyok aki az életben semmire nem lesz képes.Igen, talán nem úgy ugrálok ahogy ők mondják nekem, nem vagyok feléjük nyitott.A sajàt életemet építem és sok mindennel vagyok elfoglalva, mert tervezgetek, csinálok dolgokat amikkel előre léphetek az életben.

Viszont én tényleg csak a rosszat kapom a csaláfom szeméből és csak a sikertelenséget halmozzák rám.

A bátyám aki egy agresszív állat (ezt bővebben is kitudnám fejteni és érvekkel tudom alá támasztani) őt a kedvencük és őt mindenben támogatják és ez lehet, hogy hihetetlennek tűnik de így van.

És a családom elvárja, hogy tiszteljem őket, bízzak bennük és hogy nyitott legyek velük kapcsolatban.

Évekig dolgoztam egy felnőtt segítségével, hogy jobb lehessen a családommal a kapcsolatom de eléggé egyoldalú volt a próbàlkozás.

Szóval ez az amit nem értek, hogy én a saját életemet tervezem és próbálok előre haladni és hogy elérjek valamit az életben, de a családomtól is a negatívat kapom nem pedig a szeretetet és a támogatást.

Én pozitív és erős ember vagyok, úgyhogy meg fogom csinàlni, de ezt valamiért nem tudom megérteni.

Úgy érzem magam mint egy kitagadt családtagot (ami persze nem teljesen igaz, de sokszor olyanokat kapok ami miatt ezt az érzést kelti bennem)

Én a saját utamat fogom továbbra is járni, csak tényleg ez érdekelne, hogy ha egy picit is máshogy gondolkodom vagy más érdekel akkor miért vesznek semmibe?

L

2018. nov. 25. 23:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos tapasztalatom alapján (30+), a szülők nagy része ilyen. Egyszerűen nem tudom megérteni miért?

Apukám, anyukám teljesen más, ezt úgy írom, hogy gyermekkoromtól kezdve irigyeltek a barátok, hogy milyen frankó szüleim vannak.

Sosem tettek köztem és testvérem között különbséget. Plusz a mai napig mindent megosztunk egymással. De tényleg mindent.

Nem tudom mi a titok. Nekem anyukám mindig azt mesélte, hogy őt nagyon szigorúan, veréssel is nevelték, de ő megfogadta, hogy másképp fogja csinálni.

Nem a megfelelő válasz, de azért remélem valamit segítettem.

2018. nov. 26. 00:25
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Magyarországon ott tartunk h lány nő eleve selejt max takarit főz és szül egyet. Nem kell kapcsolatot tartani ilyen családdal és tisztelni olyan szülőt akinél a fiu elberheti a lányt,mert csak,az a baj h tiszteled őket mint a stockholm szindromások.. Már volt egy kérdésed nagyon sok jo választ kaptál nem fogadtad meg gondolom mert nem is akarsz kilépni ebből csak két havonta ide sirsz egy áriát..
2018. nov. 26. 00:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Érdekes.

Igazából én korábban körbe kérdeztem a barátaimnál, hogy hogyan jönnek ki a szüleikkel és volt aki jól kijön a szüleivel, vanaki csak az egyik családtagjával jön ki és van aki senkivel.

Az én szüleimet is veréssel büntették, ha rosszat csináltak, de mondták is hogy ők nem akarnak ilyen szülők lenni.

Csak aza baj, hogy sok szülő ilyennel teszi tönkre a gyereke életét, mert nem figyel rá vagy éppen valaki túlságosan figyel.

Nyílván lelkileg hat ez a gyerekre, mint rám is hatott a sok bántás, beszólogatás és ha nem kapom össze magam lelkileg és ha nem próbálok magamon segíteni, akkor még mindig lelkileg sérült ember lennék.

És van amikor elég rossz kedvem van és akkor még belém is kötnek vagy például most nagyon boldog voltam ma, mivel sikert valamit elérnem az életben és végre kaptam több embertől is pozitív visszajelzést a munkámmal kapcsolatban aztán a szüleim egy kis pitiáner ügy miatt kezdtek el velem veszekedni és ez eléggé lehangoló...

És tényleg azt veszem észre, hogy a bátyámat segítik mindenben (barátnő, suli, jogsi, stb...) én meg mindig le vagyok cseszve hogy milyen barátaim vannak hogy néz ki a barátom (azért bántották mert vékony volt) és hát én mindig ilyeneket kaptam.Ha barátom volt akkor sosem támogattak, volt hogy sulis problémával fordultam a szüleimhez mert már nem tudtam máshoz fordulni és a végén én voltam lecseszve pedig nem érdemeltem ki hogy lecsesszenek.

Szóval én ezért sem értem ezt az egészet és hogy a szülők miért vállalnak így gyereket.

2018. nov. 26. 00:41
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Tehát Vertek a szüleid a tesod,semmit se kaptál főleg nem szeretetet emberi bánásmódot és tiszteled őket,és itt sirsz két havonta h de rossz hu de fáj hu mit tegyek. Kaptál multkor kb 100 opcios választ és szemfelnyitost--. De még nem léptél érdemben,költözés leválás stb,hát ott is fogsz maradni te vagy a lábtörlős bokszolózsákjuk. És sajnos erősen függsz tőlük érzelmileg vágysz tudat alatt az ujabb negativra,a bántásukra ,sajnos kissé stocholm szindromás lettél..
2018. nov. 26. 00:52
 5/11 anonim ***** válasza:
44%

Anno tanultam ezt fősulin és szó szerint mellbevágott: szülőnek lenni önző dolog és egyik gyermeket sem lehet ugyanúgy szeretni.

Ez akkor nagyon bántott.

Aztán beszélgettem anyukámmal.

Ő elmondta, hogy valóban önzőség, mert a gyermek akit megszül, nem önakaratából szeretne a világra jönni. Plusz tényleg nincs egyforma szeretet, de testvéremmel mindkettőnkben mást szeret. Pedig nem tudna különbséget tenni köztünk.

Az ember egy gyermekre nem tud felkészülni, ezért ne is vessünk keresztet felettük!

Viszont, azt, hogy neked ilyen a kapcsolatod, ne gátoljon meg abban, hogy neked jobban sikerüljön.

A férjemet elhagyta az édesanyja, mégis tudom, hogy keresve sem találnék jobb embert szülőnek. Nem álomvilágbéli manók irányítanak! 😉

2018. nov. 26. 00:56
 6/11 anonim ***** válasza:
39%

A magyar szülők többsége ilyen idegbeteg állat. Fogalmuk sincs a világról, de mindenki hülye, mindenkinek a qva anyját, az a menő, akinek a legnagyobb a pofája, és a gyerek egy haszonállat, amit néha jól meg kell verni és "nem szabad hagyni elkanászodni".

Az egyetlen megoldás, ha elmész ettől a családtól, és soha többé nem állsz velük szóba. Azt választották, hogy nem lesznek a családod, tehát ne rinyáljanak, ha ezt viszonzod. Járd a saját utad, legyen saját családod, és ha a közeledbe jönnek, kezeld őket idegenként.

2018. nov. 26. 01:10
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Ez egy magyar család?
2018. nov. 26. 06:20
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk nem tudom mit várnak akik ilyesmit kérdeznek. Az egyik válaszolót jól lehúztátok mert leírta a valóságot: sok értelme van pár hetente kiírni ugyanazt a kérdést, ha semmit nem teszel. Igazából nektek semmi bajotok nincs, csak idejöttök sajnáltatni magatokat és aki ebben nem partner annak megy a piros ujj - hűha, most aztán megijedtünk. Naponta legalább 5 ilyen gyatra sorsú "gyerek" ír ide, akit ütnek vernek megaláznak korlátoznak. Gyanítom a fele nem igaz, csak nem kapott meg valamit vagy nem mehetett el valahova és most kijön minden sérelme. Persze mindegyik ártatlan, 6-os tanuló akinek nagy tervei vannak, de a csúnya gonosz anyu és apu besöpri őt a szőnyeg alá. Ilyenkor gyorsan el kell kezdenünk szidni anyut és aput, esetleg leírni pár rossz tapasztalatot és ajánlani a mérgező szülők című könyvet. Ja és azt, hogy költözz és szrj le ezután minden rokont és akkor boldog és sikeres leszel.
2018. nov. 26. 07:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs mi ez a rengeteg,utálnak a szüleim tipusu kérdés mostanában. Ez mind egy ember kérdése vagy ez valami jelenség lett?
2018. nov. 26. 09:45
 10/11 anonim ***** válasza:
46%
Utolso várd ki mig jonnek a csokért születtek picsogni h pénzért kelettek csak,de nagyon szeretik őket is majd a szüleik..
2018. nov. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!