Nem értem édesanyám problémáját. Szülők, ti ehhez mit szólnátok?
Én a lányomat két hete vittem el, hogy csináltasson ilyen piercinget. Most 17 éves, és ő is jónevű gimnáziumba jár.
Az én feltételem az volt,hogy piercing mehet, de sem tetkó sem fültágitó 18 év alatt nem. Nem azért mert nem tetszik hanem mert ha később meggondolja magát azt eltüntetni csak nehezen lehet....
De kérdező ez rajtad nem segít.
Elég régimódi az anyukád, vagy egyszerűen fél attól hogy megszólják?
Én annak idején egy második lyukat akartam az egyik fülembe, de nem engedték.
14 lehettem.
Sehogy sem sikerült meggyőznöm a Mamát ( engem ő nevelt, sok konfliktust okozott a majd' 50 év körkülönbség), így kilövettem, hetekig a hajammal takartam, nem vették észre sokáig, mikor mégis, akkor meg már ott volt, nem is szólt semmit.
Ugyanez volt a nyelv piercinggel, bár azt meg sem kérdeztem, elmúltam 20 mire észrevette, akkor sem szólt semmit, csak láttam az arcán a döbbenetet.
Miután érvekkel és kérleléssel sem lehetett meggyőzni semmiről, egy idő után a sokk-terápiát kezdtem alkalmazni. Illetve az úgy gondoltam, hogy ebben az esetben amiről nem tud, az nem fáj neki, hiszen az én piercingem megléte vagy nem léte neki mindegy volt, csak szimplán nem engedte, de én akartam :)
Nem vagyok szülő. 16 éves vagyok, és már fél éve van helixem. Az én szüleim sem örültek, sőt. Leginkább azért, mert nekik nem tetszik. Viszont felvetettem nekik azt a kérdést, hogy most attól, hogy van egy karika a fülemben, más ember leszek? Meg hát kiskoromban úgy is átszúratták a fülem. Ez se sokkal nagyobb dolog, mint a cimpában levő fülbevaló.
Két éve akartam a cimpámba még egy lyukat, azt se engedték. Pár hónap alatt ki sikerült könyörögnöm. Azután már az anyukámnak is tetszett. :D Aztán a helixet is viszonylag hamar megengedték, meg utána még néhány lyukat a fülcimpába, illetve majd szeretnék még piercinget a fülembe, de evvel már bajuk sincs. :D
Szóval szerintem csak addig van sokaknak bajuk az ilyen dolgokkal, amíg nem látják a való életben, hogy ez csak egy apróság. 18 múltál, menj el egy piercingeshez, és szúrasd ki. Utána már az anyukád sem tud mit tenni, és úgy is el kell fogadni.
Nekem anno azt mondták a szüleim, hogy oké, de szemöldökpiercing, meg ilyesmi, soha nem is jöhet szóba. :D Mondjuk nem is baj, úgy se lenne szívem az arcomat telerakni piercinggel.
Meg nem feltűnő, szóval választhatod azt a módszert, hogy el se mondod rögtön. Sok szülő ilyen, akik pl. engedik a gyerekeinek a dohányzást, meg mindent, de egy kis fülpiercinget már tiltanak (ismerek ilyet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!