Mit tehetnék az egyre kezelhetetlenebb fiammal?
Még négy éves korában különváltunk az anyjával és ő alapvetően ott lakott. Középiskolában kezdődött ez a viselkedés. Bár jól tanult, a magatartása elviselhetetlen volt a tanárok szemében is. Rengeteget járt pszichológushoz, mindenki azt hitte a kamaszkor az oka. Érettségi óta dolgozik ám munkahelyről-munkahelyre küldik, az anyja elzavarta (ő ugyanilyen természetű és egyszer összekaptak nagyon) és fél éve nálam lakik mert annyit nem keres, hogy albérlete legyen.
A gondok hatalmasak és teljesen leszívják az energiám, pedig nekem is reggeltől estig pörögnöm kell. Folyamatosan kiabál, dührohamai vannak és dobál amit csak ér. Volt példa rá hogy magában is kárt akart tenni.
Pszichológushoz már nem hajlandó járni, ha kérdezik mi baja, akkor csak annyit mond hogy semmihez sincs idegzete és elege van mindenből, mindenkiből.
Sokszor éjjel is megy a villanykapcsolgatás, mászkálás és üvöltözés ha felhúzza magát valamin. A szobáját nem takarítja, szellőzteti. Hegyekben áll a szemét, ételmaradék, ruhák és már penészesedés lett belőle. Ha be merek lépni elképeztő cirkuszt rendez. Már mindent próbáltam de semmit sem használ csak rosszabb lesz. Kirakni sem akarom mert nem vagyok bosszús természetű és mégis csak a gyerekem. Viszont mellette nagyon fáj látni hogy ilyen lett és magamat hibáztatom.
Lehet, valami egészségügyi gond van a háttérben, ami miatt ilyen izgatott, kezelhetetlen.
Magas pulzus, vérnyomás, endokrinológiai problémák.
De ezt a pszichomókusnak is kellett volna mondani, vagy beutalót adni. Bár lehet, nem foglalkozott vele.
"Kirakni sem akarom mert nem vagyok bosszús természetű és mégis csak a gyerekem. Viszont mellette nagyon fáj látni hogy ilyen lett és magamat hibáztatom."
Lehet, hogy pont azzal segítenél rajta, ha kitennéd...
Én első sorban kivizsgáltatnám, hogy nem-e valami egészségügyi okokból ilyen agresszív, kezelhetetlen. Ha igen, akkor megfelelő gyógyszeres kezeléssel jelentős javulás várható, akár normális életre is képes.
Ha viszont a teljes orvosi vizsgálat végeredménye, hogy makkegészséges, se testi, se szellemi baja nincs, akkor ez bizony súlyos nevelési hiba.
Gondolom a 2 hatalmas pofon már rég nem megoldás, de az lehet, hogy igen, ha leülnél vele amikor normális hangulatban van, és elmagyarázni neki, hogy vagy megváltozik jó irányban, vagy mehet isten hírével. Mindennek van határa.
Csak megjegyzem. A 16 évvel fiatalabb öcsém viselkedett így. A szüleim idegei már nem bírták. Amikor anyám az idegosztályra került az öcsém viselkedése miatt, és apám kidobta, én fogadtam be. Én elvittem orvoshoz, magánorvosokhoz is. Nem kevés pénzembe került, hogy megmondják, öcsém egészséges ember. Nincs semmi szellemi vagy testi gondja. Volt orvos aki simán megmondta, hogy az öcsém egy elkényeztetett, neveletlen kölyök.
Igaza volt. Velünk élt 1 évig, és maga volt a pokol. Végül nekünk is legünk lett. Mi is közöltük vele. Kap 3 hónapot, hogy változzon. Ha nem változik mehet az utcára. Mindenkit elmar maga mellől akik segíteni akarnak. Ha ez nem kell neki, akkor boldoguljon egyedül.
Végül kidobtuk mi is, de csak 2 hónapig tudott haverról haverra csapódni, mert a végén a barátai is kidobták.
Amikor az utcán élt 3-4 hétig, akkor jött rá, hogy változnia kell. Ma újra a szüleimmel él, eddig nincs ok a panaszra. Remélem így is marad.
Az anyánál biztos nem kapott normális nevelést, ugyanis őneki papírja is van mostanra, hogy nem egészséges mentálisan. Ennek ellnére anno hozzá ítélte a bíróság és bármennyit is próbáltam a kétheti láthatással nem lehet sok mindent kezdeni. Igen, az én nagy hibám, hogy csendes, hallgatag férfi vagyok, teljesen távol áll tőlem a keményebb magatartás-megütni már nem lehet egy 22 évest, főleg mivel feljelentéssel is fenyegetőzött amikor csak lefogta a kezét. Nem szereti ha hozzáérnek sem.
Pszichológusokkal már beszéltem erről de állításuk szerint ha ő nem akarja a segítséget és a kezelést, akkor lehetetlen tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!