Középső testvérek! Ti tapasztaltatok már olyat, hogy el vagytok nyomva? Ha igen, ez miben nyilvánult meg?
Nalunk en vagyok a legnagyobb de engem hanyagoltak el.
A hugaimmal komplikaciok voltak a szulesnel. Vigyazzni kellet rajuk kicsikent es ez igy maradt...
Szal nem mindig a kozepso akit elfelejtenek.
Ja mag annyi h karacsonykor szulettem, gyerekkent kb 2-3 szuletes napom volt csak megtartva szemben a hugaimeval....
Azért vannak normális családok is, én is középsö vagyok bátyám és öcsém van, 3-3 év vsn köztünk.
Mindenből egyformán kaptunk,figyelemből,ajándékbol,pofonból, szegény anyuék ma még arra is figyelnek,hogy ugyanannyit legyenek az összes unokával.
Nálunk 3 lány van a középsö 2,5 éves mostanába kaptam észbe,hogy a nagy suliba készül a pici most született és tényleg háttérbe szorul,hogy a kis szendvicsem meg Óvodába megy,és ez milyen fontos neki.
De ezen máris változtattunk,szeretném ha nem érezné soha amit ti.
Középső gyerek voltam én is.
Tudom, hogy hihetetlen, de annyira lesz art az anyám, hogy még saját ágyam sem volt!
A teljes gyerekkorom minden éjszakáját egy állandóan leengedő gumimatracon töltöttem.
A szüleinktől a nővérem és az öcsém egy-egy családi házat kapott.
Én csak egy nehezen múló gerincsérvet....
(Mára már nekem is van saját házam.)
Amúgy hivatalosan is létezik a "középső gyerek szindróma".
Nem vagyok az, de anyám középső gyerek.
Tudnék durva sztorikat mesélni a gyerekkorából. A nagyszüleim rettentően kivételeznek. Gyerekben, unokában, mindenben.
Mindig anya kapta a verést, megalázást, és sokkal rosszabb dolgokat. Most mégis rá támaszkodhatnak, senki másra. Akit ajnároztak, gyerekük, le se tojja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!