Hogyhogy néhányan a szüleik melletti lakást veszik meg?
Tehát mondjuk egy panel lakást, ahol a falon is áthallatszik minden szó. Meg minden más is... Engem nagyon zavarna, persze azt értem, hogy őket meg nem. Na de ha esetleg van itt valaki, aki így vásárolt lakást, vagy így tervezi, az elmondaná, mi volt a motivációja erre? Csak érdekel ez engem, semmi rosszindulatúságot ne lássatok bele a kérdésembe!
(Én egy ilyet ismerek személyesen, tehát akitől megkérdezhetném, de ott egyértelmű a motiváció: segítségre szorul az édesanya.)
Ma már szerintem nem olyan a társadalmunk, hogy egy a többgenerációs együttélés működjön. Szerintem a mai szülők már annyira önellátónak nevelik a gyerküket, hogy nem csoda, ha 18 évesen a fiatalok több ezer kilométerre is képesek elköltözni. És nem feltétlenül azért, mert nem akarnak konfliktus a szüleikkel.
Az európai/nyugati normákkal ellentétben Japánban, Távol-Keleten a családok több generációja él együtt. A kenyérkeresők a háznál többnyire a középső generáció, ők tartják el a gyerkeiket és a szüleiket is, akiknek, miután már nem ők hozzáh haza a pénzt, nem sok érdemi beleszólásuk van a fontosabb családi kérdésekbe. Maximum tanácsod adnak, hiszen többet megéltek már, mint a gyerekeik. És az aktuális dolgozó szülők is tudják, hogy ha öreg korukban szeretnék, hogy gondoskodjanak róluk, hagyják a gyerekeiket irányítani, amikor eljött az idejük.
Itt a probléma sokszor azokkal az emberekkel van, akik azt hiszik, hogy már 18 évesen is beleugathatnak a családi ügyekbe és 70 évesen is elvárják, hogy a felnőtt gyerekeik az ő szoknyájuk emmeltt üljenek és lessék minden kívánságukat.
Ha együtt él három generáció, mindenkinek tudni kell a helyét, ami az évek során bizony változik.
Mi kertesházban lakunk, város széle, iszonyatosan jó környéken, minden helyben van, a belváros is 20 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel.
Szüleimmel is jó a viszony. Ha költözök szeretnék majd a környéken lakást venni, ha a miénk melletti családi ház lesz eladó és pénztárcámnak való akkor azt, ha 2 utcával arrébb akkor meg azt.
A családban is több helyen előfordul, hogy a gyerekek csak egy köpésnyire költöztek, az ok hasonló vagy teljesen ugyanez.
Ahol jó a viszony a szülőkkel ott nem okoz problémát ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!