Ha a szülők nem vitték semmire akkor a gyerek sem fogja?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy általában azok tanulnak tovább akiknek a szülei is továbbtanultak. Azoknak vannak céljai, akiknek a szülei értek el valamit. Nektek mi a véleményetek erről?
Anno az osztályból gyakorlatialg csak azok tanultak tovább, akiknek a szülei is tanultak, vagy elértek valamit az életben. Megkérdeztem pár ismerőst, anno az ő osztályaikban is ez volt, 1-2 embert leszámítva.
2018. nov. 22. 19:58
41/44 anonim válasza:
Mer 40-es!Aki nem tanult az semmire kellő? 😂
42/44 anonim válasza:
#39 “Nem kell általánosítani”
Csak azért, mert te 10 esetből az 1 kivétel vagy, attól még nagyon is lehet általánosítani, mert a többi 9-re sajnos az igaz, hogy ahonnan elindul, ott is marad. És ez 90%-ban igenis a nemtörődöm, lusta szülők hibája, akik nem foglalkoznak a gyerekekkel.
43/44 anonim válasza:
Sajnos/nem sajnos ez általánosságban igaz,viszont szerintem a dolog nem ennyire árnyalt.Saját példámból kiindulva,az apám igen szerény végzettségű és mindíg is antiambícionista volt,(noha állítása szerint értelmiségi családból származik) anyám ellenben nagyon mély szegénységből jött + 18 évesen szült egy gyereket(nem engem,a féltestvéremet)és emellett szerzett 2 diplomát és legalább 3-4 OKJ-t, ráadásul ezt a Semmelweisen végezte el,viszont érzelmileg teljesen ambivalens,egy érzelmi analfabéta velem szemben,soha nem viseltetett felém empátiával vagy türelemmel.Én még nem tanulok felsőoktatásban(19 vagyok),de nagyon ambíziózus vagyok és magasra is teszem a lécet,noha az élet már most komoly akadályokat gördített elém én mégis ki akarok törni és sikeres lenni,egy ízig-vérig karrierista nő vagyok, tele tervekkel.Szóval a családban lehet pozitív és negatív példa is,a személyiséged és a kitartásod (na meg a kapcsolatok)fognak számítani a jövődben.
44/44 anonim válasza:
A 40-esnak igaza van. Apám masszív alkesz, anyám nyugtatókon élt míg meg nem halt, én informatikus vagyok és lassan 1 éve munkanélküli. És hiába dolgoztam, a fizetéseimből állandóan az adósságokat kellett visszafizetni, aztán anyám is adósságokat hagyott rám (még hogy nem lehet csak adósságot örökölni...). Én már nem tudom hogy jövőre mi lesz... 😥😢😢😥😥😢😢😭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!