Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Többgyermekes szülők! Van...

Többgyermekes szülők! Van olyan köztetek, aki az egyik gyerekét jobban szereti, mint a másikat?

Figyelt kérdés

Tedd a szívedre a kezed és úgy válaszolj... Itt bárki lehet őszinte, anonim az oldal.

Ha igen, miért?

2018. okt. 22. 22:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Nalunk anyam jobban szerette a fiat, mert o fiu.

Szomszedunknal a kisfiat jobban szerette a nagyobbaknal, mert o a legkisebb.

Testverem a gyerekei kozul a kislanyt (o egyben a legkisebb) szereti legjobban, mert kislany.

Nem tul ertelmes indokok, de a fenti esetekben nem is igen letezik mas magyarazat, mert mindegyik gyerek kedves, aranyos es okos.

2018. okt. 22. 23:26
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

Abszolút őszintén: mindhárom gyerekemet szeretem. Egyiket sem jobban mint a másikat és egyiket sem kevésbé.

Nem is egyformán.

Mindhárom teljesen más egyéniség, mindegyikben más a szerethető és más az, ami idegesít bennük.

Már nagyok, de kicsi korukban is így volt. A legidősebb fiú, a másik kettő lány. Nagy a korkülönbség köztük, főleg az első és második között (majdnem 8 év). Már csak emiatt sem lehet őket ugyanazért szeretni.

Mindhármat imádom, és mindhárom szörnyen idegesít néha. Nyilván másért szeretem a 26 éves felnőtt fiamat mint a 15 éves kamaszlányomat, pedig ők hasonló természetűek, mégis nagyon mások. A középen lévő 18,5 éves lány meg teljesen különbözik a tesóitól. Mégis valahol vannak közös pontjaik, a nagy korkülönbség ellenére már tök jól összenőttek, a nagyfiú viszi bulizni a húgait (nem túl gyakran), csinálnak közös programokat (pl. sokszor intézik együtt a karácsonyi ajándékvásárlásukat); ezt pl. egyformán szeretem bennük.

2018. okt. 22. 23:59
 3/14 anonim ***** válasza:
3%
Persze, mindegyik olyan, csak hazudnak.
2018. okt. 23. 00:28
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
#3: ne másról ítélkezz, magadról írj.
2018. okt. 23. 00:33
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Nincs gyerekem, de apám biztos jobban szeretheti a tesomat, mert engem nem is látott 25 éve 😅
2018. okt. 23. 08:51
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Anyám mindig jobban szerette a húgomat. Felnőttként mindkettejüket utálom. Okkal.

Megfogadtam, hogy sose teszek különbséget a gyerekeim közt. Ezt tartom is.

Nálunk is elmondható, hogy nem szeretem egyiket se jobban vagy kevésbé, csak másképp. De elég buta anya az, aki egy 15 éves fiúval úgy bánik, mint egy 10 éves kislánnyal, vagy a 10 éves lánnyal úgy, mint egy 3 éves kisfiúval. 😜

Mindhármat imádom. Arra pedig külön odafigyelek, hogy időt és energiát a lehetőségekhez képest egyformán tudjak rájuk áldozni.

2018. okt. 23. 09:05
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Tedd a szívedre a kezed és úgy válaszolj... Itt bárki lehet őszinte, anonim az oldal: van két olyan ember a világon, akiket pont ugyanúgy szeretsz?
2018. okt. 23. 09:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy van.

Ismeretségi körben látom, hogy négyéves ikrek anyja a lányt egyértelműen jobban szereti.

2018. okt. 23. 10:32
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
2 gyerekem van. Mindegyiket másért és máshogy szeretem. Egy adott pillanatban amikor az egyik hisztizik a másik meg valami nagyon édes dolgot tesz, aztán máskor fordítva. Szerintem nem az a lényeg hogy egyformán szeressem őket, hanem az hogy ők azt érezzék, hogy egyformán szeretem őket.
2018. okt. 23. 17:12
 10/14 anonim válasza:

Bár én nem szülő vagyok,hanem többgyerekes szülők közésp gyereke,de válaszolok.

Én 16 éves vagyok,húgom 3,nővérem 23. Amíg nem született meg a húgom,addig apám engem szeretett jobban. De ez nem olyan durva kivételezésben nyilvánult meg,hanem becézgetésben,több helyre elvitt meg ilyesmi. Anya pedig a nővéremet szerette jobban (én legalábbis úgy látom),mivel egymás között beszélik ki a rossz tulajdonságaimat. Apa nem szokott szidni,csak ha valami hülyeséget csinálok/veszekedés közben/. Ennek ellenére a nővérem gyakran csesztetett azzal,hogy "kis kedvenc" vagyok.

Aztán megszületett a húgom. Onnantól kezdve anya is,apa is őt ajnározta,anya pedig továbbra is jóba volt a nővéremmel. Velem nem beszél annyit,és sokkal kevesebb dolgot oszt meg velem. Így biztos vagyok benne,hogy a nővéremet és a húgomat jobban szeretik.

2018. okt. 23. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!