Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányokat miért nem engedik...

A lányokat miért nem engedik el annyira, mint a fiúkat?

Figyelt kérdés
Itt nem a kijárásra vagy párkapcsolatra gondolok. Én egyedüli lány vagyok szemben a négy unokatestvéremmel, akik fiúk. Néhányan húzogatták a szájukat a családban, hogy "hát a lány miért megy továbbtanulni". A fiúk mehettek Pestre továbbtanulni "csak nekik legyen jó", nálam abból volt hőbörgés, hogy nem a helyi főiskolán tanulok tovább, ha már továbbtanulok. Valaki megjegyezte, hogy ha lenne fiútestvérem, nem tanulhatnék tovább. Két fiú mesterre ment/megy, ők a család büszekesége, tőlem meg azt kérdezik, hogy "meddig szándékozom még tanulni" (osztatlanon vagyok). Tavasszal megyek ki Erasmusszal, beszólogatás a szülőknek, hogy hogyan engedhetnek ki, hiszen (nem teherbe esni, nem drogozni, nem elrabolni, nem megerőszakolni) kint fogok férjhez menni valami külföldihez, aztán majd járhatnak repülővel unokázni. Ha már unoka: természetesen az én hibám, hogy nincs kisgyerek a családban, mert még nem méltóztattam szülni.
2018. nov. 12. 15:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5%

Nem tudom, hogy miért hisztized tele az oldalt hazugságokkal és kifordított nemi sztereotípiákkal?

Itt áll fehéren feketén, hogy sokkalta több lány tanul a felsőoktatásban, mint fiú.

[link]

2018. nov. 12. 17:01
 12/20 anonim ***** válasza:
8%

"De ez ellentmond mindenfajta logikának, hogy a lány egyáltalán ne tanuljon tovább."

A statisztika szerint, jelenleg kb. 14.000-rel több lány tanul a felsőoktatásban, mint fiú!

Lőttek a mesédnek.

2018. nov. 12. 17:06
 13/20 anonim válasza:
75%

Nálunk is pont ez van, ők erőltették az egyetemet, de kb. 16 éves korom óta az megy, hogy az ő kenyerüket eszem, álljak ki prostinak, mióta egyetemre járok durvult el igazán a helyzet. Egy pohár vizet kinéznek a kezemből... Én vagyok a sz.r,apuci tulajdona, fiúra ránézni sem szabad, nem mehettem soha sehova. Mindemt nekem kellene csinálnom itthon, mert a nő dolga...

Ellenben az öcsémmel, mindent megengednek neki, soha nem viselkednek vele nyűgként, mindent szabad, itthon semmit sem kell.

Nálunk pont így van...

Pedig én voltam a kitűnő, mintagyerek, nem ő. Csak ugye a lány, az lány, az nem ér annyit.

2018. nov. 12. 18:00
 14/20 anonim ***** válasza:
93%
Attól, hogy hagyják tanulni a nőket még szarba se nézik őket. És a felsőoktatásban nem azért van több lány mint fiú, mert engedik, hanem mert a nőknek több eszük van ezekhez az iskolákhoz. Az már más kérdés hogy azonos végzettséggel sokkal kevesebb pénzt fognak majd keresni mint a férfiak, csak mert nincs farkuk.
2018. nov. 12. 18:28
 15/20 anonim ***** válasza:
96%
Áruld már el, hol laksz, kérdező.
2018. nov. 12. 18:44
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Engem is érdekelne, hol van ez a hely. Én ugyan nem falun nőttem fel, de az unokatesóm igen, és lányként elsőként szerzett diplomát a tágabb családban. A falusi, idős, tanulatlan rokonok voltak rá a legbüszkébbek. Mindez huszonakárhány éve. Ami egyes családoknál (vagy egyesek agyában) úgy működik, mint azt a kérdező leírta, ne húzzuk már rá a magyarok 60%-ára, mint azt az egyik önjelölt statisztikus megtette.
2018. nov. 12. 19:10
 17/20 anonim ***** válasza:
97%
#11-12: Itt nincs szó hazugságról. Attól, hogy országos szinten több lány tanul a felsőoktatásban, még vannak ilyen régimódi gondolkodású emberek is, mint a kérdező rokonai, ismerősei. A két dolog nem zárja ki egymást.
2018. nov. 12. 20:09
 18/20 anonim ***** válasza:
94%
Én egy kisebb városban nőttem fel, és ott is ez a gondolkodás volt jellemző egyeseknél. Szóval én nem hiszem, hogy kamu.
2018. nov. 12. 20:38
 19/20 Metionin ***** válasza:
96%
Nálunk dettó. Szabolcs megyek, határmenti kisváros/kistelepülések. Sok helyen ha a család 1 gyerek továbbtanulását tudja finanszírozni, akkor a fiúét fizetik, akkor is ha a lány okosabb és ha a lányt felvennék államira. Több ismerősöm is van akivel így volt, a lány jól tanult de a kolira nem adtak neki pénzt a szülők mert csak egy lány, neki nem tanulni kell hanem háztartást vezetni és szülni. A fiúnak viszont tandíjat meg mindent fizettek, mert az fiú, az az értékes. Én egyke vagyok, nekem is mondták hogy milyen szerencse hogy nincs fiútesóm mert akkor tuti nem mehettem volna tanulni és hogy milyen kár lett volna értem (bár engem alapból nem támogattak de nem a nemem miatt hanem mert nem volt pénz). Amikor nyáron hazautaztam, mindig megkérdezte valamelyik néni az utcán hogy meddig tanulok még, mikor akarok már hazajönni és férjhez menni meg szülni mint ahogy azt kell.
2018. nov. 12. 21:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

" ahogy azt kell."

Én csak lesajnálom azokat az embereket, akik úgy élik az életüket, "ahogy azt kell", és nem ahogyan ők szeretnék. Az ő nyomoruk, nem a Te bajod! Előtted lehetőségek tárháza van, ők meg egy kreált idának igyekeznek megfelelni, minden áron. Egészségükre...

2018. nov. 14. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!