A szülők miért várják el a gyerekeiktől, hogy megfeleljenek nekik?
Figyelt kérdés
Rengetegszer látom, hogy felnőtt, saját egzisztenciával rendelkező emberek is folyamatosan próbálják úgy élni az életüket, hogy az a szüleiknek megfeleljen. Én is külön élek már, de a szüleim életfelfogásának szöges ellentéte vagyok. Ebből nálunk soha nem volt gond, ők elfogadták és tiszteletben tartjuk egymás véleményét.2018. okt. 9. 09:43
11/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezek az emberek azért akarnak megfelelni, mert a szüleik elvárnak valamit.
2018. okt. 9. 15:13
13/15 anonim válasza:
Ez hülyeség kérdező. Ha egy felnőtt ember úgy ugrál ahogy mások fütyülnek, az a saját sara. Az ő döntése-vagyis semmi joga a szülőkre ,mutogatni.
14/15 anonim válasza:
sok szülő nem fogja fel, hogy a gyerek egy önálló személyiséggel, gondolkodással, célokkal rendelkező élőlény, akit nem feltétlenül az tesz boldoggá, amit ő. sokan babázásra használják a gyereküket. (csinálja azt amit én akarok, tanulja azt amit én gondolok jónak stb.)
nyilván vannak olyan elvárások, amik jogosak, de ezek ilyen alapvető dolgok, amik minden emberrel szemben azok (pl önállóság, felelősségvállalás stb).
ezeken kívül a szülőnek nemcsak hagynia kell, hanem segíteni a gyereket abban, ami boldoggá teszi. én legalábbis így látom. ilyen esetekben sokkal jobb is szokott lenni a szülő-gyerek kapcsolat.
15/15 anonim válasza:
Aztán mi lesz ha nem teljesül a szülő elvárása? Elfenekelés vagy sarokba állítás, esetleg dádá? Az ilyen "gyerekek" NEM VÁLTAK LE a szüleikről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!