Középső testvérek! Ti tapasztaltatok már olyat, hogy el vagytok nyomva? Ha igen, ez miben nyilvánult meg?
Vagyis utolsóelőtti.
Jézusom,(utolsó),ez szörnyű :(
Nálunk ez pont fordítva volt. Engem és a nagyobbik bátyámat konkrétan le se kakiltak, és a kisebb bátyám volt a csodabogár. Az pedig elég gáz, hogy amikor a nagyobbik bátyám kapott a kollégiumba 2000 Ft egy hétre, akkor a másik bátyám (amúgy 2 év van köztük) itthonra kapott ennyit. Ez így ment egyetemen is. A nagyobbik fél órára lakott az egyetemtől, mert ott drágák voltak az albérletek, ehhez képest a kisebbik bátyámnak megengedték, hogy pont az egyetem mellé költözzön (amúgy az pont nem számít, hogy 5x annyiba kerül, mint a negyed órával arrébb levők).
A kisebbik bátyámnak sose engedték, hogy dolgozzon nyáron, de mi mindig mehettünk, mert "kell majd nektek a pénz"
Nekem annyi, hogy én mindig kevesebbet kaptam, mint ők.
Pl. A nővérem autót, az öcsém robogót kapott én meg semmit. Ezek nagyobb dolgok, de a kisebbeknél is ugyanígy van.
3 lány, én vagyok a középső. Köztünk meg csak 1- 2 év korkülönbség van. Én voltam mindig a "lázadó"
Tudod hányszor hallottam ezeket?
- A nővéred miért tud viselkedni? Te miért nem vagy olyan mint a nővéred?
- A tojáshéj a seggeden van, ha a húgod megeszi, akkor te is.
AZ általános iskolában a tanároktól is csak azt hallgattam, hogy "bezzeg a nővéred!"
Komoly dolgokat sosem osztottak meg velem, csak a nővéremmel. Pedig közte és köztem csak 1 év korkülönbség van. A nővérem volt az okos, a jó.. én az aki mindig valami rosszat csinál.
Ennek az lett az eredménye, hogy 18 évesen elköltöztem. Ma felnőttként ha szóba jön, még ma sem értik a szüleim, hogy miért mentem el.
De ahogy mondani szoktam. Minden rosszban van valami jó. Már mindhárman felnőtt emberek vagyunk. Hármunk közül én vagyok az akire ma azt mondja a rokonság, hogy
"a jég hátán is megél" .. Talpraesettebb lettem, és könnyebben megküzdök a nehézségekkel mint a húgom vagy a nővérem.
Egyébként a rokonok se nagyon vettek észre.
32/N
Persze. Konkrétan le se szarták azt, hogy megpróbáltam kinyírni magam - menj másnap is suliba, írd meg azt a dogát. Na mindehy, már csak két év és elmehetek. A nagyobbra figyelnek, mert ő az elsőszülött, a kisebbre, mert hogy nehogy baja legyen, a középsőre meg nem jut figyelem. Nekem ez a tapasztalatom
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!