Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim irányítani akarnak....

A szüleim irányítani akarnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves vagyok, van egy 1 éves kisfiam, akinek az apukájával nem alakult minden a terv szerint, így a szüleimnél lakok a picivel. Anyukám ajánlotta fel. Nem dolgozok a születése óta , mert itt ahol lakunk várólista van a bölcsiben, jövő évtől van csak hely, aztán ha van munka tudok keresni lakást is. Adok anyukámnak havonta pénzt, annyit amennyiben megegyeztünk, segítek a házimunkában, főzök, bevásárolok, rendezem a gyerekem stb. Szóval nem csak lógatom a lábam, azért mert anyukámnál lakok. A probléma az, hogy mindenbe beleszól. Ha délután a lányommal egy barátnőmhöz átmegyunk, hova mentek mikor jöttök, miért nem tudtok itthon maradni..pár hete megismerkedtem valakivel, neki van egy fia,mostanában sokszor csinálunk közösen valamit 4esben, de amint anyukámnak mondom átmegyünk hozzá, már kezdi, hogy este hánykor jöttök, hova is mentek pontosan, ki az és mikor mutatod be..

Nem tudom, lehet én reagálom túl, de szerintem nem normális hogy ennyire beleszól mindenbe.. mit csináljak, hogy ne sértődjön meg ,de legyen egy saját életem is?

2018. okt. 15. 21:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ezért nem kell szülőkkel lakni,ott csecsemő vagy hiába van gyereked ,és nem pasihoz kell elsőre se futni,onnan meg ujra a gyerekszobába-.
2018. okt. 15. 23:17
 12/19 anonim ***** válasza:

10-re:

"Nem az zavar hogy kérdez, hanem ahogy azt teszi, majd a megjegyzesei hozzá.(akkor ma megint egyedül vacsorázunk, hiába laktok itt, alig vagytok velünk...)"

Igen, ahogy írtam, sokat számít a hangsúly...

Viszont most mondok valamit, ami független az előzőektől és a te kérdésedtől is. Anyukád nem ezt tette szóvá, de én most ezen akadtam fönn.

Szóval:

Egy egyéves gyereknél bizony vacsoraidőre otthon kéne lenned. Akkor is, ha veled együtt megy, akkor is, ha ő itthon marad és megetetik a nagyszülők. Nagy ritkán, családi vendégeskedésnél, vagy utazásnál érthető, ha borul a napirend, de alapvetően ennek így kéne lennie.

Nem azért, hogy te együtt vacsorázz a szüleiddel. Hanem, hogy a babád életében rend legyen. Neki épp elég változás, hogy nincs vele az apja és megélt egy költözködést. Most anyára és stabil napirendre lenne szüksége.

Természetesen nem lesz lelki sérült, ha nagymamája vacsoráztatja ill. fürdeti. De azért nem mindegy, hogy dolgozni jár el egy egyedülálló anya esténként, vagy szórakozni. Ha pedig viszed magaddal és (felnőtt) vacsoraidő után értek haza rendszeresen, az azért egy egyévesnek túl késő.

Írtad, hogy egy percig sem bántad meg, hogy ilyen fiatalon anyuka lettél. Pedig nekem azért kissé úgy tűnik, mintha még nem igazán felnőtt szemmel néznéd a gyerekedet. Ha már megvan, akkor - legalábbis ilyen kicsi korban - hozzá kéne igazítanod a napirendet, akkor is, ha szívesen maradnál késő estig egy barátnődnél, barátodnál.

2018. okt. 16. 09:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Estèt írtam nem késő éjjelt. 7 kor kezdődik a fürdetés, vacsi stb. Addigra mindig otthon vagyunk. És mindig én rendezem nem a szüleim. Nem szoktam a szüleimmel hagyni a lányom, nem járok szórakozni, bulizni, nem tudom ezeket hol olvastad :)
2018. okt. 16. 10:32
 14/19 A kérdező kommentje:
A szüleim korabban vacsoraznak, mert koran kelnek, korábban fekszenek le.
2018. okt. 16. 10:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha 7-re otthon vagytok, az korrekt a kisgyereknek is.

Te írtad, hogy a szüleid mondogatják, hogy megint egyedül fognak vacsorázni, én csak ebből gondoltam, amit az előbb írtam.

2018. okt. 16. 10:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha otthon vagyunk korabban velük eszek en is. De neki az a baja hogy elmegyünk, azert mondja ezeket hogy "sajnáltassa" magukat. Amit nem értek miért csinál
2018. okt. 16. 10:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Es miert szentiras h este ol 8ig egyen a gyerek meg aludjon. En lanyom is anno kb 22utam aludt el es? Kinek mi koze hozza? Mi hatranya szarmazott ebbol a gyerekemnek? Semmi. Mindenki olyan napirendet alit fel amilyet akar!

En is inkabb szultem 23evessen. Inkabb vagyok fiatal anya mintsem 35evessen stuljek. Nekem is tonkrement a 6eves kapcsolatom. Nem mimdig alakul ugy az elet ahogy azt valaki megalmodja! Maradhattam volna vele egyedul h pl 7eves. 15ev mulva is mennek tonkre kapcsolatok!

En is laktam othon az elso evben anyameknal. Ok soha nem nyaggattak h mihez szoktatom a gyerekem v mikor hova megyek.

Itt abba is bele kotnekajd h meg csak egy eves a gyerek es mar pasizol. Itt mindenki marha okos, bolcs es ertelmes. Mindenki sajat lakasra jo fizetesre szul...na persze.

A masik meg h miert ne mehetne neha szorakozni egy anyuka? Miert baj h a nagyszulore can bizva par orara a gyerek? Nem minden nagyszulonek teher h az unokajara vigyaz. Nalunk anyam minimum kethetente hetvegere elviszi a lanyom 2 eve...most lesz 4eves.

En most vesz majd a kis hazamat. Gyerek mellett is lehet epiteni a jovot.

Sztm anyuddal ulj le es ertelmessen beszeld meg a dolgokat. Itt ilyet nem szabad kerdezni mert jonnek a megmondo emberek, akik mindent jobbam tudnak.

2018. okt. 16. 15:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Bocs a sok felreirasert!
2018. okt. 16. 15:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem a 2.válaszoló válasza tetszik nagyon, és igaz amit ír.Szüleid befogadtak, velük éltek, ezért jó viszonyban kell velük lenned.Válaszolj neki, de meg is magyarázhatod röviden a döntéseidet.
2018. okt. 16. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!