Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig kell a szülőnek magával...

Meddig kell a szülőnek magával cipelni a gyerekét és köteles közös programok szervezésére?

Figyelt kérdés
A kérdésemet az a húsz éves lány ihlette, akinek az volt a baja, hogy a szülei már nem viszik sehova és még saját lakást is akarnak neki venni. Majd egy csomó embernek az volt a véleménye, hogy de szemét szülők, a gyerek nem egy tárgy, amit el lehet dobni, tehát tudni szeretném, hogy meddig kell a gyereket a szülőnek magával vinni nyaralásra, kirándulásra, múzeumba, stb?
2018. okt. 31. 06:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Egy normál családban a gyerek kb 3 éves kortól igényli a szülök nélküli programot is. Elöször néhány havonta egy délután a barátnál, majd egyre erösebben.

20 éves korra a gyereknek kell, hogy legyen egy baráti köre, akikkel együtt akar lenni. Ès a szülök azok akik inkább kaparnak hogy néhány havonta kipréseljenek a gyerekböl egy közös programot.

2018. okt. 31. 09:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A kettesben való program sose tilos. Kisgyerekkorban sem. Sőt, az a jó, ha van a szülőknek saját programja is. Meg persze közös családi program is.

Ha jóban vannak és közel állnak egymáshoz, akkor felnőtt korban sem fognak megszűnni a közös programok. Talán csak ritkulnak.

De nem kötelező semmi sem, egyik fél részére sem. Akik szeretik egymást, azok keresik egymást.

2018. okt. 31. 09:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig szívesen jártam programokra a szüleimmel. Vittek síelni, nyaralni külföldre, általában az egész rokonsággal mentünk és életem legjobb élményei voltak. Most 22 éves vagyok és a mai napig van, hogy eljárunk együtt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne párkapcsolatom meg saját baráti köröm. Egy család épp attól jó család, hogy ez nem kötelesség, meg “elcipelés”, hanem önszántatokból töltötök együtt szívesen időt. És nagyon hálás is vagyok, hogy olyan szüleim vannak, akik ilyen utakat tudnak fizetni nekem.
2018. okt. 31. 10:31
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

engem nem cipeltek soha sehova. én is akartam menni, akarok most is. ha olyan programra mennek, ami nem érdekel, oda nem megyek.

amúgy meg barátokkal szoktam eljárni, már nem lakok otthon, 24 éves vagyok. látogatni is gyakran szoktam a szüleim, szinte minden hétvégén, mert szeretek otthon lenni.

nekem fura ha valaki már nem nagyon tölt időt a családjával, ha már elköltözött, de az is fura, ha valaki nem tud leszakadni róluk. a kettő között azért elég sok minden van...

2018. okt. 31. 11:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi minden hétvégén eljártunk a barátainkkal szórakozni. És cipeltük a kölköt is magunkkal.

Olyan 12 éves lehetett a gyerek, amikor szólt, hogy ő baromira unja már a felnőtt társaságot, a sok szöveget, amit nem ért, és nem is érdekli, ő inkább otthon maradna, olvasna, filmet nézne. Esetleg elhívná a barátnőjét, hogy ne legyen egyedül.

Attól kezdve nem jött velünk.

Érdekes, hogy manapság, amikor hazalátogat nagyritkán (messze lakik), azt kívánja, hogy ugyanazt a társaságot hívjuk össze, amelyiket annak idején baromira unt.

2018. okt. 31. 13:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Mai családban nincs közös idő,nincs érzelem, van önzőség én idő,pénz hajhászat, tárgyak, irigység stb..
2018. okt. 31. 13:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Én most 21 éves vagyok és az egyetem miat alig találkozok a családdal. Ezért szüleim sokszor szerveznek közös programokat. Legutóbb elmentünk a szüleimmel+öcsémmel túrázi. Viszont természetesen van olyan, hogy ők ketten elmennek például wellness-ezni. Szerintem ha van egy egészséges kommunikáció akkor meg lehet érteni a másik fél mit és miért csinál.
2018. okt. 31. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!