Mit tehetnek? Ti maradnatok? A tobbi lent
Az edesanyam gyerekkorom ota nehez eset, volt alkoholista, aztan nyugtato fuggo, ami miatt tobbszor is rosszul lett. A viselkedese azota is allandoan valtozik, ez mar akkor kikeszitett engem lelkileg. Apamat 3eves korom ota nem lattam, volt egy neveloapam, de o 2eve meghalt, o tudta egyedul kordaban tartani...kiderult, hogy attetes daganatok vannak a szervezeteben, honapok ota nem jar sem vizsgalatra, sem kezelesre.. Hiaba beszelunk vele ezerszer.. Egyutt elunk, viszont egy ideje van egy parom, aki szinten itt el, mindent fizet, mindenben segit, mostanaban viszont mindkettonkel borzalmasan tud viselkedni.. Ez nem csak a betegsege miatt lehet, mert regen is ilyen volt..mintha egy felnott testeben egy gyermek lelke elne.. Egyszeruen kezelhetetlen.
Ezzel az a problema, hogy varandos lettem, es mar megnehezebben viselem amit csinal velunk.
Eddig is tervben volt a koltozes, de most meginkabb elojott.. Viszont a betegsege miatt, es hogy nincs senkije, igy nehezen hagynam itt, pedig szerintem muszaj lenne, a lelki nyugalmam miatt,es hogy a baba se idegrendszeri problemakkal kuszkodjon amikor megszuletik.
Ti mit tennetek? Hogyan kene csinalnom, hogy mindenkinek jo legyen?
Elnezest ha zavaros az iras, illetve az ekezetek hianya miatt is.
Tagadja, hogy baja lenne, termeszetesen ez is arra utal, hogy baj van...
Korhazba nem fog menni, sem pszichiatriara, es akarata nelkul nem tehetem oda...
De komolyan ha barmi bajom van, elmondom, o bedurcazik, nem szolal meg!
Kapott egy kiskutyat, hogy legyen mivel foglalkoznia, es a kakijat belemossa a kadba es otthagyja,amikor meg szolok neki, akkor fortyogva rohan a baratomhoz, hogy borzalmas terhes vagyok..
Barkivel beszel, csak a rosszat mondja rolam, hogy en ahogy viselkedek vele, meg nem csinalok semmit, holott honapok ota en fozok, van hogy mar nembirom es a parom mosogat... Tehetetlenek vagyunk...
Szia
Először is nagyon sajnálom ami veletek történik!
Ha elmúltál 16 akkor nyugodtan elköltözhetsz otthonról. Viszont anyukádat ne hagyd egyedül, mert nagyon beteg ( Vagyis amit írtál azalpján úgy gondolom) ha tudod " tedd be " valami nevelőotthonba vagy idősotthonba ( Ha olyan a kora) vagy hívj hozzá idősgondozót!
De ahogy tudtok minél hamarabb költözzetek el, a te és a baba egészsége miatt.
Valamint ha maradtok akkor nagy az esély rá Hogy a párod el fog hagyni, mert nem bírtam anyuddal együtt élni.
Sok sikert, és írj majd mi volt.
Remélem tudtam segíteni
Egy ismerősöm anyukája skizofrén, ő se ismerte el a betegségét plusz a teste egészségével se törődött. Mikor már nagyon rosszul egyszer mentőt hívtak hozzá és onnan kb egyenesen a pszichiátriára került. Lehet, nektek is ezt kéne tenni, mikor rosszul van.
Szerintem a baba egészsége érdekében költözzetek el. Így lesz esélyetek egy normális életre :)
22 eves vagyok, a parom a vegsokig kitart mellettem. Soha nem hagyna el miatta. De mindenkeppen koltozni fogunk.
Anyukam meg csak 49 eves, idosgondozo sajnos kilove, apolot meg egyszeruen nem engedne be, azzal a cimszoval, hogy o nem beteg.
Sajnos muszaj lesz egyedul hagynom itt, mert nem hagy mas valasztast.
Csak az a gond, hogy ez a haz hatalmas, amiben elunk, nem fogja tudni fenntartani, tisztan tartani.. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz itt ha elkoltozunk...
Nehéz eset, én semmiképp nem vállaltam volna úgy gyereket, hogy a beteg és gyógyszerfüggő anyámmal kell egy fedél alatt élnem. Kutyát meg semmiképp nem adtam volna neki, ugye tudod, hogy egy beteg ember nem képes érdemben gondoskodni egy állatról? Remélem, tudod vállalni a gondozását, ha édesanyádnak ennél is rosszabb lesz az állapota...
Én a helyetekben költöznék, ha megszületik a babád és anyud épp kiszámíthatatlan, akár történhet is vele valami. Nem hagynám magára én sem, látogatnám rendszeresen és támogatnám is, de hogy vele együtt nem élnék, az is biztos. Még az egészséges anyámmal sem élnék egy fedél alatt, mert nem egészséges amikor egy párkapcsolatban egy "idegen" is jelen van, nem még egy függő személy...
Szia
Megint én vagyok, ne haragudj.
Jól döntöttetek, de azért néha, ha nem.is napokra vagy órákra, látogasd meg hogy mi van vele
Persze csak ha a közelbe költöztök.
Ha nem akkor néha hívd fel.
Nagyon koszonom az eddigi valaszokat.
A kiskutyat azert kapta, mert azt gondoltam, segithet, ha eltereli a figyelmet valami. De ha megyunk, elviszem magammal, mert mar az etetes - itatast is en vettem at.
Van rajta kivul 2 nagy kutyam, oket is visszuk, nem lesz gond egy pici.
A gondozasat termeszetesen vallalnam, de nem tudom hogyan valosithato meg, mert irtam fentebb is, hogy csak 48 eves, igy idosgondozo kizarva, pszichiatria szinten, mert viselkedesi problemai vannak, es nem tudom mi miatt lehetne rahivni a mentoket... Es magatol biztosan nem menne be...
esetleg házi orvossal nem tudsz konzultálni? hátha ajánl vmi jó megoldást.
De igazából, ha önellátó anyukád, akkor elég egyelőre, ha költözés után pár naponta ránézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!