Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem értem édesanyám problémájá...

Nem értem édesanyám problémáját. Szülők, ti ehhez mit szólnátok?

Figyelt kérdés
18 éves elmúltam, régi álmom egy helix piercing ( [link] ). Nyilván nem kell szülői engedély ahhoz, hogy megcsináltassam, de azért mégis megkérdeztem itthon, mire anya egyenes válasza egy tiszta nem volt. Hiába kérdezem, hogy miért, meg mi ebben olyan hatalmas probléma, hogy egy kis karikát szeretnék a fülemre, folyton csak azt hajtogatja, hogy nem. Nem gondolom, hogy ettől én egyből olyan nagyot változnék, jónevű gimnáziumba járok, az egyik osztálytársnőmnek az ajkain is van 2, így a tanároknak sem lenne probléma. Nem akarok többet, nem szeretném szétvarrni és lövetni magam, ezt az egyet. Szülők, ti mit tennétek, mi a véleményetek erről? Valaki, akinek hasonló válasza lenne, miért?

2018. nov. 8. 18:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak gyöpös agyú.
2018. nov. 8. 23:49
 22/27 anonim ***** válasza:
94%

Én a lányomat két hete vittem el, hogy csináltasson ilyen piercinget. Most 17 éves, és ő is jónevű gimnáziumba jár.

Az én feltételem az volt,hogy piercing mehet, de sem tetkó sem fültágitó 18 év alatt nem. Nem azért mert nem tetszik hanem mert ha később meggondolja magát azt eltüntetni csak nehezen lehet....

De kérdező ez rajtad nem segít.

Elég régimódi az anyukád, vagy egyszerűen fél attól hogy megszólják?

2018. nov. 9. 08:51
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején egy második lyukat akartam az egyik fülembe, de nem engedték.

14 lehettem.

Sehogy sem sikerült meggyőznöm a Mamát ( engem ő nevelt, sok konfliktust okozott a majd' 50 év körkülönbség), így kilövettem, hetekig a hajammal takartam, nem vették észre sokáig, mikor mégis, akkor meg már ott volt, nem is szólt semmit.

Ugyanez volt a nyelv piercinggel, bár azt meg sem kérdeztem, elmúltam 20 mire észrevette, akkor sem szólt semmit, csak láttam az arcán a döbbenetet.

Miután érvekkel és kérleléssel sem lehetett meggyőzni semmiről, egy idő után a sokk-terápiát kezdtem alkalmazni. Illetve az úgy gondoltam, hogy ebben az esetben amiről nem tud, az nem fáj neki, hiszen az én piercingem megléte vagy nem léte neki mindegy volt, csak szimplán nem engedte, de én akartam :)

2018. nov. 9. 11:07
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmi probléma nincs vele, én is szerettem volna mindig de még nem vettem rá magam, hogy megcsináltassam pedig már 30 vagyok :D Viszont van köldökpiercingem. Nem mondtam anyámnak, elmentem, megcsináltattam, aztán otthon megmutattam neki pár nap múlva, mikor már szép volt, nem volt piros meg ilyesmi. Direkt azért nem kérdeztem meg, mert tudtam, hogy ő is jönne azzal, hogy de minek, meg nem kell az, meg mit tudom én, nekem nem volt kedvem ezt végighallgatni, főleg, hogy egyetlen értelmes érve sem lett volna ellene. Minden más esetben is ezt a taktikát alkalmaztam/om anyámnál, működik. Észérvekkel úgy sem lehetne meggyőzni, mert meg se hallja amit mondok neki, annyira fújja a saját mondandóját, ha mégis sikerülne kb több órámba telne. Így egyszerűbb. 30/N
2018. nov. 9. 13:20
 25/27 anonim ***** válasza:
14%
Én gyerekkoromban szívműtéten estem át, nekem akkor a kardiológusom azt mondta, hogy a testékszerek veszélyesek lehetnek,mert endocarditist (szívbelhártya gyulladást) okozhatnak, ami az esetemben halálos kimenetelűvé válhat. Ezért még fülbevalóm sincs, tetkóm sem lesz. Most 22 vagyok, de még kicsit élni szeretnék, ha már 1x megmentették az életem.
2018. nov. 9. 16:33
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szülő. 16 éves vagyok, és már fél éve van helixem. Az én szüleim sem örültek, sőt. Leginkább azért, mert nekik nem tetszik. Viszont felvetettem nekik azt a kérdést, hogy most attól, hogy van egy karika a fülemben, más ember leszek? Meg hát kiskoromban úgy is átszúratták a fülem. Ez se sokkal nagyobb dolog, mint a cimpában levő fülbevaló.

Két éve akartam a cimpámba még egy lyukat, azt se engedték. Pár hónap alatt ki sikerült könyörögnöm. Azután már az anyukámnak is tetszett. :D Aztán a helixet is viszonylag hamar megengedték, meg utána még néhány lyukat a fülcimpába, illetve majd szeretnék még piercinget a fülembe, de evvel már bajuk sincs. :D

Szóval szerintem csak addig van sokaknak bajuk az ilyen dolgokkal, amíg nem látják a való életben, hogy ez csak egy apróság. 18 múltál, menj el egy piercingeshez, és szúrasd ki. Utána már az anyukád sem tud mit tenni, és úgy is el kell fogadni.

Nekem anno azt mondták a szüleim, hogy oké, de szemöldökpiercing, meg ilyesmi, soha nem is jöhet szóba. :D Mondjuk nem is baj, úgy se lenne szívem az arcomat telerakni piercinggel.

Meg nem feltűnő, szóval választhatod azt a módszert, hogy el se mondod rögtön. Sok szülő ilyen, akik pl. engedik a gyerekeinek a dohányzást, meg mindent, de egy kis fülpiercinget már tiltanak (ismerek ilyet).

2018. nov. 9. 18:34
 27/27 anonim válasza:
50%
Elmész és megcsináltatod... nekem nem engedték anno a száj piercinget egyszer csak azzal mentem haza, nem engedték a fültágítót 22mm es füleim vannak. És mit tudnak csinálni? Semmit. 17/F
2018. nov. 10. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!