Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék az egyre kezelhet...

Mit tehetnék az egyre kezelhetetlenebb fiammal?

Figyelt kérdés

Még négy éves korában különváltunk az anyjával és ő alapvetően ott lakott. Középiskolában kezdődött ez a viselkedés. Bár jól tanult, a magatartása elviselhetetlen volt a tanárok szemében is. Rengeteget járt pszichológushoz, mindenki azt hitte a kamaszkor az oka. Érettségi óta dolgozik ám munkahelyről-munkahelyre küldik, az anyja elzavarta (ő ugyanilyen természetű és egyszer összekaptak nagyon) és fél éve nálam lakik mert annyit nem keres, hogy albérlete legyen.

A gondok hatalmasak és teljesen leszívják az energiám, pedig nekem is reggeltől estig pörögnöm kell. Folyamatosan kiabál, dührohamai vannak és dobál amit csak ér. Volt példa rá hogy magában is kárt akart tenni.

Pszichológushoz már nem hajlandó járni, ha kérdezik mi baja, akkor csak annyit mond hogy semmihez sincs idegzete és elege van mindenből, mindenkiből.

Sokszor éjjel is megy a villanykapcsolgatás, mászkálás és üvöltözés ha felhúzza magát valamin. A szobáját nem takarítja, szellőzteti. Hegyekben áll a szemét, ételmaradék, ruhák és már penészesedés lett belőle. Ha be merek lépni elképeztő cirkuszt rendez. Már mindent próbáltam de semmit sem használ csak rosszabb lesz. Kirakni sem akarom mert nem vagyok bosszús természetű és mégis csak a gyerekem. Viszont mellette nagyon fáj látni hogy ilyen lett és magamat hibáztatom.

2018. okt. 21. 19:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
11%
Autisták nem szeretik az iréntést.. Szegény kölyök sokat foglalkozhattatok vele a válás előtt is,, de gondolom a saját dolgotok előrébb valo volt..
2018. okt. 21. 20:42
 12/30 anonim válasza:
66%

Én a helyedben már úgy kiraktam volna mint macskát sz*rni!! Nem elég hogy fedél van neki biztosítva még ő fenyegetőzik, tombol és lakhatatlanná teszi a házat? majd ha 3 napig esőben, hidegben, összeállt alsóban tengődne 3x meggondolná megéri e a balhét csinálni!

Nem kell szívbajosnak lenni mert te is tönkremész van akinek az sem használ ha minden nap ütnék.

Elege van mindenből? De sok baja van a mai fiatalságnak...Látva a mai társadalmi helzetet a világban 20 év múlva nem kizárt hogy a normálisak is nyomorogni fognak. És tőlük kéne nyugdíjra számítnunk

De pszichiátrián simán jelentheted hog agresszív akkor részletesen kivizsgálnák és ha nem csak színjáték az egész irány a zárt osztály!

2018. okt. 21. 20:45
 13/30 anonim ***** válasza:

"... agresszív akkor részletesen kivizsgálnák és ha nem csak színjáték az egész irány a zárt osztály!"

Az nem olyan egyszerű. Főleg, mióta bezárták a Lipótot, tele vannak az utcák bolondokkal, nincs annyi ágy, hogy minden agresszívnak jusson.

2018. okt. 21. 21:03
 14/30 mantis religiosa ***** válasza:
63%

Vedd fel. amikor dührohamai vannak. Aztán mikor van tiszta időszaka, mond el neki, hogy vagy elmegy egy szakemberhez, vagy szedheti a sátorfáját, mert neked ez így nem pálya.

Amikor én elváltam, és Édesapám hétvégi házában laktam 1 évig, ugyan nem járt be hozzám, ( nem zavart volna), de a rend és tisztaság azért meg volt követelve, bár magamtól is ügyeltem erre.

2018. okt. 21. 21:46
 15/30 anonim ***** válasza:
92%
Nemhogy "nem-e valami egészségügyi okból", hanem biztos, hogy valami egészségügyi okból. És nagyon határozottan állítsd kész tények elé, hogy "Pszichiáterhez mentek, vita nincs." De magánorvoshoz vidd, mert az állami az annyit is ér. Ha elmegy az orvoshoz, akkor kezelik és normális életet tud élni. Ha megtagadja, akkor a saját érdekedben muszáj, hogy kidobd, mert egy bolond helyett záron határidőn belül kettő lesz, és téged is ki fognak rakni a munkahelyedről, mert idegileg kikészülsz, és koldusbotra jutsz. Ha kirakod, abba ő fog néhány év alatt az utcán belehalni, ha nem rakod, abba meg te. Ez a választék. Ilyen kezelhetetlen esetben én biztos nem áldoznám föl magam a saját gyerekemért sem, mert értelmetlen.
2018. okt. 21. 22:17
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

Tedd ki a szűrét,úgy is visszamegy (egy nap sem kell hozzá,csak pár óra hogy kitisztuljon a feje) mond neki hogy te visszavárod HA...

ha rájön hogy kint milyen az “élet” vagyis milyen lenne... se kabát,se kaja,semmi jó bizots lenne benne egy “kép” hogy ez ellen tenni kell.. aztán ha visszamegy mondd neki hogy te visszafogadod DE!!.... mellesleg ilyen viselkedéssel ki más fogadná be/vissza ha nem a szülője?

2018. okt. 21. 22:50
 17/30 anonim ***** válasza:
52%
17-es, ennek mi a lótúró értelme lenne? Hogy sétáljon egyet a friss levegőn? Ne röhögtess már, hogy ha visszafogadná, nem ugyanott folytatná! A szülő nem kell, hogy egy kezelést visszautasító pszichés beteg áldozata legyen.
2018. okt. 21. 23:07
 18/30 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos nem sokat megkérheted hogy mennyen veled el egy pszhiáterhez,de ha nem akkar kényszeríteni nem lehet max kirakod az utcára ,ha nem szeretnél te is megbolondulni miatta .

Sajnos vannak olyan emberek akikén nem lehet segíteni, ismerek ilyeneket,

2018. okt. 22. 07:24
 19/30 anonim ***** válasza:
25%
Nem kell verni a gyereket, de egy-két atyai pofon nem ártott volna amikor még nem volt késő.
2018. okt. 22. 09:42
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

16# vagyok te vagy a 17es...

mert szerinted mit kéne tegyen? Oké kiteszi ha kiteszi és hagyja megfagyni/égenhalni? Te se vagy komplett ha ezt képes lennél megtenni a saját gyerekeddel.

2018. okt. 22. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!