Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Neked ki a szigorúbb szülőd,...

Neked ki a szigorúbb szülőd, ilyen jegyekben meg ilyenekben, programok stb?

Figyelt kérdés

Nekem anya paranoiásabb, túlizgul mindent, de sokkal megértőbb.

Apám úgy megőrül, hogy ordibál hetekig, egy egyesért is, meg pofon vág, mostanában nagyon rászokott. Hónapokig én vagyok a rossz, meg mindenféle utolsónak elhord.

Meg anyàm előbb elenged bárhova is.

2018. jan. 25. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anya a szigorúbb. Apa ő inkább elenged bárhová,és nem nagyon haragszik a rosszabb jegyért. De anya ő kiabál,bár megpofozni nem szokott,de néha túlzásba viszi. Nem enged el túl sok helyre sem..
2018. jan. 25. 20:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk senki nem ütöget senkit, egyik szülőm se túl szigorú normálisan neveltek. Anyukám szigorúbb volt suli téren mert tudta hogy ha rossz jegyet kapok az nem azért van mert nem értem hanem szartam rá ugyanis jó képességű voltam. Ilyenkor ment a csalódtam benned stb.
2018. jan. 25. 20:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha el akarok menni valahova, akkor apum elobb fog belemenni, mint anya. Peldaul eletem elso hazibulijaba is csak azert jutottam el, mert apum rabeszelte anyat.

Alapjaraton negyes otos tanulo vagyok, szoval nincs kulonosebb veszekedes jegyeknel, de anya azert “kedvesebb” ezen a teren, mindig mondja, hogy legkozelebb majd jobb lesz. Ha par ponton mulik a jobb jegyem apum azt hajtogatja csak, hogy par ponttal tobbet kellett volna tanulni, stb. de nincs pofon se semmi bantalmazas, max elkezd okoskodni par percig.

Ha cipot, parfumot szeretnek venni anyum elobb ad ra penzt. Ruha, kaja egyebekre apum szokott inkabb.

Nagyon reletiv ez az egesz nalunk :D

2018. jan. 25. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális h megüt. Most komoly h mindenhol verekdnek a családban és pofozzák ütik a gyerekeiket mindenért. Mondjuk én is ebben nőttem fel sajnos,leginkább a pia és frusztráció van a háttereben ezeknek, de nem hinném h ez a normális szülői viselkedés. Én se verem fejbe a gyerekimet egy rossz jegyért. Motiválom a javitásra,de nem pofonnal.
2018. jan. 25. 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Jegyek tekintetében nincs semmiféle bünti stb, igaz 18 leszek idén, szóval úgy vannak vele, hogy épp ideje felfognom, hogy magamnak tanulok, nem nekik, nem a tanárnak vagy akárkinek. És be is válik, az sokkal jobban frusztrálna, ha ellenőrizgetnének.

Programok tekintetében apa kb sehova nem engedne el, ha anya nem lenne kicsit lazább. De mivel elég tanulós suliba járok, így nincs is sok időm programokra. Ha meg mégis, akkor nem a hányásig iszunk-stílust választom és persze nem is játszom ki a bizalmukat.

2018. jan. 25. 20:33
 6/10 anonim válasza:
Nálunk anya szigorúbb minden téren. Most félévkor lesz 3 négyesem már bocsánat, de számomra semmit nem jelentő tantárgyakból.(rajz, ének, infó) Anyukám kiverte a biztosítékot, hogy márpedig nekem nem lehet egy négyesem se stb... Apukám mindig mondja, hogyha megbukok akkor is az ő lánya vagyok és ezen nem fog változtatni semmi. Ha mondjuk egy 4-est kapok, akkor is már áll a bál anyukám miatt... Programot szerveznem meg egyszerűen lehetetlenség. Folyton hivogat még akkor is, ha mondjuk az egyik barátnőmhöz mentem át, akik 1 utcával odébb lakik. Ha valami okból egy kicsit kések (10 perc) akkor már büntetni akar. Persze apukám megvéd mindig. Ha szólok anyukámnak, hogyha kések valami miatt, akkor is én vagyok leszidva, hogy hát nem ez volt megbeszélve. Én meg nem vagyok jósnő, hogy mindent meg tudjak mondani percre pontosan. Még a város másik végébe sem enged el megbízható társasággal sem. Apukám elenged, csak az a kikötése, hogyha lehetséges, sötétedés előtt érjek haza.
2018. jan. 25. 20:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, anyukàm nekem is ilyen volt, hogy egy négyesért az udvarra se enged ki. Akkor apám volt a normális, de mostanàban meghibbant, mindenért felképel, ordítoxik.
2018. jan. 25. 20:57
 8/10 Metionin ***** válasza:

Nálunk mindig anyám volt a szigorú, egész gyerekkoromban féltem tőle. Őszintén szólva jobban féltem tőle mint amennyire szerettem. Minden apróságért ordibált és sokszor megütött, akkor is ha csak útban voltam ő meg feszült volt. Patáliákat rendezett egyetlen hibapontért a dolgozatomban, nem engedett soha sehova.

Apám olyan 4-5 éves koromig foglalkozott velem, utána meg mintha nem is léteznék. Nem tudta hova járok suliba, később egyetemre, nem tudta hogy miből fizetem a kolit, miből eszek, sosem érdekelte. Mondjuk ő legalább nem ütött.

2018. jan. 25. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez komoly ez mai család modell, h utjük egymást meg a gyereket mint répát, mert a saját életünk nyomorult,és a gyerek sok helyen csak porfogónak kelett. :(
2018. jan. 25. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:
apám
2018. jan. 26. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!