Miért baj az, hogy 27 évesen még igénybe veszem a "mama hotelt"?
Sok albérletet fizető velem egykorú ismerősöm csak nevetve legyint rám mikor elmondom,hogy még otthon lakok a szüleimmel.
Félre ne értsétek nem tartom magam egy léhűtőnek dolgozok(főállásban)mellette végzem az egyetemet levelezőn(állami ösztöndíjjal)
Havi szinten adok haza,mert ez a természetes,bár sose kérték otthon.
Van az egyik nagyobb bankban lakástakarék számlám(havi 20e)mellette még félre teszek annyit amennyit tudok,de ebből vagy 8-10 évig nem lesz saját ingatlan.
Sok kapcsolatom ment amiatt tönkre,hogy nem akartam albérletbe költözni,hogy más lakását fizethessem
Szóval olyan nagy baj,ha valaki a 20-asévei végén és a harmincas évei elején még otthon lakik?
Én értem, hogy neked gond az albérlet. De akkor ne akarj most párkapcsolatot. Vagy hogy gondolod, majd 8 évig járogattok, és majd utána kezdtek közös életet... hát ennyire türelmes nő nem létezik.
Én sosem értettem ezt az albérletfóbiát. Egyedül még csak-csak értem, hogy nem akartad, de hogy a párjaiddal sem... Szerencsére nálunk ez nem volt probléma, és albérlet mellett is 3 év alatt összejött az önerő a sajátra.
#11, az "albérletfóbia" oka egyszerű: ráköltheted 10 lakás árát is, és egy szög nincs a falban, ami a tiéd lenne. Ha elromlik valami, a főbérlőnek nem lesz sürgős megcsináltatni, az albérlő meg miért csináltatná meg a másét?
Ráadásul ha valaki rádígér egy tízessel, azonnal megtanulsz repülni.
Akkor most gusztustalankodom, és megkérdezem - csak erre a szülők a "segged alá tolják"-ja reagálva -, hogy azoknak a szülei mit csináltak, akik NEM kapnak lakást? Mert az én szüleim mindig mentek a képzések, a jobb lehetőségek felé. És felnőve én is ezt teszem. Nemcsak beülök a Tescoba pénztárosnak 20 évesen, hogy onnan menjek nyugdíjba.
Nem voltak Forbes listás milliomosok, nem volt a legmenőbb telcsikénk meg 50 ezer forintos cipellőnk, de tudtak lakást venni. Oké, egy lenézett panel, de ez is valami.
Ha neked pénzkidobás az, hogy fizetsz egy szolgáltatásért, ahol a pároddal élhetsz, és nem kell a szülōket kerülgetve a gyerekszobádba vinned...
Amúgy vidéken éltek gondolom. Bp-en nem nagyon találkozom ezzel a mentalitással, meg külföldön is voltam több országban, ott is teljesen természetes volt, hogy a fiatalok albérletbe költöznek. Ennyi erővel bármiféle szolgáltatásra, amiért fizet az ember, lehet mondani, hogy pénzkidobás.
14
Tényleg leszűrted a kérdésemből,hogy nem vagyok BP-i?Valamit tudsz,de tény nem vagyok fővárosi.Győr-Moson- Sopron megyében lakok(Győrben).
Ingatlanvásárlás szempontjából az ország egyik,ha nem legdrágább városában.
#14 te most arról a generációról beszélsz, akik az "átkozsban" voltak fiatalok. Ez nagyon szép és jó, csak ennyi erővel a Római Birodalmat is felhozhatnád, mert a mai helyzethez pontosan annyi köze van.
- Egyrészt az "átkozsban" a forint sokkal többet ért. Lehet, hogy havi 1000 forintot kerestél csak, viszont hónap végére nem csak szárazkenyérre meg krumplistésztára futotta, mint ma. Volt miből félretenni az utódoknak kecóra.
- Másrészt akkoriban nem volt ingatlanlufi, meg világválság. Ezt mindkettőt az imádott vadkapitalizmus hozta el nékünk (mondjuk mi még jól is jártunk, Albániában polgárháborút okozott, 15 ezer embert mészároltak le)
- Harmadrészt volt munkája mindenkinek. Olyan nem volt, hogy valakinek nincs kedve dolgozni, azt már vitték is be a sittre a germók közé. Tehát akkoriban tényleg minden lehetőség adott volt arra, hogy valaki önerőből lakást vásároljon, vagy akár építtessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!