Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mamahotelesek tényleg azt...

A mamahotelesek tényleg azt hiszik, hogy meghalnának Anyu nélkül?

Figyelt kérdés

Én úgy vettem észre, hogy a költözés gondolatától olyan pánikba esnek, mintha az életüket fenyegetné valami.

Közel 40 évesen is, vagy még idősebb korban is.

2018. okt. 22. 19:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
30 éves kollégám azért él az anyjával, mert a jelenlegi albérleti árak mellett nem lenne mit ennie, ha fizetnie kéne egy szobát és 10 év munka után nincs annyi pénze, hogy legyen alaptőkéje egy kéróra. Tudod, ez a családok éve és támogatják a fiatalokat, hogy el tudjanak indulni az életben - jah, nem ez csap hazug propaganda.
2018. okt. 23. 00:52
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném,hogy ez nagyon gyakori.

90%-ban a kényszer.

2018. okt. 23. 02:57
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Egyik ismerősöm megmondta: minek költözzön el, hiszen úgy is övé lesz a ház! Mondta ezt 23 évesen, egyébként lány az illető aki otthon lakik ugye anyucival, nagymamival, akik minden kívánságát lesik, kiszolgálják és semmit nem követelnek meg tőle (mivel magától ha segít, nem véletlenül... de csak olyan szinten, hogy eltesz valamit egyik helyről a másikra s ezzel máris segítőkésszé vált anyuka szemében). Egyébként anyuka meg azt mondta: nem kell neki semmit sem csinálni, majd csinálja elégszer ha elköltözik!

A csaj meg azt mondja sosem megy... Na akkor most mi lesz?

Cselédje akar lenni a saját gyerekének! Meg is érdemlik egymást. Bár a nő nevelte ilyenre a lányát, s ez teljesen megfelel így mindkettőnek.

Bár ez szerintem csak mind arra megy ki, hogy ne maradjon egyedül gyerek nélkül a házban. De közben meg panaszkodik, hogy milyen fáradt mert kb. mindent neki kell csinálni. A lány meg akkora önimádó, hogy a Föld nem hordott a hátán olyat! Mindenki kevesebb nála szerinte... S ő meghalna kb igen, mert nem lenne aki helyette megcsinálná a dolgokat. Nem anyagilag! Keres 250 ezret úgy tudom. Ha olyan albérletben lakna egyedül ahol mi: maradna neki kajára egyébre 170 ezer Ft-ja!

De hát minek ha jobb otthon?

Bár én akkor is menni akartam, ha 20 ezer Ft-om marad saját lakásra gyűjteni.

El is lehet költözni másik megyébe is! Ha ott ahol alapból lakik az ember nem tud lépni, keressen olyat ahol van munkalehetőség és nem olyan gázak az albérleti díjak. Igaz kell egy kis szerencse is, hogy olyat találjon mint mi. Igaz kicsi, de igy az összegek is kevesebbek mert ettől olcsóbb nincs ott ahol lakunk éppen és ez teljesen felszerelt. De ha nem ez, ugyanilyenbe mentem volna 10 ezer forinttal lett volna drágább és igaz lepukkantabb lett volna, s hiányos felszereltségű, de még az is jó árban lett volna a többihez képest. Aztán majd szereztünk volna bele mosógépet meg ilyeneket...

Muszáj ha az ember nem akar örökké a szülőre támaszkodni. Én nem is akartam már alkalmazkodni senkihez. Meguntam, hogy mindig azt hallgattam: majd ha lesz sajátod abban majd azt csinálsz amit akarsz. Ez igaz, úgyhogy ha nem is saját, de ott nem szólnak bele.

Ha valakinek tényleg annyira rossz, nyilván csak a szülő az akire támaszkodhat. Csak ne az legyen, hogy beletörődjön a dolgokba és ne keressen később magának valami külön lakot. Pláne ha párja is lesz vagy van! Ketten nyilván könnyebb is!

2018. okt. 23. 08:00
 14/21 anonim ***** válasza:
44%

De bírom mindig mondják hogy ilyen rossz olyan rossz, de elköltözni nem akarnak, mert albérletbe túl kényesek elmenni. Fiúknál főleg, képtelenek egyedül élni.

A másik kifogás a pénz. Nincs, meg drága az albérlet.

Na én nagy mínuszban voltam amikor elköltöztem otthonról, minimálbéres fizuból kijöttem, igaz félrerakni nem tudok, meg nem tudom szórni a pénzt, de nem kerülgetem anyut a 2 szobás panelban.

Milyen gusztustalan már úgy élni...

Én sem tudtam se főzni, se takarítani, fagyasztott pizza volt minden este a kaja, de aztán hamar belejöttem a dolgokba.

2018. okt. 23. 09:05
 15/21 anonim ***** válasza:
2018. okt. 23. 09:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

@09:05

Na szerintem te pont minősített esete vagy annak, aki azért húzza le az otthon élőket, mert ő kénytelen volt külön költözni valami még nyomorúságosabb körülmények közé.

"meg nem tudom szórni a pénzt, de nem kerülgetem anyut a 2 szobás panelban.

Milyen gusztustalan már úgy élni..."

Mert az aztán sokkal gusztusosabb hogy egy 2+2-es lakásba 3 másik tök idegen embert kell kerülgetni, akikkel közös mosdón meg konyhán vagy.

akkor már inkább kerülgetem anyut. :D

2018. okt. 23. 09:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mert az aztán sokkal gusztusosabb hogy egy 2+2-es lakásba 3 másik tök idegen embert kell kerülgetni, akikkel közös mosdón meg konyhán vagy."

Ez sem sokkal jobb, de mégis jobban érzem magam így, mint amikor otthon laktam pár hónapig. Pedig jó viszonyban vagyok anyámmal, pont azért mert nem lakok vele együtt.

Nem mindenki ilyen persze, van akinek jó oka van otthon maradni, de azok az emberek, akik pl jönnek ide gyakorira feltenni a kérdéseket, hogy miért mondják a szüleim 25 évesen nekem, hogy este 10-re otthon kell lennem buli után?

És az ilyenekből lesz tipikusan az a felnőtt, akinek meg kell mutatni hol kell bekapcsolni a mosógépet, meg szólni kell neki hogy menjen fürdeni mert ge#i büdös.

Meg csodálkoznak ha a csaj lelepett másik faszival, mert nem akart magának egy nagyra nőtt gyereket.

2018. okt. 23. 09:42
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

5-ös, te ri...bancokkal szoktál járni?

Amúgy azért teszel félre pénzt?

2018. okt. 23. 10:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem anyagi hanem kényelmi okokból marad anyucinál ott sztem a szülő is hibás. Van nekem is olyan ismerősöm aki simán megtehetné hogy elköltözik. Ehelyett ad anyunak 40ezret havonta a többi pénzét meg elszarja hülyeségekre. Anyu főz mos rá. Munkába kaját csinál neki ( se ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné akkor persze anyuka hülye). A saját állatait sem gondozza. Az anya sétáltatja a kutyát,etetit. Meg van még egy hörcsögje azt is anyukája gondozza. Neki semmit nem kell otthon csinálni. Hát persze h nem akar otthonról elmenni
2018. okt. 23. 19:18
 20/21 anonim ***** válasza:

Negyveses mamahoteles vagyok ismét, sajnos :-D

Szóval voltak kapcsolataim, el is költöztem albiba hogy húú majd milyen jó lesz mert megismerkedem és szerelmes lettem egy lányba. Ehelyett jól átvert enyhén szólva. Úgyhogy most se nő se család se semmi. Pénz sem, mert rávertem a kapcsira.

2019. jan. 26. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!