Miért túlzás, hogy ennyire nyaggatom édesanyámat a nőgyógyászati vizsgálat kihagyása miatt?
PCOS-em van, és neki is, tőle örököltem a hajlamot. Köztudott a családunkban, hogy neki is voltak hormon eltérései bőven, alig akartam én is megfoganni.
Én komolyan veszem a betegségem, de ő nem. Kerek 10 éve nem volt nőgyógyásznál, én meg mióta telebeszélte az orvosom a fejem hogy milyen szövődményei lehetnek a hormon eltéréseknek, egyszerűen teljesen ideges vagyok, pedig pont nem kellene a stressz.
Kellene UH neki, mert már félek hogy vagy a petefészke, vagy a méhe rákos lesz. Rákszűrés is jó lenne, de egyszerűen nem megy el. Számomra egyszerre nevetséges és bosszantó ez a hozzáállás. Akárhogy nyaggatom, csak leszid érte, magánügyének tekinti. De miért lenne magánügy? Van egy öcsém is, és ha anyával bármi lenne akkor azt mi is ugyanúgy megszenvedjük, akkor ebben mi a magánügy?
Az egész család nekem van állva hogy eltúlzom ezt az egészet, és a saját állapotommal kapcsolatban is túlzába esem. Milyen túlzásba? Tartom a diétát és enyhült az IR-em, megjött újra a mensesem is. Ja, meg azért kölyköt is akarnék a későbbiekben.
Tényleg 15 perc vizsgálaton kell velem veszekednie? Aztán ha valami baja van és későn derülni akkor éljek tovább lelki roncsként? Már a legjobb szakembert kikutattam neki, felajánlottam hogy kifizetem neki, de ő nem akar menni, mert “ha baj van akkor azt úgyis tudni fogja”.
Apukátok nem él veletek?
Ha igen, leginkább ő tudna hatni anyukádra.
Amúgy teljesen igazad van. És nem, nem magánügye. Egyelőre felelőssége van két gyerek után. Nem csak magáért felelős.
És bizony az is tökéletesen igaz, amit 6. kommentedben írtál.
Viszont egyet jól jegyezz meg: a direkt rábeszéléssel, nyaggatással sokszor ellenkező hatást lehet elérni. Bármilyen nehéz, hanyagold a témát, ne hozd fel neki. Ilyenkor csak abban lehet bízni, hogy hosszabb idő alatt őbenne (!) megérik az elhatározás. Esetleg, ha valaki felnőtt nőtől (barátnő, kolléganő, testvér) hallja ugyanezeket az érveket, az meggyőzi. Olyan ember kell hozzá, akinek ad a véleményére.
ezek az anyukák már csak ilyenek. nem bíznak az orvosokban ami valahol érthető is. a jók már nincsenek az országban a rosszak meg rádhúznak olyan betegséget is amid nincs is.
az én édesanyám változókori tünetekkel ment el nőgyógyászhoz ahol olyan betegségeket mondtak neki amiről kiderült később hogy semmi baja csak klimaxol szegény. ez egy idő után lecsengett mára már semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!