Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek, hogy elveszítem a...

Félek, hogy elveszítem a szüleimet, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mostanában hasított belém igazán az érzés, de már korábban is gondolkodtam rajta. 25 éves vagyok, nincs jelenleg párom, és nagyon gáz vagyok a párkeresés terén. nem élek már a szüleimmel, dolgozom, vannak barátaim, emberi kapcsolataim, jól kijövök általában az emberekkel,pl. a kollégáimmal. De mostanában rám tört az érzés, hogy mi lesz, ha a szüleim nélkül maradok a világban. Az a helyzet,hogy késői gyerek vagyok, a legkisebb a családban, leszámítva pár másodfokon lévő rokont. A generációmban a legfiatalabb vagyok, mondjuk így. 25 éves vagyok, és mindkét szülőm 60 fölött van már. Sajnos jellemző a családomban a rákos megbetegedés, többen haltak meg rákban a rokonságban, de az is igaz, hogy volt, aki 86 évet élt, és van oly an idős bácsi rokonom, aki 90 valahány éves és még biciklizik meg ilyenek. Az a helyzet, hogy nagyon aggódom a szüleimért. Mi lesz, ha meghalnak vagy mondjuk Alzheimer-kürt kapnak, és nem fognak rám emlékezni? Ilyenről mondjuk a családban nem tudok, de elkezdtem görcsösen ettől félni. Anyukám mostanában egyre gyakrabban elfelejt dolgokat (szavakat pl., vagy hogy már főzött kávét, és meg akarja főzni még egyszer). Nem ment ezzel orvoshoz, csak én félek. Mások nem mondták, hogy ilyesmit észrevettek volna. Igazából mindkét szülőm elég friss. Vannak problémáik, pl. krónikus hátfájás, de anyukám szellemi munkát végez ma is, pedig nyugdíjas (magánórákat ad), együtt járnak sportolni, táncolni, állatokat tartanak, apámból senki nem nézi ki, hogy már közelebb van a 70-hez, mint a 60-hoz. És tudom, önzőn hangzik apával szemben, de elsősorban anya miatt aggódom. Voltak rossz időszakok, de szeretem őt, nem akarom elveszíteni, és ez mostanában nagyon frusztrál. Nem tudom, mi a konkrét kérdés, csak ki akartam ezt írni magamból. Jogosak a félelmeim? Vagy túlaggódom? Az a helyzet, hogy sírtam is emiatt. Ügyes, értelmes embernek mondanak, akik ismernek, de mióta ez a gondolat foglalkoztat, totál életképtelennek érzem magam. Mai napig sokat konzultálok anyámmal,kikérem a véleményét dolgokban. Gyakran beszélek vele telefonon.
2018. nov. 8. 18:54
1 2
 11/12 anonim válasza:
Köszönöm!
2018. nov. 12. 16:50
 12/12 anonim válasza:
Szia 2 éves ez a kérdés, de mi változott azóta? Én is folyton aggódok, teljesen ugyan ez a félelmem van...
2020. dec. 19. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!